Examene pe final de an la Spitalul Judetean Buzau

21 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Saptamana viitoare, unitatea medicala organizeaza examen de promovare in grad profesional pentru asistente si infirmiere debutante, precum si evaluarea voluntarilor.

 

concurs asistenti-119Sfarsitul de an va fi unul cu emotii pentru asistentele si infirmierele debutante de la Spitalul Judetean Buzau care doresc promovarea in gradul profesional urmator, ca si pentru cei aproximativ 35 de voluntari care isi desfasoara activitatea in cadrul aceleiasi unitati medicale, fie ca asistenti medicali, fie ca infirmiere sau brancardieri. Aceasta pentru ca, in ultimele zile din an, conducerea spitalului a programat examenul de promovare in grad pentru asistentele si infirmeirele debutante, precum si sesiunea de evaluare a voluntarilor.

Astfel, in data de 28 decembrie este programat examenul de promovare in treapta profesionala superioara pentru asistente si infirmiere debutante, examen ce va avea loc la sediul Spitalului Judetean si va consta in sustinerea unei probe scrise. Cei care doresc si indeplinesc conditiile necesare pentru sustinerea acestui examen se mai pot inscrie pana maine, la ora 14.00 la serviciul de Resurse Umane. Dosarul trebuie sa contina o cerere de inscriere la examen, o adeverinta eliberata de serviciul resurse umane privind conditiile de indeplinire pentru participarea la examen, copie dupa cartea de identitate, referatul de evaluare intocmit de seful ierarhic si aprobat de conducatorul institutiei, calificativul obtinut conform fisei de evaluare, pentru infirmiere, si dovada absolvirii unui curs de infirmiera.

 

asistente spitalIn cazul asistentilor medicali debutanti care doresc sa participe la examenul din 28 decembrie, se impune o vechime de cel putin sase luni ca asistent medical si calificativul „bine” sau „foarte bine”, obtinut la evaluarea performantelor profesionale individuale.

In ceea ce priveste infirmierele debutante, conditiile de participare la concurs presupun o vechime de cel putin sase luni in activitate, absolvirea unui curs de infirmeire si calificativul „bine” sau „foarte bine”, obtinut la evaluarea performantelor profesionale individuale.

Pentru ambele categorii profesionale, examenul consta in sustinerea unei probe scrise, care poate fi notata cu calificativul maxim de 100 de puncte, pentru promovare fiind obligatorie obtinerea a cel putin 50 de puncte.

 

vizita sectii spitalA doua zi dupa sustinerea examenului de promovare in gradul profesional va avea loc sesiunea de evaluae a celor aproximativ 35 de voluntari care ajuta personalul medical, mai ales in sectiile supraaglomerate ale spitalului si in cele in care deficitul de personal este mai mare.

Acestia activeaza atat ca asistenti medicali voluntari cat si ca infirmiere sau brancardieri, in baza unor contracte de voluntariat incheiate pe perioade de trei sau sase luni.

Evaluarea acestora va avea loc joi, 29 decembrie la sala de sedinte a Spitalului Judetean, testarea constand intr-o proba scrisa, pe baza unei bibliografii publicate zilele pe site-ul unitatii medicale.

Cei mai multi dintre voluntarii de la Spitalul Judetean Buzau isi desfasoara activitatea in cadrul Unitatii de Primire Urgente, acolo unde se resminte criza acuta de personal, dar prezenta voluntarilor se face simtita si in sectiile de Chirurgie, Neurologie si Urologie, sectii considerate suficient de complexe astfel incat dupa voluntariat, asistentul medical incepator sa poata spuna ca are curaj sa se prezinte la orice examen de angajare.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*