HOROSCOP SANATATE – Octombrie 2022

1 octombrie 2022 | 0 comentarii |

Luna octombrie va fi marcată de stabilitate, iar Mercur în Fecioară va ajuta în special Racul, Peștii și Scorpionul să facă față stărilor lor frecvente de depresie.

 

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

În luna octombrie ești mai creativ, ai idei originale și ieși în evidență. Mintea ta deschisă te va ajuta să-ți asculți inima și, în cele din urmă, sentimentele tale vor fi clarificate. Până pe 10 octombrie ar fi bine să te îngrijești mai bine și de propria sănătate, să faci un control de rutină, să fii mai atent la propria dietă și la calitatea alimentelor consumate. De asemenea, e bine să fii atent la mesajele propriului corp, care te va ajutra să intuiești ce ai cu adevărat nevoie pentru a-ți fi bine. Ești energic și intransigent, dar nu este momentul să te avânți și să faci ceva din încăpățânare. Nu orice sfat pe care-l primești vis-a vis de propria sănătate îți este și util, așa că ar fi bine să verifici cu atenție ce și se spune, înainte de a lua o decizie.

Astrele te favorizează din punct de vedere sentimental, Mercur te ajută să-și analizezi relațiile în profunzime și să înțelegi ce-ți dorești cu adevărat de la viață.

TaurTaur (21 aprilie – 21 mai)

Ești carismatic, îți faci cu ușuriță prieteni, iar în această lună comunicarea și empatia vor fi punctele tale forte. Cu 3 planete aflate în sectorul sănătății și cu Luna Plină în Berbec din 9 octombrie, care activează axa sănătății fizice și psihice, este însă important să ai mai multă grijă de tine în această lună, să găsești echilibrul potrivit între timpul alocat sarcinilor și responsabilităților zilnice cu timpul alocat relaxării, odihnei și problemelor de natură emoțională, sufletească. Cu cât vei dezvolta mai bine acest echilibru în rutina zilnică, asigurându-ți ore fixe de masă, un set de exerciții zilnice, plimbări în aer liber, cu atât organismul tău se va simți mai bine și vei putea evita neplăcerile care altfel ți-ar crea probleme de sănătate.

Chiar dacă micul benefic, Venus, și Soarele îți întăresc rezistența în fața bolilor, este important să-ți acorzi suficiente momente de odihnă și relaxare.

GemeniGemeni (22 mai – 21 iunie)

Astrele te ajută să te concentrezi pe planificare și decizii importante și să-ți clarifici prioritățile, pentru a evita stările de depresie. Răbdarea va fi punctul tău forte, așa că este important să-ți dozezi eforturile fizice și intelectuale cu discernământ, chiar dacă pasiunea cu care te angrenezi în anumite activități te dinamizează, iar creativitatea și curajul te stimulează să pui în aplicare planuri pe care le ai de mai mult timp în minte.

Oferă-ți însă timp pentru odihnă și recuperare după orice fel de efort care te-a suprasolicitat, oferă-ți timp pentru dezvoltarea personală, citește o carte bună, ascultă muzica preferată și relaxează-te, pentru că în această perioadă ai o sensibilitate psihicvă mai mare și poți fi deranjat destul de ușor, dacă strici acest echilibru.

Din 23 octombrie, să te ocupi mai serios de propria-ți sănătate, devenind mai organizat și mai practic cu propria-ți rutină, este o alegere bună. De asemenea, orice proces de detoxifiere și purificare a organismului este favorizat.

Din 30 octombrie, Marte își începe mersul aparent retrograd în propriul tău semn, ceea ce înseamnă că trebuie să încetinești ritmul.

RacRac (22 iunie – 21 iulie)

Ai reacții foarte prompte și argumente bune, iar Saturn te ajută să comunici cu ușurință, uimindu-ți colegii, ceea ce va face ca toată lumea să apeleze la ajutorul tău. Este însă o lună cu multă agitație, momente de impulsivitate și confruntare, iar nervii tăi sunt întinși. La începutul lunii octombrie, articulațiile vor fi destul de sensibile și ar putea fi ușor rănite.

Abia după 23 octombrie vei găsi mai multe momente de relaxare și distracție. Cu cât vei reuși să acționezi mai echilibrat și cu mai multă cumpătare, cu atât îți vei asigura o stare de sănătate optimă. Menținerea echilibrului psihic și emoțional va reprezenta cheia acestei luni, iar daca ai ca și hobby un anumit sport, nu ezita să profiți de el deoarece te va elibera de multă energie negativă. Este însă important să nu faci eforturi fizice prelungite sau mișcări bruște, pentru că ești predispus la probleme musculare. S-ar putea să suferi de crampe ale gambei, pe care ar trebui să încerci să le preveii consumând magneziu și alte vitamine cruciale.

