Dosarele pacientilor cardiaci, evaluate gratuit pentru o a doua opinie medicala

9 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Documentele pot fi trimise zilnic pe adresa unei clinici private din Brasov, pentru a fi analizate de o comisie  medicala formata din mai multi specialisti.

 

Spitalul CliniccoSpitalul privat Clinicco din Brasov a anuntat ca a demarat un program prin intermediul caruia pacientii cu probleme cardiace pot beneficia, gratuit, de o a doua opinie medicala avizata din partea specialistilor clinicii, pe baza analizei dosarelor medicale. Tot ceee ce trebuie sa faca cei care doresc sa afle si o a doua opinie, despre afectiunile cardiace de care sufera, este sa trimita copii ale dosarelor medicale pe adresa clinicii private, fie prin posta, fie prin e-mail, fax sau depunandu-le personal la sediul spitalului, urmand ca in decurs de cateva zile sa fie contactati pentru a li se transmite concluziile echipei medicale complexe care a analizat documentele respective.

Reprezentantii clinicii spun ca a doua opinie medicala avizata este indicata mai ales in diagnosticele de boli cardiologice grave, acolo unde sunt indicatii de chirurgie sau interventii cardiovasculare, dar nu numai. Astfel, pacientii pot avea siguranta unui diagnostic corect, confirmarea sau infirmarea diagnosticului initial, intelegerea aprofundata a rezultatelor investigatiilor, managementul integrat al cazului medical, evaluarea planului de tratament si obtinerea unor alternative si solutii medicale de ultima generatie.

 

Dr. Mihai Ursu

Dr. Mihai Ursu

Dosarele primite de la pacienti vor fi preluate, iar in interval de 24-48 de ore vor fi evaluate de o comisie medicala din care fac parte medici cardiologi, cardiologi interventionisti, specialisti in electrofiziologie si dispozitive implantabile, chirurgi cardiovasculari, anestezisti, astfel incat diagnosticul sa fie de precizie maxima. Evaluarea dosarelor medicale nu presupune nicio cheltuiala din partea pacientilor, insa in cazurile in care va fi necesar si un consult medical de specialitate sau anumite investigatii, acestea vor fi efectuate contra cost.

Despre acest program, medicul Mihai Ursu, seful sectiei de Cardiologie Interventionala din cadrul spitalului privat, a precizat ca „dosarele medicale depuse la clinica noastra pentru evaluarea de tip a doua opinie medicala sunt tratate cu maxima seriozitate si studiate in comisia medicala a clinicii, de colegii nostri de diferite specializari, astfel incat pacientul sa beneficieze de un diagnostic precis si de cele mai bune solutii medicale. Aceste evaluari sunt gratuite, insa exista si cazuri care necesita un consult de specialitate amanuntit sau efectuarea unor investigatii suplimentare, care se fac contra cost”.

 

comisie medicala Clinicco BrasovPacientii interesati sa beneficieze de o a doua opinie medicala in cadrul acestui program pot trimite documentele medicale sau le pot depune personal, pe adresa clinicii, care se afla pe strada Scolii, nr. 8, in municipiul Brasov. De asemenea, pacientii din alte zone ale tarii care nu se pot deplasa pana la Brasov doar pentru a depune aceste documente, le pot trimite si prin fax la numarul +40 268 401206 sau pe email, la office@clinicco.ro, ori cardiologie@clinicco.ro.

Cei mai multi pacienti apeleaza la o a doua opinie medicala atunci cand se confrunta cu un diagnostic de boala grava, cand au primit o recomandare de chirurgie, cand au indoieli in privinta tratementului actual sau cand doresc acces la toate informatiile privind cazul lor.

Potrivit Institutului National de Diagnostic, in Romania, unul din zece pacienti primeste un diagnostic gresit. Totodata, peste jumatate dintre pacientii romani se tem ca ar putea primi un diagnostic incorect sau un plan de tratament ineficient.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*