HOROSCOP SANATATE – Saptamana 5 – 11 august

5 august 2013 | 0 comentarii |

BerbecBerbec (21 martie – 20 aprilie)

In saptamana 5-11 august astrele intretin conflictele in familia ta, nativ din Berbec, dar deja te-ai obisnuit cu asta, in ultimele luni. Neintelegerile vin din diferenta de varsta, de educatie, de mentalitate dar si din interese patrimoniale asupra carora nu cadeti de acord. Nu-i de neglijat nici dorinta ta uneori exagerata de a fi doar „vioara intai”…

Anumite schimbari in bine se contureaza insa pe Casa muncii si a Sanatatii. Ar putea sa nu fie ceeea ce ti-ai dori, dar mici protectii, atenuari sau mici sanse de a se realiza schimbari ori de a valorifica oportunitati vor aparea.

La capitolul sanatate, schimbarile sunt sesizabile si, implicit, imbucuratoare. Afli in urma unor analize ca ai scapat de o infectie care te ingrijora, medicul curant apreciaza ca tratamentul pe care l-ai urmat si-a facut efectul si poate aprecia ca nu mai ai nevoie sa te tratezi. Poti constata, de asemenea, ca respectand un anumit regim alimentar si un stil de viata echilibrat ai scapat de durerile care te sacaiau si mai ales te simti revigorat, capabil sa te ocupi de proiectele pe care le-ai cam abandonat.

In perioada 6-8 august, Luna noua, Soarele si Uranus iti pot aduce ceea ce se chama popular „un dram de noroc”, mai ales daca esti o persoana tanara si dornica de cuceriri si aventura, dar si un castig neasteptat.

TaurTaur (21 aprilie – 21 mai)

Se intrevad nori negri la orizont pentru tine, nativ din Taur, in ceea ce priveste relatiile cu unii membri din familie sau cu o problema familiala care nu iese, nu se concretizeaza si mai ales nu-ti satisface tie orgoliul si te imbufnezi.

Configuratia astrala a saptamanii 5-11 august este una complicata pentru tine, cu tot felul de bariere, contradictii, opozitii si chiar obstructii in legatura cu ceea ce crezi tu ca trebuie sa se desfasoare intr-un anume fel. Orgoliul tau este, pana la un punct justificat de calitatile personale, experienta si virtuti, dar alteori poate fi vorba de infatuarea celui care nu accepta opozitia, chiar daca aceasta este rationala, decenta sau in logica lucrurilor. Mentalitatea ta este complicata pentru urmatoarele saptamani. Sunt momente de tensiune si pe directia cunoasterii, invatarii, valorificarii unei experiente sau a unei prestatii, a unei prezente, a unei afirmari in cadrul unui context ce presupune o discutie de principiu in vederea unei angajari, un concurs, un test, un examen, o verificare.

Un dezechilibru la nivelul sanatatii se produce in zilele de 10 si 11 august, intr-o dimensiune care tine de regimul apei, de functiile renale, dar si de functiile cerebrale si toate celelalte forme de manifestare organica ce pot fi generate de ganduri si constiinta. Esti marcat fiziologic de stress, de  nemultumire sau enervare care marcheaza intreaga dinamica comportamentala.

GemeniGemeni (22 mai – 21 iunie)

Saptamana 5-11 august este, pentru tine, nativ din zodia Gemeni,  una mai buna decat multe dintre saptamanile care au trecut, pentru ca actuala conjunctura astrala iti ofera posibilitatea sa te manifesti mult mai eficient in spatiul public, al comunicarii si al drumurilor,  de la care poti obtine satisfactii.

La capitolul sanatate, comunicarea iti aduce o clarificare a unor simptome ale caror cauze nu stiai cum sa le explici, mai ales daca esti o persoana trecuta de varsta a doua sau daca anumite afectiuni preexistente s-au manifestat diferit fata de felul in care stiai ca se intampla de obicei. Anumite analize, investigatii sau consultul unui medic te vor ajuta sa afli diagnosticul corect si sa beneficiezi de terapia adecvata.

