EXCLUSIV: Medicul Venera Acsinte revine la sefia DSP Buzau

28 octombrie 2013 | 0 comentarii |

La mai putin de trei luni dupa debarcarea din functia de director executiv, ministrul Eugen Nicolaescu a semnat, vineri, decizia de numire a medicului buzoian in functia de director adjunct, sustin surse din Ministerul Sanatatii.

 

Dr. Venera Acsinte

Dr. Venera Acsinte

Surpriza la Directia de Sanatate Publica (DSP) Buzau! Institutia are, incepand de astazi,  director adjunct. Nu este vorba despre dr. Celine Toader, liberala cu state vechi si care a mai ocupat, in mai multe mandate, atat functia de director adjunct, cat si pe cea de director general executiv, asa cum se astepta toata lumea si asa cum ar fi fost logic, avand in vedere ca postul este al liberalilor prin algoritmul politic stabilit in USL.

Ministrul liberal al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat vineri, numirea in functie a dr. Venera Acsinte, cea care cu mai putin de trei luni in urma a fost debarcata din functia de director general executiv in care fusese numita de PDL, partid in care  aceasta a activat in ultimii cinci ani.

Facand abstractie de experienta si calitatile manageriale si profesionale ale celor doi medici, care pot fi comparabile pana la un punct, se pare ca dr. Acsinte a aderat la PNL, fiind considerata o achizitie importanta, daca atat de repede i s-a facut „cadou” postul de adjunct…

Carcotasii spun insa ca nu liberalii su decis revenirea sa la conducere, ci tot PSD, prin fostul ministru al Sanatatii, Vasile Cepoi, acum consilier al premierului Victor Ponta, cu care dr. Acsinte a fost colega de facultate si cu care a ramas, se pare, intr-o relatie colegiala foarte buna.

 

Dr. Celine Toader

Dr. Celine Toader

In data de 5 august 2013, acelasi ministru, Eugen Nicolaescu, semna Ordinul de eliberare din functia de director executiv al DSP Buzau, a dr. Venera Acsinte si trecerea sa pe postul de sef Serviciu Control, adica ceea ce se cunoaste  ca fiind Inspectia Sanitara de Stat, adica postul pe care aceasta l-a ocupat si inainte de a fi promovata director, de catre PDL, si care timp de cinci ani a ramas liber, pentru „zile negre”.

In functia de director general executiv a fost numita dr. Viorica Mihalascu, fost director adjunct, sustinuta de PSD, potrivit algoritmului politic, postul de director general executiv al institutiei revenind social-democratilor, iar cel de adjunct, liberalilor.

Desi numele dr. Celine Toader a fost vehiculat inca de anul trecut ca fiind eligibil pentru ocuparea functiei de adjunct, aceasta fiind inclusa in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean, ca reprezentant al PNL, dupa iesirea PDL de la guvernare, iata ca intre timp, dr. Acsinte a revenit in forta.

Iar asta, imediat dupa plecarea Corpului de control al ministrului Sanatatii de la Buzau unde s-a aflat, timp de o saptamana, tocmai in urma unei reclamatii la adresa fostului director.

 

Dr. Viorica Mihalascu

Dr. Viorica Mihalascu

Conducerea Directiei de Sanatate Publica Buzau nu a confirmat noul statut al dr. Acsinte, spunand ca nu a primit niciun document oficial in acest sens, dar surse din Ministerul Sanatatii sustin ca vineri, 25 octombrie, a fost semnat Ordinul de numire, iar in cursul de astazi ar trebui sa ajunga la Buzau.

Acuma, daca lucrurile vor evolua in acelasi fel si dupa scindarea DSP, intr-o parte care va fi preluata de catre Consiliul Judetean, iar alta de catre Ministerul Sanatatii, nu ar fi de mirare ca dr. Acsinte sa revina, peste cateva luni, in cea mai importanta functie din Directie.

La descentralizare, ministrul Nicolaescu a spus ca Inspectia Sanitara ramane la Ministerul Sanatatii, impreuna cu Preventia si Epidemiologia, iar restul institutiei trece in subordinea administratiei publice judetene.  Inca nu se stie cu exactitate care va fi organigrama…

Dr. Venera Acsinte este medic igienist si lucreaza in cadrul DSP Buzau, Compartimentul Inspectie Sanitara (Control) din 1998. In perioada 2008-2013 ea a ocupat functia de director executiv al DSP Buzau, pana la 1 septembrie 2012 a detinut si postul de director al Scolii Postliceale Sanitare de Stat din Buzau, de la acea data medicul predand stafeta preotului profesor Paul Negoita.

 


Adaugati un comentariu


 

*