Geoparcul UNESCO „Ținutul Buzăului”, finalist în competiția Destinația Turistică a Anului 2024

16 aprilie 2024 | 0 comentarii |

Alături de „Ținutul Buzăului”, în finala competiției naționale din acest an s-au calificat și alte trei locuri „de poveste” din județ, respectiv, Conacul Grigorescu, Cetățuia Hotel&Resturant și Hadar Chalet. 

 

S-a dat startul votului publicului pentru competiția Destinația Anului 2024, cel mai important proiect de promovare a turismului din România, care își propune să desemneze cele mai atractive destinații ale anului, din țara noastră, iar Geoparcul UNESCO „Ținutul Buzăului” s-a calificat în finala competiției.

„Avem foarte multe destinații extraordinar de frumoase, fie că sunt localități sau regiuni întregi, fie că sunt atracții turistice. Cele mai frumoase merită cunoscute, astfel încât să beneficieze de pe urma eforturilor lor și să fie un exemplu și pentru altele. Acum așteptăm cât mai mulți români să răspundă la întrebarea «Luând în calcul tot ce știți sau ați auzit despre aceste destinații, care dintre ele merită în acest an cel mai mult titlul Destinația Anului»?”, transmite Mihai Bârsan, inițiatorul competiției Destinația Anului.

În premieră, în acest an, competiția s-a extins și în Republica Moldova, astfel încât lista de finaliste numără și șapte destinații de peste Prut, care concurează alături de cele din România și pot fi votate atât de publicul din România, cât și de cel din Basarabia.

 

Județul Buzău, are 4 destinații calificate în finală

 

Peste 120 de destinații turistice din România, selectate dintre celepeste  300 înscrise, concurează ca finaliste la una dintre cele 13 categorii ale concursului, iar pentru a putea obține mult râvnitul titlu, au nevoie de votul publicului. „Dacă în 2023 competiția a consemnat aproximativ 300.000 de voturi din partea publicului, anul acesta se așteaptă peste 500.000 de voturi”, transmit organizatorii, care invită publicul să-și voteze destinația preferată. 

Județul Buzău s-a calificat cu 4 destinații în finală, la 3 dintre aceste categorii: Tărâmuri cu tradiție și istorie” – Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, Experiențe gastronomice” – Conacul Grigorescu și Cetățuia Hotel&Resturant, Cazări epice-boutique” –Hadar Chalet.

Pentru a câștiga mult râvnitul titlu, Ținutul Buzăului și celelalte finaliste au nevoie de susținere. În perioada 16 aprilie – 8 mai, fiecare finalistă poate fi susținută printr-un vot, pe platforma destinatiaanului.ro.

 

„Ținutul Buzăului”, colț de rai

 

La doar 2 doi ani după desemnarea oficială ca Geoparc UNESCO, Ținutul Buzăului, care deja se mândrește cu două distincții importante: sit UNESCO și Destinație Europeană de Excelență, având elemente de interes geologic, ecologic, arheologic, istoric şi cultural de importanță mondială, s-a calificat între finaliștii competiției „Destinația Anului”, la categoria „Tărâmuri cu tradiție și istorie”, alături de zone renumite precum Mărginimea Sibiului, Cetățile dacice din Munții Orăștiei, Maramureșul istoric, Țara Oașului, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina sau Ținutul Babei Vrâncioaia.

Ținutul Buzăului este cunoscut pentru atracțiile sale naturale: Vulcanii Noroioși, Platoul Meledic, Grunjul de la Mânzălești, Focurile vii de la Lopătari, Trovanții de la Ulmet, Pădurea Lacurile Bisoca, cât și pentru cele culturale: Așezările rupestre de la Aluniș-Colți-Bozioru, mănăstirile Poiana Mărului și Găvanu, Muzeul Chihlimbarului de la Colți și Casa Memorială Vasile Voiculescu. Una dintre strategiile aplicate în teritoriu este dezvoltarea turismului alternativ, de descoperire și explorare. O zonă ca Ținutul Buzăului are multe comori ascunse, aici poți explora tainele naturii și ale pământului, misterele istoriei și farmecul culturii locale”, se menționează pe pagina de promovare.

 

8 Mai – data limită pentru vot

 

Petre Emanoil Neagu

Consiliul Județean Buzău invită buzoienii și pe toți românii care iubesc natura și vor să descopere locuri de o frumusețe „care-ți taie răsuflarea”, tradițiile nealterate îmbinate armonios cu modernul și să descopere obiectivele turistice unice în Europa. „Poți susține prin votul tău Geoparcul UNESCO «Ținutul Buzăului» și 3 locații de vis din județul Buzău, înscrise în competiția «Destinația Anului»: Hadar Chalet la categoria «Cazări epice boutique», Conacul Grigorescu și Cetățuia Hotel & Restaurant la categoria «Experiențe gastronomice»”, este invitația lansată de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Pentru a câștiga mult râvnitul titlu, Ținutul Buzăului și cele trei locații din Buzău calificate în finala competiției au nevoie de susținere. De astăzi și până în data de 8 mai, fiecare finalist poate fi susținut prin vot, pe platforma destinatiaanului.ro, unde se găsește și regulamentul concursului.

După ce votați destinațiile finaliste preferate, din cel puțin 3 categorii, apăsați butonul „Trimite votul” și prezentați o adresă de mail pe care vi se trimite un mesaj de confirmare, pentru a putea valida alegerea făcută.

 

Consiliul Județean Buzău promovează destinațiile turistice

 

Implicat în desemnarea „Ținutului Buzăului” ca Geoparc UNESCO și „Destinație Europeană de Excelență”, Consiliul Județean Buzău se implică și în campania de promovare a finalistelor „Destinația Anului”, dar și a altor „locuri de poveste” care merită vizitate de turiști.

„În acest scop am lansat o nouă campanie de promovare a obiectivelor, locurilor, oamenilor, tradițiilor și legendelor din județul Buzău, care va consta în realizarea săptămânală a unui videoclip de promovare turistică, cu o durată de 90 secunde, toate cuprinse în rubrica «La noi in Buzău». Videoclipurile vor fi lansate pe pagina de facebook Descoperă Buzăul și pe pagina de instagram Descoperă Buzăul, conturile oficiale ale Consiliului Județean Buzău pentru promovare turistică”, transmite președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care-i invită pe toți cei care iubesc frumosul, natura, tradițiile și legendele să le descopere, să le viziteze și să trăiască experiențe de neuitat în județul Buzău, dar și să voteze cele patru finaliste din județ, ca Destinații ale Anului.

 

Gala „Destinația Anului”,  la Ateneul Român

 

Destinațiile câștigătoare vor fi alese pe baza punctajului calculat pe trei paliere: votul publicului pe platforma www.destinatiaanului.ro, votul juriului și pe baza rezultatelor cercetării Destinații Vizionare.

La categoria Cea mai bună promovare, câștigătoarele vor fi alese exclusiv prin decizia juriului, care în această etapă este format din peste 200 de membri.

Câștigătoarele competiției de anul acesta vor fi anunțate pe 21 mai, pe scena Ateneului Român, iar cele 4 destinații din județul Buzău speră să urce pe podium.

Gala Destinația Anului se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București, gazdă a evenimentului.

Destinația Anului este o competiție de interes național, organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Institutul Orașelor Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenorești, Re-Patriot, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București și Asociația de Ecoturism din România (AER).

 

Credit foto: Consiliul Județean Buzău

 


Adaugati un comentariu


 

*