Luminita Turcu a fost aleasa presedintele sindicatului Sanitas Buzau

Aceasta a fost desemnata cu majoritate de voturi sa ocupe pentru urmatorii patru ani locul ramas vacant in luna decembrie, in urma decesului fostului lider judetean, Mariana Munteanu.

 

alegeri sanitas (1)In urma cu putin timp s-au incheiat lucrarile Conferintei extraordinare a Filialei Buzau a Federatiei Sindicale Sanitas, sedinta ce a avut ca principale puncte pe ordinea de zi alegerea unui nou presedinte al organizatiei locale si a componentei Biroului executiv. Sedinta de astazi a avut loc la aproximativ patru luni de la decesul fostului lider al sindicalistilor buzoieni din sectorul sanitar, Mariana Munteanu.

Postul de presedinte ramas vacant a fost ocupat in aceasta perioada de Luminita Turcu, cu titlu interimar. Pentru ca interimatul acesteia la conducerea filialei locale nu se putea prelungi pe un termen mai indelungat, s-a decis organizarea unei Conferinte extraordinare care a avut loc astazi, incepand cu ora 10.00, in sala de sedinte a Spitalului Judetean Buzau.

De asemenea, organizarea conferintei extraordinare era necesara si pentru ca filiala ramasese fara un vicepresedinte titular, dupa ce Corina Donescu a fost suspendata, fiind cercetata intr-o cauza penala, in aceeasi situatie aflandu-se si fostul membru Vasilica Catargiu. Totodata, un alt membru, Corneliu Vasilescu, s-a autosuspendat odata cu ocuparea functiei de presedinte al CJAS, iar cele trei locuri vacante precum si cel de presedinte trebuiau sa isi gaseasca noi titulari.

 

alegeri sanitas (2)Pe langa reprezentantii sindicalistilor din unitatile sanitare din tot judetul, la conferinta au mai participat, in calitate de invitati, Iulian Pope, vicepresedinte al Confederatiei Sanitas, Radu Cornel, presedintele filialei Buzau a CNSLR Fratia si Elena Comanescu, presedintele filialei locale a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR).

In cursul discutiilor premergatoare inceperii procesului de vot pentru noul presedinte, Iulian Pope le-a sugerat sindicalistilor buzoieni sa se decida asupra mandatului pe care il vor acorda noului presedinte.

Acesta a precizat ca actualul statut al organizatiei locale contine numeroase neclaritati, este intortocheat si greoi, fapt pentru care se impune de urgenta modificarea sa. In aceste conditii, vicepresedintele Sanitas le-a propus sindicalistilor buzoieni sa se decida, fie asupra alegerii unui presedinte interimar cu mandat de 6 luni sau un an, care sa aiba ca principala misiune realizarea unui nou statut, fie asupra alegerii unui presedinte cu mandat de patru ani, cu conditia organizarii unei noi conferinte peste un an, in cadrul careia sa fie analizat statutul pe care acesta are misiunea sa il realizeze.

Asadar, inainte de a se trece la alegerea noului presedinte si a membrilor Biroului executiv, reprezentantii sindicalistilor au votat pentru una dintre cele doua variante de mandat propuse de liderul de la Centru.

 

alegeri sanitas (3)

Mihai Stefan, Luminita Turcu si Iulian Pope   

 Sindicalistii buzoieni au optat pentru un mandat complet, de patru ani, considerand ca o noua perioada de interimat la conducerea filialei ar ingreuna lucrurile.

A urmat apoi momentul cel mai important, anume votul pentru noul presedinte al filialei, functie pentru care au candidat  actualul presedinte interimar, Luminita Turcu, asistenta sefa la UPU si Maria Matei, asistent medical cu o experienta de 30 de ani, care isi desfasoara activitatea in cadrul cabinetului de Medicina Muncii din Ambulatoriul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau. Luminita Turcu a fost aleasa in functia de presedinte cu o majoritate covarsitoare, obtinand 132 de voturi din 134.

Pentru functia de vicepresedinte au candidat Mihai Stefan, asistent sef in cadrul sectiei de Pediatrie a Spitalului Judetean si Ionela Smeadu, asistenta sefa la sectia de Neurologie a aceleiasi unitati medicale. Cele mai multe voturi le-a obtinut Mihai Stefan, care a devenit astfel vicepresedinte al filialei locale, functie pe care o ocupa din decembrie, ca interimar.

Din Biroul executiv vor mai face parte, in urma alegerilor de astazi, Adrian Tusinschi si Aurelia Cosma, in calitate de membri, Angelica Popa, in calitate de secretar general si Cleopatra Ispas in calitate de cenzor.

 


Adaugati un comentariu


 

*