Fondatorul primei clinici de alaptare din lume revine in Romania

31 martie 2017 | 0 comentarii |

Jack Newman va sustine o conferinta la Cluj, la care sunt invitati atat specialisti in domeniul medical cat si viitori parinti si parintii cu copii sub trei ani.

 

Dr. Jack Newman

Dr. Jack Newman

Municipiul Cluj-Napoca va fi, saptamana viitoare, gazda unui eveniment care il va avea ca protagonist pe cel mai cunoscut expert mondial in domeniul lactatiei si alaptarii. Avand o experienta de 40 de ani in profesie, medicul pediatru Jack Newman a infiintat, in urma cu 32 de ani, prima clinica de alaptare din lume. A fost momentul care a marcat debutul unui proces de revolutionare a modului de abordare a alaptarii eficiente si de solutionare a problemelor pe care tinerele mame le intampina din acest punct de vedere.

Jack Newman este si autorul Ghidului pentru alaptare”, una dintre cele mai complete lucrari, care contine numeroase informatii utile destinate in egala masura parintilor, cat si specialistilor. Potrivit studiilor sale, confirmate si de alti cercetatori in domeniu, un copil alaptat la san are o imunitate mai mare, iar in adolescenta si la maturitate exista putine sanse sa dezvolte probleme de comportament, deficit de atentie sau de a abuza de alcool.

In plus, alaptarea scade riscul mamei de a face cancer la san, cancer ovarian, sindrom metabolic (caracterizat prin anomalii ale lipidelor, hipertensiune arteriala si intoleranta la glucoza) si diminuează riscul de a face accident vascular cerebral si atac de cord. De asemenea, un aspect foarte important este faptul ca alaptarea e o relatie, o stransa relatie intima ce are loc intre doi oameni care se iubesc foarte mult.

 

bebe-alaptareMedicul canadian va conferentia, in data de 8 aprilie, la Cluj-Napoca, in cadrul evenimentului O zi cu Dr. Jack Newman”. Cu aceasta ocazie, expertul va prezenta 5 teme de interes major, atat pentru gravide, mame, cat si pentru specialisti, vizand alaptarea in primele zile dupa nastere si cresterea in greutate a copilului alaptat. Evenimentul este organizat de asociatia ProMama, medicul Jack Newman fiind la a treia sa prezenta in Romania, si totodata la prima conferinta sustinuta in zona Ardealului.

La prelegerea pe care medicul canadian o va sustine la Cluj sunt asteptati atat viitorii parinti care isi doresc sa detina informatii corecte in ceea ce priveste alaptarea, care inteleg importanta ei si se documenteaza inainte de nasterea copilului, cat si parintii cu copii sub 3 ani, care considera ca alaptarea este cea mai buna hrana oferita bebelusului si care se afla in cautarea celor mai bune sfaturi.

In aceeasi masura, evenimentul este deschis specialistilor neonatologi, pediatri, medicilor de familie, moaselor, asistentelor medicale, si consultantilor certificati in alaptare. Acestora le va fi destinata o sesiune speciala, la finalul conferintei, in cadrul careia expertul va prezenta tema medicatiei in timpul alaptarii si va face analiza riscurilor si  beneficiilor in cazul alaptarii in timpul medicatiei, in comparatie cu hranirea cu lapte-formula si va raspunde intrebarilor venite din partea sepcialistilor.

 

copilAvand in vedere ca prezentarea se va desfasura in limba engleza, organizatorii spun ca asteapta participanti atat din tara cat si de peste hotare, sesiunea de inscrieri la eveniment fiind inca deschisa.

Acestea se pot face atat pe site-ul asociatiei, cat si prin e-mail la adresa receptie@promama.ro, sau telefonic, la numarul 072 7766262.

Despre dr. Jack Newman mai trebuie mentionat ca a fost consultant UNICEF pentru cursul adresat personalului medical despre alaptare si evaluarea maternitatilor cu acreditarea „Baby Friendly” si a publicat o serie de articole si carti despre alaptare, distribuite in intreaga lume. In opinia sa, societatea in ansamblul sau este vinovata de faptul ca nu sustine alaptarea, iar medicii, asistentele medicale, nutritionistii si moasele stiu, in general, mai putin decat ar trebui despre alaptare, despre cum se pot preveni problemele ce apar pe parcursul alaptarii ori cum sa trateze aceste probleme in cazul in care se confrunta cu ele. Prea multe mame au probleme pe care n-ar fi trebuit sa le aiba, dar problemele ar fi putut fi tratate, la randul lor.

Asociatia ProMama este o organizatie non-profit, cu caracter educational, avand ca obiective promovarea si sustinerea importantei alaptarii pentru mama, copil, familie si intreaga societate. Precedentele conferinte sustinute in Romania de dr. Jack Newman au avut loc in 2012 si 2014 la Bucuresti, fiind organizate de aceeasi asociatie.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*