Fratii Giocondei pierd pariuri

21 aprilie 2015 | 0 comentarii |

Francisco Stoica

Ma intreb cum poti avea pretentia ca te zbati sa nu mai lasi romanii calificati sa plece din tara, cand salariile sunt foarte mici in comparatie cu statele dezvoltate.

Nu stiu de ce se mai bat unii cu pumnii in piept, ca stiu ei care este realitatea, fiind de fapt platiti regeste pentru aceste… cunostinte pe care le poti afla  de la oricine in Romania si nu numai. Stiu ei ce ar fi de facut, dar cineva nu-i lasa, domnule!?

Cum raspunderea  trebuie disipata si aburit cel care cotizeaza la sistemul de sanatate ce a plecat la drum lung cu prea putin combustibil, se foloseste in discursuri tara, Romania, ea a facut si a dres, ea este vinovata.

Zau?

Noi, cand am blocat posturile, toate promotiile de medici care au terminat specialitatea in Romania din 2010 pana in 2014 au trebuit sa plece, neavand cum sa se angajeze in Romania. Deci, i-am gonit noi!

Pai domnule, chiar nu are importanta de la inaltimea carei functii ai spus asa ceva si nici cand, pentru ca si inaintasii matale au fost cam la fel, si ei au fost spectatori. Dar daca spui noi, nu cred ca te referi la vanzatoarea de la chioscul de ziare, la politistul care dirijeaza circulatia, la batrana ce incearca sa vanda o legatura de patrunjel sau la pensionarul care nu stie cu ce a gresit pe lumea asta de nu prea-i mai raman bani de mancare. Pe ei nu i-am vazut pe la sedintele de guvern…

Asa este?

Sau nu constientizezi ca noi te-am ales ca sa ne fie mai bine, sa te gandesti tu la solutii, pentru ca noi dupa ce am votat am mers la treburile noastre, ca sa putem plati taxele si impozitele! Pai cum facem? Daca voi ati facut relele de care noi beneficiem acum din plin, cum de sunteti cu totii bine-mersi si ne mai aruncati si cate un zambet important din cand in cand, pe care doar Gioconda l-a mai nimerit?

Mi se pare total inutil sa ne informati de ce nu se pot face unele lucruri. Multumim frumos, nu ne incalzeste cu nimic! Noi ramanem cu aglomeratiile de la usile medicilor, cu stresul, cu frica de a nu da peste un doctor nervos si obosit sau, si mai rau, sa nu mai avem medici deloc, cu teama de a nu consuma medicamente aiurea, doar asa, pentru a face vanzare…

Daca nu se poate si simtiti ca pierdeti pariul cu sistemul sanitar, de fapt cu sanatatea noastra, luati masuri radicale! Lasati toti doctorii sa plece din tara, inchideti spitalele si cumparati elicoptere, cat mai multe elicoptere! Ba chiar si avioane! Si atunci este luata tanti Maria din batatura, fara gaini, oua si lapte acru, este dusa peste granita si gata! Iar porcii si mieii scapa netaiati.

N-ar fi mai simplu? Ce atatea complicatii?  Scapati si voi de raspundere, mai vede omul si Europa, toata lumea ar fi multumita, nu? Iar Ministerul BOLII, pardon, Sanatatii noastre ar mai fi doar o anexa la cel al transporturilor…

 


Adaugati un comentariu


 

*