Ținutul Buzăului, magnet pentru vizitatorii Târgului de Turism al României

25 februarie 2023 | 0 comentarii |

Oferta turistică și promovarea smart a Buzăului s-au dovedit extrem de atractive pentru vizitatorii Târgului de la Romexpo în primele trei zile, standul Buzăului dovedindu-se extrem de atractiv în special pentru tinerii dornici de explorări montane, de aventură și de frumos.

 

Buzăul turistic, cu cele mai atractive destinații de vacanță ale unor zone de o frumusețe rară, prezent pentru prima dată atât cu stand propriu cât și la standul oficial al României, prin inițiativa Ministerului Antreprenoriatului și Turismului de a promova geoparcurile UNESCO din România la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, a atras numeroși vizitatori. Majoritatea au solicitat oferte balneare, oferte de turism rural, excursii și tabere școlare, precum și oferte și programe pentru descoperirea Geoparcului Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului.

În plus, tour-operatorii din turism au vizitat standul județului, interesați de baza de cazare și agrement care poate fi pusă la dispoziție, precum și de posibilitățile de vizitare în excursii de zi sau sejur în Geoparcul UNESCO „Ținutul Buzăului”. În acest sens, au fost demarate discuții privind includerea geoparcului în oferta de incoming României, anunță Consiliul Județean Buzău, organizator al evenimentului.

 

Inedita expoziție de fotografie „70 de milioane de ani de istorie a Pământului în 70 de fotografii” s-a dovedit un magnet în special pentru vizitatorii tineri, care și-au dorit să afle mai multe detalii despre cele mai atractive destinațiile turisticele ale județului.

Într-o lume a tehnologiei, a ecranelor luminoase și a plasticului, Buzăul a atras prin clasicele fotografii tiparite pe hârtie. Cei 12 autori pasionați de fotografie – Ciprian Sterian, Mihai Mîncu, Vali Blidaru, Costin Fetic, Teodor Toma, Teodor Cârdei, Radu Iftinoiu, Răzvan-Gabriel Popa și Alice Popa, Ilona Duță, Cosmin Crăciun, Marius Iancu – au dezvăluit prin lucrările lor Buzăul autentic și emoționant, Buzăul simplu și frumos așa cum doar în fotografia clasică poate fi surprins.

Expoziția de fotografie are și o componentă virtuală, fiecare fotografie având un cod QR care, scanat cu telefonul, trimite privitorul către informații detaliate despre zona promovată.

 

Prin aplicația „Descoperă Buzăul”, lansată de Consiliul Județean Buzău la nivel național, vizitatorii au putut explora județul online și au descoperit magia zonelor sălbatice de o frumusețe rară, tradițiile autentice păstrate cu sfințenie și transmise din generație în generație de meșteri populari sau obiectivele geologice de valoare mondială care au făcut ca „Ținutul Buzăului” să obțină recunoașterea UNESCO. În plus, vizitatorii au fost provocați și la „un joc de cunoaștere”, iar cei care au răspuns corect la întrebările puse de echipa Buzăului, ale căror răspunsuri pot fi găsite prin intermediul celor 70 de fotografii, au fost recompensați cu suveniruri.

,,Standul Buzăului a reușit să sădească dorința de a explora atracțiile turistice ale județului Buzău. Mulți tineri și copii au intrat în joc pentru a-și testa cunoștințele obținute după vizionarea expoziției și au plecat acasă cu suveniruri de la Buzău. De altfel, poziționarea județului Buzău pe harta internațională turistică, odată cu recunoașterea UNESCO, reprezintă pentru noi oportunitatea de a oferi vizitatorilor Târgului de Turism al României ”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzau.

 

Prima zi a târgului a adus la stand și oficialitățile de la nivel național, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, și secretarii de stat Tudor Lungu și Lucian Rus. Prin prezența în standul României cu Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, buzoienii au avut plăcuta surpriză să primească și vizita prof. Mariela Modeva, adjunct al ministrului Turismului din Bulgaria.

De altfel, prezența geoparcurilor internaționale UNESCO la Târgul de Turism al României este un prim pas în conturarea unui nou produs turistic – desemnările UNESCO din România. În perioada următoare, vor urma discuții în această direcție, iar prezența doamnei Madlen Șerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, este o certitudine în această direcție”, a declarat dr. Alexandru Andrășanu, președintele Forumului Geoparcurilor din România.

 

La Târgul de Turism al României ROMEXPO, vizitatorii au făcut cunoștință cu tradițiile și turismul responsabil din Geoparcul „Ținutul Buzăului” inclus în patrimoniul UNESCO în 2022, cu meșteri populari de la Bisoca și Merei, cu tradiția Mărțișorului inclusă în patrimoniul UNESCO în 2017, cu ceramica de Buzău făcută cu dragoste și măestrie la Școala de Olărit de la Colți – Aluniș, cu artiști plastici, unități de cazare, agenți de turism, reprezentanți ai centrelor de informare turistică și de artă din județ, invitați la stand.

În acest an, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a decis să promoveze, prin standul propriu, geoparcurile, ca promotoare ale geoturismului, ecoturismului, turismului cultural, turismului de descoperire, alternative la turismul de masă. Poveștile pământului și ale oamenilor se regăsesc în cele patru teritorii geoparc – Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului și geoparcurile aspirante UNESCO – Oltenia de sub Munte și Carpaterra.

Vizitatorii sunt așteptați în continuare la standul Buzăului și la standul României de la ROMEXPO, unde vor descoperi fascinanta lume a geoparcurilor”, transmit organizatorii.

 

GALERIE FOTO

 

 


Categorii: Actual, Eveniment, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*