Pe 30 octombrie, Marte își începe mersul aparent retrograd în Gemeni, ceea ce te vă face să încetinești ritmul și să conștientizezi că pentru a merge înainte ai nevoie să vindeci anumite răni sau sensibilități mai vechi.

LeuLeu (22 iulie – 22 august)

Octombrie este pentru tine o lună plină de dragoste și relații bune, în care atitudinea mentală puternic pozitivă și echilibrată va fi mai prețioasă decât orice medicament minune. Starea de spirit pozitivă și intuiția vor juca un rol important în acțiunile pe care le întreprinzi în această perioadă.

Pe 8 octombrie, Pluto își reia mersul direct în Capricorn, în casa Sănătății, așa că după o perioadă de reanaliză, ai ocazia să privești lucrurile în profunzime și să-ți resetezi prioritățile, acordând mai multă grijă propriei sănătăți.

Această lună de toamnă îți va trezi și percepția spirituală. Prin urmare, te poți documenta sau poți participa la un seminar tematic sau poți învăța tehnici de meditație care te vor ajuta în multe domenii ale vieții. Dacă ai putea să nu te suprasoliciți mental făcând mai multe lucruri în același timp, ar fi minunat!

În același timp este important să eviți critica de sine cât și a altora, conștient că fiecare face tot ce poate cu resursele pe care le are la dispoziție. O mai bună organizare a rutinei zilnice, a dietei proprii, a obiceiurilor alimentare te va ajuta să crești calitatea vieții. Mișcarea și exercițiile zilnice sunt de mare folos întrucât ajută la îmbunătățirea circulației sanguine.

FecioaraFecioara (23 august – 22 septembrie)

În luna octombrie vei dori mai des să ai parte de pace și izolare, iar armonia cu natura va fi foarte importantă pentru tine, așa că nu sta acasă! Datorită odihnei și șederii afară, te vei bucura atât de sănătatea mentală, cât și de cea fizică. Este o perioadă ideală pentru contactul cu natura, grădinăritul sau culegerea ciupercilor și a plantelor. Timpul petrecut de unul singur în natură te poate ajuta să îți găsești echilibrul interior.

În ciuda tendinței de a profita în anumite momente de unele alimente bogate în calorii, vei reuși totuși să-ți îngrijești silueta cu succes. Saturn își reia mersul direct în Vărsător în sectorul sănătății tale, așa că îți poți trage sufletul, perioada supraîncărcată cu sarcini și responsabilități care au părut copleșitoare în unele momente se va mai relaxa. Aspectul tensionat între Saturn și Uranus continuă să te preseze, limitând oarecum libertatea de a-ți stabili o anumită disciplină în privința sănătății, așa cum ți-ai dori-o, însă ai căpătat deja experiență în a lucra cu el. Poate câteva exerciții fizice în aer liber, exerciții de respirație și consumul de apă alcalină îți vor fi de ajutor. În egală măsură îți poți acorda și câteva ședințe de masaj, corpul tău îți va fi pe deplin recunoscător.

BalantaBalanta (23 septembrie – 22 octombrie)

În primele zile ale lunii te poți simți fără vitalitate și cu o ușoară stare de epuizare poate mai mult psihică decât fizică, deci este important să-ți acorzi cât mai multe momente de odihnă și relaxare. O plimbare în natură te va ajuta să te simțiți bine și va avea un efect excelent asupra sănătății mintale.

Ești mai introvertit ca de obicei, așa că prietenii se vor da la o parte, iar spiritul artistic te va ajuta să profiți de această perioadă de liniște și să te dedici unor activități precum pictura în natură, cântatul la un instrument muzical sau dansul.

Vei putea beneficia și de mișcare fizică în aer liber, dar ai grijă să nu răcești! Ar fi bine să te îmbraci corespunzător înainte de a ieși și să nu exagerezi cu statul afară. În plus, ar trebui să ai grijă de sănătatea fizică, în special a rinichilor și a vezicii urinare. Corpul tău ar putea suferi din această cauză. Un supliment alimentar pentru îmbunătățirea imunității ar fi binevenit.

Pe de altă parte, anumite discuții în mediul profesional pot scoate la suprafață lucruri sensibile și se pot amplifica anumite vulnerabilități. Ar fi bine să eviți, dacă se poate, oamenii ale căror intenții sau a căror energie nu te susțin. De asemenea, chiar dacă te simți în formă, nu te suprasolicita încercând să mulțumești pe toată lumea cu prețul propriei sănătăți.

ScorpionScorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Empatia te caracterizează în această lună, iar înțelegerea problemelor prietenilor va fi punctul tău forte, așa că aceștia vor simți sprijinul tău și îți vor cere ajutorul dacă au nevoie. Soarele îți va oferi energie și sănătate și va face posibil să realizezi lucruri pe care nu le-ai crezut posibile.

Luna plină din Berbec din 9 octombrie, din sectorul muncii, sănătății, dietei, igienei și rutinei zilnice te invită să prioritizezi acest sector al vieții tale și ți se cere să găsești un echilibru între partea practică a vieții tale și cea emoțională, spirituală.

