Elite ale chirurgiei din Romania si Serbia dezbat la Sibiu ultimele noutati in domeniu

28 noiembrie 2014 | 0 comentarii |

Specialistii din cele doua tari s-au reunit la Sibiu, unde participa zilele acestea la cea de-a IX-a editie a Conferintei romano-sarbe de Chirurgie.

 

congresIeri a debutat, la Sibiu, cea de-a noua editie a Conferintei romanao-sarbe de chirurgie, eveniment ce a reunit de fiecare data elite ale acestui domeniu din cele doua tari. Asa s-a intamplat si anul acesta, cateva sute de medici chirurgi din Romania si Serbia fiind prezenti la Sibiu cu aceasta ocazie. Conferinta este organizata de Societatea Romana de Chirurgie, Societatea Sarba de Chirurgie, Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova si Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu – Departamentul de Chirurgie. Presedintele de onoare al conferintei este prof.dr. Irinel Popescu, presedintele Academiei de Stiinte Medicale, iar lucrarile conferintei sunt prezidate de prof.dr. Nebojsa Stankovic, presedintele Societatii Sarbe de Chirurgie si de prof.dr. Mircea Beuran, presedintele Societatii Romane de Chirurgie. Presedintii executivi ai conferintei sunt prof.dr. Ion Georgescu si prof.dr. Dan Sabau, medic sef al Sectiei Clinice Chirurgie II a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, membru in Academia de Stiinte Medicale.

 

chirurgieLa conferinta participa toti medicii sefi de sectii ai Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, dar si medici primari sau specialisti care vor prezenta lucrari in cadrul sesiunilor stiintifice. Toate specialitatile din cadrul celei mai mari institutii spitalicesti din Sibiu si-au dat mana in acest demers de cercetare si dezvoltare a chirurgiei, in folosul pacientului. Tematica abordata pe parcursul celor doua zile, atat cat tine conferinta, le permite participantilor sa discute despre noile realizari din domeniu, despre cazurile speciale si despre noi modalitati de abordare si rezolvare a patologiilor chirurgicale clasice. Vor fi abordate, cu precadere, subiecte privind chirurgia abdominala, chirurgia vasculara si cardio-vasculara, chirurgia sanului si neurochirurgia.

 

Dr. Dan Sabau

Dr. Dan Sabau

Referindu-se la acest eveniment de referinta, unul dintre presedintii executivi ai conferintei, medicul Dan Sabau, a declarat ca „aceasta conferinta de traditie reprezinta un schimb de idei transfrontalier cu efecte imediate, extrem de pozitive, pentru doua natiuni legate istoriceste si sentimental de-a lungul anilor. De remarcat este infuzia de tineri competenti in zona moderarii conferintelor, dar si a prezentarii temelor chirurgicale. Este vorba de o generatie tanara de chirurgi de mare viitor, prezenta in ambele tari, care incepe sa devina din ce in ce mai vizibila multumita unor astfel de evenimente cu o deosebit de importanta nota profesionala si de cercetare”.

 


Adaugati un comentariu


 

*