EXCLUSIV: Medicul Viorica Mihalascu, noul manager al Spitalului Sapoca

12 februarie 2017 | 8 comentarii |

Ea a fost numita, cu delegatie, la conducerea unitatii medicale, dupa 30 de ani in care aceasta a fost condusa de Dumitru Popescu, fie din pozitia de director economic, fie de manager.

 

Dumitru Popescu si Viorica Mihalascu

Dumitru Popescu si Viorica Mihalascu

Medicul Viorica Mihalascu, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, este noul manager al unitatii medicale. Ministerul Sanatatii a desemnat-o, incepand de vineri, 10 februarie, manager cu delegatie, pana la ocuparea postului prin concurs, al spitalului in care, acum trei ani, ocupa cu nota maxima concursul pentru postul de director medical.

Dr. Viorica Mihalascu va prelua, in urmatoarele zile, atributiile fostului manager, Dumitru Popescu, cel care paraseste Spitalul Sapoca prin pensionare anticipata, dupa 30 de ani in care s-a aflat la conducerea unitatii medicale, fie in functia de sef serviciu financiar, fie de director economic, fie de manager.

Totodata, dr. Mihalascu se suspenda din functia de director medical, urmand ca aceasta sa fie ocupata, tot cu delegatie, printr-o decizie a Consiliului de Administratie al spitalului, de catre unul dintre medicii care isi desfasara activitatea in spital si care indeplineste conditiile legale.

Refuzand sa-si exprime o preferinta pentru medicul cu care ar vrea sa faca echipa, noul manager a declarat, pentru SanatateaBuzoaiana.ro, ca „spitalul are mai multi medici care indeplinesc conditiile cerute de legislatia actuala pentru a ocupa postul de director medical si cred ca pot face echipa cu oricare dintre acestia, avand ceritudinea ca impreuna vom asigura un management corect si eficient al unitatii medicale”.

 

Dr. Viorica Mihalascu

Dr. Viorica Mihalascu

Dr. Viorica Mihalascu este medic primar epidemiolog, iar din 2008  detine si un master in „Administratie Publica Europeana”. A lucrat ca medic in cadrul Serviciului de supraveghere si control Boli Transmisibile (Epidemiologie) – DSP Buzau din anul 2000, iar din aprilie 2007 si pana in 2013 a ocupat functia de director executiv adjunct Sanatate Publica in cadrul acestei institutii. Din august 2013 si pana in martie 2014 a ocupat functia de director general executiv al DSP Buzau, iar de atunci este director medical al Spitalului  de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, spital regional aflat (unul dintre cele 37 de spitale de Psihiatrie si unul dintre cele patru de Siguranta Nationala din tara – deservind 11 judete), aflat in subordinea Ministerului Sanatatii.

A absolvit numeroase cursuri postuniversitare in tara si in strainatate, mai ales in domeniul epidemiologiei si supravegherii HIV/SIDA si este considerata, de colegi, dar si de catre pacienti, un foarte bun profesionist si organizator, o persoana dinamica si eficienta in munca in echipa, o persoana comunicativa dar ferma, un sef care stie sa asculte dar care nu accepta compromisuri.

 

Spital SapocaSpitalul de Neuropsihiatrie Sapoca a fost infiintat in 1960, pe amplasamentul unei scoli de meserii. In 1967 s-a infiintat, ca sectie exterioara, Sectia Nifon, in spatiul in care a functionat, anterior, un spital TBC. In 1973, pe locul unui fost complex de locuinte pentru mineri, in comuna Unguriu, se infiinteaza Sectia exterioara Ojasca. In 1975 se infiinteaza Laboratorul de Sanatate Mintala din Buzau, iar in 1994, Sectia de Neuropsihiatrie Infantila este mutatata din Spitalul Sapoca in municipiul Buzau, in 2016 fiind mutata din nou, intr-o cladire renovata si modernizata din cadrul Sectiei Ojasca, unde functioneaza in prezent.

Timp de 57 de ani, spitalul a fost condus de dr. Anton Nicolau (1960-1991), dr. Ovidiu Mihai (1991-2005), dr. Maria Cristache (2005-2006), dupa care s-au perindat 4-5 directori interimari care nu au stat mai multe de cateva luni, fiecare, dupa care managementul a fost preluat de ec. Dumitru Popescu (2010-2017).

De-a lungul timpului, unitatea medicala s-a extins si modernizat, dar nu a fost lipsita nici de scandaluri, in perioada comunista existand suspiciuni ca aici erau internati „dusmanii poporului”, pentru a li se „spala creierul”. Ulterior, scandalurile au fost mai ales de natura financiara si de management, ultimul soldandu-se cu condamnarea la patru ani cu executare si interzicere unor drepturi timp de cinci ani, a fostului presedinte al Consiliului de Administratie, Lazar Iordache, fost vicepresedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), intr-un dosar de coruptie, (luare de mita, dare de mita si cumparare de influenta), pentru a favoriza un contract derulat de  Spitalul Sapoca, in timp ce mituitorul este inca judecat, de Tribunalul Bucuresti,  managerul Popescu fiind „martor in cauza”.

 Comentarii (8)

 1. Negoita Florenta spune:

  Felicitari! Mult noroc!

 2. Simina Maria Alexandru spune:

  Felicitari! Cea mai buna alegere pentru viitorul spitalului !

 3. Mares Mioara spune:

  Felicitari!

 4. Delia Tache spune:

  Este un om extraordinar, un medic foarte bun si un menager ideal!!!

 5. Gela Camelia Dragan spune:

  Felicitari d-na Doctor, succes o s-aveti cu siguranta!

 6. Ioana Codin spune:

  Felicitari! Ma bucur tare mult! O pup si o iubesc!

 7. Marian Popa spune:

  Sarumana, felicitari! Ma bucur mult, de mult trebuia.

 8. Mihaela Mihalcea spune:

  Un medic cum rar mai gasesti: sufletist si dedicat meseriei. Sanatate dansei si multe realizari! Succes in continuare!

Adaugati un comentariu


 

*