Vitalitatea ta poate să nu fie la cote maxime, așa că nu ți-ar strica un pic de odihnă. Este important, de asemenea, să fii atent la semnalele propriului corp și să conștientizezi că ceea ce îți transmite este ceea ce ai nevoie pentru a-ți menține starea de bine. Pentru cei care au probleme la prostată ar putea ieși la iveală o boală severă.

Eclipsa parțială de Soare din propriul tău semn, din 25 octombrie, va schimba însă cărțile în favoarea ta.

SagetatorSagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

În prima parte a lunii ești plin de energie și vitalitate. Te simți echilibrat și vei putea transfera sentimentul de pace și celorlalți. Sunt favorizate hobbyurile de natură sportivă, chiar și sporturi cu un grad mai mare de risc și competițiile, dar și activitățile creative, artistice, precum dansul.

Venus îți va oferi o sensibilitate neobișnuită pentru frumusețe în octombrie. Nu numai că vei prospera, dar vei avea și un gust deosebit pentru armonie. Este momentul ideal pentru a-ți schimba înfățișarea sau pentru a-ți decora casa sau grădina.

Totuși, sistemul nervos poate să fie mai solicitat pe parcursul acestei luni, de aceea este indicat să nu te suprasoliciți, ci mai degrabă să prioritizezi sarcinile și să-ți acorzi suficiente momente de odihnă. Din 23 octombrie, orice terapie sau metodă de vindecare emoțională poate să-ți fie de mare ajutor.

CapricornCapricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

În octombrie, începi să te detașezi de problemele cotidiene și te vei simți bine în natură, pe malul unei ape sau într-un loc cu mult aer curat, unde îți vei putea ordona gândurile și vei găsi pacea interioară și armonia. Încearcă să petreci cât mai mult timp cu animalul tău de companie sau să ai grijă de animalul de companie al unuia dintre prietenii tăi și vei constata că te vei încărca cu energie și te vei distra din plin.

Chiar dacă te simți plin de energie și ești dispus să faci cât mai multe lucruri și cât mai repede posibil, este indicat să eviți impulsivitatea și graba, deorece te poți lovi, din neatenție. Poți alterna între momente de hiperactivitate și momente de detensionare totală, așa că este important să încerci să te păstrezi constant. Suprasolicitarea mentală îți poate genera momente de neatenție, așa că este bine să ai mai multă grijă, mai ales dacă ești la volan.

Dacă decizi să mergi la medic, asigură-te că-i explici cu claritate simptomele, pentru a evita riscul unui tratament ineficient.

VarsatorVarsator (20 ianuarie – 18 februarie)

După o perioadă extenuantă care ți-a întins nervii la maxim și care ți-a scăzut vitalitatea și energia, lucrurile par să se mai detensioneze un pic, însă nu total. Orice descărcare nervoasă poate fi resimțită ca un consumator mare de energie, de aceea ar trebui să-ți acorzi cât mai multe momente de odihnă și eventual în locuri mai liniștite, cu aer curat. Muntele te ajută să-ți refaci energia, dar și practicarea unui sport sau a unor exerciții de respirație îți pot fi de mare folos. De asemenea, o excursie într-un loc încărcat cu energii pozitive, poate chiar un pelerinaj într-un loc sfânt îți pot schimba cu totul perspectiva.

Este bine să îți acorzi timp pentru meditație, să te conectezi cu corpul tău și să începi să îl asculți. La sfârșitul lunii octombrie vei fi predispus la migrene, dureri de dinți și dureri generale ale părții superioare a corpului. Ascultă-ți corpul și încearcă să faci tot posibilul pentru a preveni aceste probleme de sănătate.

PestiPesti (19 februarie – 20 martie)

Ai tendința să-ți asumi prea multe responsabilități și să ai așteptări prea mari de la tine în această lună, așa că nu-i de mirare dacă te vei simți epuizat și depășit de situație, la un moment dat, mai ales că influența lui Marte îți va mări incapacitatea de a-ți îndeplini obiectivele.

Surplusul de energie nervoasă cuplat cu o scădere a vitalității se pot resimți pe parcursul întregii luni, de aceea ți se recomandă să nu te suprasoliciți și să-ți acorzi suficiente momente de odihnă. De asemenra, dacă ești persoana la care apelează toată lumea în caz de nevoie, este important să te asiguri că nu lași grijile și problemele celorlalți să te copleșească. De asemenea, ar fi bine să fii un pic mai selectiv cu persoanele sau informațiile care circulă în jurul tău.

Este important să te odihnești suficient în această lună, pentru că în caz contrar, ai putea avea migrene. Curele de detoxifiere și de curățare a organismului pot să fie mai mult decât binevenite, aducând o echilibrare atât fizică cât și psihică.


Adaugati un comentariu


 

*