SAMAS reia cursurile de formare a asistentilor peri si post natal

10 februarie 2015 | 0 comentarii |

In cursul acestui an, Fundatia Crucea Alba acorda 150 de burse de formare, beneficiarii acestora primind atestat de asistenti perinatali, certificat de OAMGMAMR.

 

cursIn urma cu doi ani, Fundatia Crucea Alba in colaborare cu Crucea Rosie si Nutricia, au demarat Programul de Sanatate pentru Mame si Sugari, SAMAS, al carui debut a avut loc la Buzau. S-a format astfel prima retea de asistenti perinatali din Romania care furnizeaza cursuri, consiliere si suport gravidelor si mamelor, pe perioada primelor 1.000 de zile de viata ale copilului, de la inceputul sarcinii si pana cand acesta implineste doi ani.

In cadrul programului se organizeaza, de asemenea, cursuri speciale de formare a asistentilor perinatali, destinate asistentelor si moaselor care doresc sa obtina o calificare in plus. Organizatorii ofera, anual, burse candidatilor, pe parcursul anilor 2013 si 2014, beneficiind de aceste burse 230 de moase si asistente. Bursele le ofera titularilor posibilitatea de a primi atestate de asistenti perinatali, cu conditia absolvirii cursurilor pe care trebuie sa le urmeze in acest sens. Pana in prezent, rata de absolvire a cursurilor SAMAS este de 85 la suta, iar organizatorii au anuntat ca se reiau modulele de pregatire si in acest an.

 

curs samasPrimele editii ale cursurilor SAMAS din 2015 vor avea loc la Bucuresti, in perioada 12-14 februarie. Urmeaza Pitesti, intre 15 si 16 februarie si  Constanta, in perioada 14-16 martie. In perioadele respective se vor desfasura primele module, urmand ca in zilele de 21-22 februarie sa se desfasoare al doilea modul in Capitala, in timp ce la Pitesti acesta va avea loc in perioada 27 februarie-1 martie, iar la Constanta in zilele de 21 si 22 martie.

Programul cursurilor SAMAS se va desfasura anul acesta si in Brasov, Timisoara, Botosani, Targu Mures, Zalau si Suceava, la date ce vor fi anuntate ulterior.

Anul acesta, organizatorii pun la bataie 150 de burse pentru asistentele si moasele care isi doresc sa obtina calificare de asistent perinatal. Candidatii trebuie sa completeze mai intai un formular special, care poate fi accesat aici.

 

curs samas asistent perinatalCandidatii pentru burse trebuie sa aiba minimum doi ani de experienta practica, ca angajat, voluntar sau liber profesionist in domeniul sanatatii. Persoanele inscrise vor participa la un interviu cu echipa de recrutare SAMAS, dupa care vor urma cursurile de pregatire. Odata finalizate cele doua module si perioada de practica necesara, vor primi certificarea de asistenti perinatali din partea OAMGAMR si 15 puncte EMC, dupa care isi vor putea suplimenta veniturile sustinand cursuri de consiliere pentru mame. Organizatorii au mai anuntat ca incepand din acest an, proiectul SAMAS este sustinut si de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, Societatea Romana de Pediatrie si de Societatea Nationala de Medicina Familiei. „Un aspect deosebit de important pe care l-am inserat in program si de care suntem foarte mandre sa-l vedem devenind realitate, intrucat unul dintre obiectivele programului este empowermentul cadrelor medicale, il reprezinta faptul ca din randul educatorilor perinatali absolventi in 2013 am format traineri SAMAS. Asadar, din 2014 ne-am bucurat de traineri juniori din randul cadrelor medicale carora se adreseaza programul”, a precizat Sinziana Ionita-Ciurez, reprezentanta Fundatiei Crucea Alba.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*