Farmacistii si-au premiat „excelentele” in domeniu

5 decembrie 2013 | 0 comentarii |

Aflata la cea de-a doua editie, Gala Farmacistilor din acest an a cuprins si o sectiune „junior”, dedicata studentilor la farmacie din intreaga tara, in preambulul Galei „seniorilor”, la care au participat peste 400 de farmacisti, presedinti ce colegii ale farmacistilor si cadre universitare.

 

cupe gala farmacistilorZiua de 4 decembrie a fost una speciala pentru farmacistii din intreaga tara, care au schimbat pentru cateva ore halatele albe cu costumele de gala pentru a participa la un eveniment ce le-a fost destinat in exclusivitate, prilej excelent pentru a socializa, a schimba opinii si a-i premia pe cei care s-au remarcat in bransa pe parcursul anului care sta sa se incheie.

Este vorba despre Gala Farmacistilor, eveniment aflat la a doua editie, organizat si anul acesta, ca si anul precedent, de Colegiul Farmacistilor din Romania. Evenimentul a avut loc pe parcursul intregii zile de miercuri, in Sala Auditorium a Muzeului National de Arta, editia din acest an fiind una speciala, intrucat organizatorii s-au gandit sa desfasoare si o sectiune „junior” dedicata studentilor la farmacie, ca un preambul la Gala „seniorilor” care s-a desfasurat cu incepere de la ora 16.30.

Gala Farmacistilor a constituit un prilej de a premia excelenta in domeniu, mai multe farmacii si farmacisti primind distinctii pentru rezultatele obtinute in anul scurs de la precedentul eveniment.

 

studenti farmacie lLa Gala junior au participat peste 250 de studenti, carora li s-au alaturat cadre universitare, viitorii farmacisti de la facultatile de profil din tara  avand astfel posibilitatea sa se cunoasca si sa interactioneze.

Dupa amiaza s-a dat startul Galei Seniorilor, la care au participat, conform estimarilor facute de organizatori, peste 400 de farmacisti, presedinti si vicepresedinti ai colegiilor farmacistilor din cele 42 de judete ale tarii, decanii facultatilor de farmacie, o serie de profesori si conferentiari farmacisti, precum si sefi de catedra din facultatile de farmacie.

Printre invitatii de onoare aflati la eveniment s-au numarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, reprezentanti ai CNAS, ai Agentiei Nationale a Medicamentului, Organizatei Mondiale a Sanatatii, ai diferitelor companii producatoare de medicamente din tara si strainatate, Grupului American de Lucru in Romania, ai Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente si Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania.

 

Presedintele juriului, prof. D. Lupuliasa

Presedintele juriului, prof. D. Lupuliasa

Juriul care a desemnat castigatorii celei de-a doua editii a Galei Farmacistilor i-a avut in componenta pe prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuliasa, presedintele Colegiul Farmacistilor din Romania — presedintele juriului, farm. pr. Elena Clara Popescu, farm. Iustina Vas si Speranta Iacob, vicepresedinti ai Colegiului Farmacistilor din Romania, farm. Vasile Rizea, secretar general Colegiul Farmacistilor din Romania, si dr. Mirela Radulescu, director de comunicare si imagine Colegiul Farmacistilor din Romania, iar premiile au fost decernate dupa cum urmeaza:

Primul premiu s-a acordat pentru Carte farmaceutica si a fost inmanat de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, farmacistilor Auro Rusu si Gabriel Hancu si psihologului Marina Dorina Pasca pentru volumul „Ghidul farmacistului in comunicarea cu pacientul”.  La aceeasi categorie a mai fost oferit un premiu prof. univ. dr. farm. Niculina Mitrea, de la Facultatea de Farmacie din Bucuresti, pentru volumul „Vitaminele in procesele metabolice”, distinctia fiind inmanata de Vasile Cepoi, consilier al primului-ministru.

 

Gala Farmacistilor (arhiva 2012)

Gala Farmacistilor (arhiva 2012)

Cea mai activa asociatie studenteasca a fost desemnata Societatea Studentilor in Farmacie din Bucuresti, in timp ce Asociatia Studentilor Farmacisti din Targu Mures a primit Premiul publicului pentru cea mai activa societate studenteasca.

Premiul de onoare pentru intreaga activitate in farmacie a fost acordat farmacistilor Rozalia Orban din Targu Mures, Floarea Atintisan din Ploiesti si Eugen Grovu din Brasov.

Distinctia pentru Excelenta in cercetare farmaceutica i-a fost inmanata prof. dr. Sorin Leucuta din Cluj, despre care toti farmacistii sustin ca este „una dintre cele mai marcante personalitati din domeniul farmaciei din Romania”, iar Premiul de excelenta pentru decani ai Facultatilor de Farmacie a fost acordat prof. univ. dr. farm. Maria Titica Dogaru din Targu Mures.

La categoria Cel mai activ colegiu, distinctia a plecat catre Giurgiu.

Premiul pentru jurnalism in presa farmaceutica a fost castigat de redactorul-sef al revistei „MedFarm”, Arina Moldovan, in timp ce distinctia pentru jurnalism in presa farmaceutica pentru reviste/site-uri a revenit revistei „MedFarm” si portalului PaginaFarmacistilor.ro.

 

gala_farmacistilor_2013_17Pentru categoria Campanii sociale si de informare au fost acordate trei premii, castigatori fiind Asociatia „Ana si copiii”, „Low Gravity” — Farmexpert si „Povestile vertijului” – o campanie realizata de firma Abbott (unul dintre sponsorii principali ai manifestarii, alaturi de Farmexpert).

Premiul de onoare pentru farmacii independente din mediul urban a fost castigat de farmaciile Miosotis din Galati, Lavandule din Dej si Academia din Bucuresti, in timp ce Premiul de onoare pentru farmaciile independente din mediul rural a fost impartit de Hypericum din Calugareni, Giurgiu, Mociu din Cluj si Darifarm din Moldovita, Suceava.

Distinctia pentru categoria Farmacie de spital a fost castigata de farmaciile Spitalului de Urgenta din Baia Mare, Spitalului Clinic de Urgenta din Oradea si Oncocard din Brasov.

Premiul de onoare pentru farmacii de lant a revenit farmaciilor Helpnet 1 din Timisoara, Ropharma Sf. Parascheva din Iasi si Sensiblu nr. 5 din Targu Mures. Ultima distinctie a serii, Premiul special al juriului, i-a fost acordat lui Iordache Hustiu de la farmacia Academiei, un „om extrem de important in lumea farmaceutica”, dupa cum a fost caracterizat de ce prezenti la manifestare.

PUBLICITATE

Categorii: Eveniment, Farmacii

Adaugati un comentariu


 

*