In memoriam Mariana Munteanu, fost lider al SANITAS

21 decembrie 2016 | 1 comentariu |

La un an de cand cel mai reprezentativ lider sindical din sistemul de sanatate buzoian a plecat la ingeri, familia, prietenii si colegii aprind o lumanare si spun o rugaciune in memoria sa.

 

mariana munteanuIn urma cu un an, in ziua de 21 decembrie, o veste ca un traznet marca lumea medicala buzoiana. Inima Marianei MUNTEANU, incontestabil cel mai reprezentativ lider de sindicat din sistemul de sanatate buzoian, primul presedinte al SANITAS Buzau si poate cel mai bataios asistent medical pe care l-a avut Buzaul, a incetat sa mai bata.

Familia, prietenii, apropiatii o asteptau acasa, dupa o operatie care decursese bine si nimic nu prevestea tragedia care avea sa se intample. In loc de bucuria revederii cu cei dragi a adormit, insa, pentru totdeauna, in urma unui infarct. Iar pentru familie si pentru cei apropiati, Craciunul de anul trecut a fost unul indoliat, trist, plin de lacrimi.

Este greu de acceptat ca poti pierde pe cineva apropiat, mai ales in zile ca acestea, cand in aer pluteste speranta si bucuria Nasterii Domnului. Dar… cine poate alege  cand si cum sa-si incheie socotelile cu aceasta lume?

 

Mariana Munteanu

Mariana Munteanu

Colegii din Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, de la Medicina Legala, colegii de sindicat si cei din conducerea OAMGMAMR – forul profesional al asistentilor medicali sunt inca marcati de pierderea Marianei Munteanu si de golul greu de umplut, lasat in urma. Si nici nu este de mirare avand in vedere ca a lucrat impreuna cu multi dintre medicii si asistentii medicali din judet zeci de ani, iar pe langa faptul ca a fost presedinte SANITAS si vicepresedinte in Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor, de la infiintare si pana la incheierea socotelilor cu aceasta lume, a stiut sa-si reprezinte breasla asa cum doar cei nascuti pentru a fi lideri stiu sa o faca.

Avea o capacitate greu de egalat in arta negocierii. A stiut sa-si tina aproape colegii si a reusit sa pastreze un echilibru greu de mentinut in relatia cu autoritatile si cu mass-media. I s-a potrivit de minune calitatea de lider. Stia sa ceara, sa se impuna, sa obtina ceea ce si-a propus, uneori in conditii extrem de dificile. Era mereu disponibila si avea raspunsuri pentru orice intrebare, oricat era de incomoda. Isi apara colegii, dar cand era vorba despre fapte reprobabile, nu se dadea in laturi sa-i condamne chiar ea, public, spunand ca „astfel de elemente” fac breasla de ras. Nu parea niciodata in incurcatura, avea mereu o gluma „la purtator”, era de o spontaneitate extraordinara.

 

Mariana Munteanu si Elena Comanescu

Mariana Munteanu si Elena Comanescu

Acum, la un an de la plecarea la ingeri, Un gand pios, o lacrima, o floare si o rugaciune pentru cea care a fost Mariana MUNTEANU, omul in halat alb pe care multi il regreta…

 „A trecut deja un an de cand Mariana Munteanu ne-a parasit pentru totdeauna, iar astazi este, pentru noi, asistentii medicali din Buzau, o zi trista. Un gand pios o lacrima, o aducere aminte cu respect, atat mai putem sa-i oferim acum, la comemorarea unui an de cand ne-a parasit, pentru binele pe care ni l-a facut, tuturor. Pentru sistemul medical buzoian, pentru scoala sanitara buzoiana, lipsa Marianei Munteanu este o pierdere incontestabila. A fost un om si un profesionist cum rar intalnesti intr-o viata. Este dureros ca a plecat dintre noi un om atat de valoros, un om care s-a zbatut intotdeauna pentru altii, un profesionist de la care zeci de generatii au invatat ce inseamna sa fii asistent medical, ce inseamna sa ai vocatie si mai ales ce inseamna sa fii OM. Dumnezeu s-o odihneasca– Elena Comanescu, presedinte OAMGMAMR Buzau.

 

 Comentarii (1)

  1. Radu Cornel spune:

    O MARE PIERDERE pentru miscarea sindicala buzoiana si nu numai… Am lucrat impreuna peste 25 de ani si pot spune fara sa supar pe cineva ca a fost cel mai bun lider sindical pe care l-am avut alaturi. Dumnezeu sa-i ocroteasca sufletul. Nu o vom putea uita vreodata…

Adaugati un comentariu


 

*