Doua echipe de medici vor fi detasate la Bradeanu si Valcelele, in judetul Buzau, pana va trece urgia alba

28 ianuarie 2014 | 1 comentariu |

Medicii vor ajunge la bordul unor elicoptere militare, care vor ramane, de asemenea pe pozitii, pana cand drumurile catre cele doua localitati vor fi deszapezite.

 

Mircea Dusa, ministrul Apararii

Mircea Dusa, ministrul Apararii

Fiind cel mai afectat in urma caderilor de zapada din ultimele zile, judetul Buzau a fost astazi vizitat de vicepremierul Liviu Dragnea, insotit de ministrul Apararii, Mircea Dusa, cei doi intalnindu-se cu reprezentantii administratiei locale si efectuand impreuna cu acestia o inspectie in teriroriu, deplasandu-se in localitatile cele mai afectate. Cu aceasta ocazie, cei doi reprezentanti ai guvernului au stat de vorba si cu primarii comunelor respective, ascultand doleantele acestora si dandu-le sfaturi despre modul in care trebuie sa actioneze in continuare. Totodata, vicepremierul si ministrul Apararii le-au cerut oamenilor sa se mobilizeze pentru zilele urmatoare, intrucat urmeaza o noua repriza de viscol, Liviu Dragnea dand asigurari autoritatilor ca din primavara, una dintre prioritati va fi amplasarea de perdele de protectie pentru drumuri, in zonele care se inzapezesc la fiecare ninsoare.

La randul sau, Mircea Dusa a precizat ca in sprijinul militarilor din Garnizoana Buzau care se lupta in aceste zile cu nametii va fi trimis si un elicopter greu care a fost pus la dispuzitia M.Ap.N. de catre Ministerul de Interne pentru a actiona cu precadere in zona Buzaului.

 

Pentru a se evita situatiile in care echipajele medicale nu au putut ajunge la pcienti, din cauza drumurilor inpracticabile si a viscolului ce nu a permis nici deplasarea cu elicopterul, ministrul Dusa a anuntat ca la Bradeanu si Valcelele, doua dintre comunele izolate total din cauza zapezii, vor fi trimise doua elicoptere militare dotate cu echipament medical, cu medici la bord, care vor ramane in localitatile respective in zilele urmatoare, pana cand vremea se va indrepta iar caile de acces vor fi deblocate. Asadar, medicii si elicopterele gata sa decoleze in orice moment in caz de urgenta, de vor afla permanent in cele doua localitati, echipele medicale asigurand interventia in cazul urgentelor iar elicopterele putand fi folosite imediat, in cazul in care vor exista pacienti ce ar necesita transport de urgenta la spital. Totodata, elicopterele care sunt asteptate sa soseasca in cursul zilei de azi la Bradeanu si Valcelele, vor aduce la bord si ajutoare pentru localnicii sinistrati.


Categorii: Actual, Stiri

Comentarii (1)

  1. JENY spune:

    Felicitari pentru aceasta initiativa. Sunt asistenta medicala si as dori sa particip si eu, daca se poate, ca si voluntar.

Adaugati un comentariu


 

*