Este Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii

8 mai 2018 | 0 comentarii |

Cu această ocazie, președintele Crucii Roșii Române le mulțumește tuturor celor care donează o parte din timpul, energia sau profitul lor către CRR și îndeamnă toți oamenii să zâmbească, zâmbetul fiind considerat „un simbol universal al fericirii, mângâierii și împlinirii”.

 

Astazi, 8 mai, este marcată în lumea întreagă Ziua Mondiala a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, această dată având o dublă semnificație în istoria celei mai mari și mai cunoscute organizații caritabile. Astfel, 8 mai, este ziua de naștere a lui Henry Dunant, cel care în 1863 a fondat Crucea Roșie. Tot la această dată au fost adoptate cele șapte principii fundamentale după care se ghidează și în prezent activitatea acestei organizații umanitare.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sprijină, în fiecare an, peste 160 de milioane de oameni aflați în situație de conflict, afectați de criză sau de dezastre naturale. Prin intermediul rețelei sale globale, de aproximativ 17 milioane de voluntari și 450.000 de angajați, organizația oferă servicii umanitare relevante în timp util.

Cele 190 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie au avut întotdeauna o abordare universală, călăuzită de fiecare dată de principiile fundamentale: umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate”, se subliniază într-un comunicat remis de Crucea Roșie Română (CRR).

 

 

Majestatea Sa Margareta – presedinte CRR

Anul acesta, de Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, marchează dăruirea și impactul Crucii Roșii și al Semilunii Roșii, valorificând puterea unuia dintre cele mai universale simboluri – zâmbetul. „Împreună, împărtășim povești pozitive despre schimbare și speranță prin intermediul apelului la acțiune: Împarte ce te face să zâmbești! Cu ocazia zilei de 8 Mai, sărbătorim curajul și realizările voluntarilor și angajaților noștri care, prin implicarea și devotamentul lor, asigură menținerea angajamentului față de semenii noștri, în fiecare zi. Suntem mândri că astăzi, în țara noastră, prin cei 5600 de voluntari și peste 350 de angajați, Crucea Roșie Română este implicată în numeroase proiecte la nivel național, precum: acordarea de suport celor nevoiași, intervenția la dezastre, acordarea de prim ajutor sau promovarea donării de sânge”, transmite președintele CRR, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

Aceeași sursă subliniază că, prin activitățile sale, Crucea Roșie Română a facut de nenumărate ori dovada faptului că este „oriunde pentru oricine”. În acest context, președintele CRR le mulțumesc tuturor celor care donează o parte din timpul, energia sau profitul lor către Crucea Roșie Română și îi îndeamnă pe toți să zâmbească, pentru că „zâmbetul este simbolul universal al fericirii, mângâierii și împlinirii”. 

 

În ţara noastră, luna mai e declarată Luna Crucii Roşii, iar Crucea Roşie Buzău organizează mai multe acțiuni de voluntariat, prin care marchează acest eveniment.  „Activitatea noastră este, de fapt, permanentă, continuă și suntem pregătiți să intervenim în orice moment critic pentru cineva aflat în dificultate. Printre acțiunile desfășurate în această lună aș aminti, între altele, întâlniri ale voluntarilor, concursul de acordarea a primului ajutor –Sanitarii pricepuţi pentru gimnaziu şi liceu, instruirea profesorilor de la Școala Săpoca în acordarea primului ajutor, pregătirea şi participarea detaşamentelor de intervenţie la dezastre și instruirea angajaților societății BETA SA prin cursuri şi demonstraţii de prim ajutor, acțiuni de informare și încurajare a donării de sânge, instruiri ale elevilor din diferite școli, ca să nu mai vorbim de ajutorul cu produse alimentare și de igienă pe care-l oferim permanent celor aflați în situații materiale dificile, iar în aceste zile mergem să ajutăm și o familie care a rămas fără casă în urma unui incendiu. Le mulţumim tuturor celor care ne sunt aproape, ne sprijină financiar, precum şi voluntarilor noştri care în timpul lor liber ne susţin activităţile și vreau să rog buzoienii să zâmbească, dar și să facă un efort cât de mic pentru a aduce zâmbetul pe chipul celor necăjiți” – subliniază Floarea Bârzu, directorul Crucii Roşii Buzău.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*