Toate acetea sunt posibile, in mare parte, prin prezenta planetei Mercu, duvernatorul semnului tau zodiacal, incepand din 8 august, in Casa a treia, a comunicarii, ca si apropierii lui de Soare in Leu, ceea ce iti mareste forta de  gandire, expresivitatea, iti da temeinicie in argumente, spor in toate discutiile si controversele, capacitatea de a te afirma ca un bun cunoscator in orice domeniu in care este nevoie sa te manifesti. Atentie, nu trebuie sa depasesti masura sau sa fii lipsit de maniere, pentru ca asta nu mai presupune o valoare personala, ci o carenta de educatie care te-ar putea costa mai mult decat merita!

RacRac (22 iunie – 21 iulie)

Poti spune ca in sfarsit, dupa 2-3 luni de incercari si piedici, configuratia astrala se schiba in bine pentru tine, nativ din zodia Racului, pentru ca multe dintre efectele conjugate ale planetelor acumulate pe semnul tau natal, in tranzit, se risipesc si beneficiezi, in sfarsit, de o eliberare.

Se manifesta fosrte bine trigoanele regale, realtiile dintre astre functioneaza intr-un beneficiu personal pentru tine pe segmentele personalitatii, comunicarii, gandirii si chiar al banilor, care desi s-ar putea sa nu vina neaparat zilele acestea, macar niste vesti bune in acest sens tot vor fi. La toate acestea se  adauga efectul Lunii noi din ziua de 7 august, cand pot aparea semne bune fie de acumulare financiara, fie de victorie, fie de spor ori de o posibilitate ce presupune o evolutie buna in timp in ceea ce priveste situatia financiara si sanatatea de care in ultima perioada nu te-ai prea bucurat.

Casa comunicarii este supusa insa unor incercari, pe 9 si 10 august, cand poti deveni prea grijuliu cu detaliile, meticulos, poate chiar restrictiv la capitolul marturisire sau dialog, ti se impune mai multa distanta in relatiile oficiale si chiar ai putea avea unele probleme fie de imagine, fie in justitie, fie nu ti se permite sa transezi logic si eficient un detaliu de viata personala – depinde si de aspectele din tema astrala personala.

LeuLeu (22 iulie – 22 august)

Pentru tine, nativ din Leu, are loc in aceasta saptamana odata cu faza de Luna noua in conjunctie cu Soarele, din 7 august, incheierea unui ciclu astral si inceperea altuia nou, care va dura o luna din perspectiva astrului noptii, respectiv, un an din cea astrului zilei sau al vietii. Pe 8 august, Mercur intra in segmentul tau natal si iti aduce foc la inima, orgoliu, vanitate, dorinta de afirmare si un comportament marcat ineori de accese violente, autoritare sau chiar despotice, intri in conflict cu tot ce vine dinspre parinti, batrani, educatie si poat avea loc anumite confruntari verbale nu tocmai comode, greu de suportat.

Casa a 12-a, legata de boli lungi si cronice, incepe sa devina pe 9 si 10 august mai usor de suportat, nu se mai asociaza cu riscurile majore de pana acum. Mai pot aparea insa, in preajma datei de 10 august, unele acutizari intr-un plan medical, fiziologic, pe fondul unor predispozitii organice susceptibile sa se transforme din sensibilitate intr-o criza care sa te trimita la medic. De aici concluzia ca e nevoie totusi sa te ingrijesti in continuare si sa nu faci excese, sa nu comiti imprudente de niciun fel, nici la capitolul medicamente, nici la cel culinar, nici la capitolul efortului fizic.

Prezenta planetei Venus in casa banilor ar trebui sa fie favorabila, sa-ti  asigure macar un echilibru sau strictul necesar.

FecioaraFecioara (23 august – 22 septembrie)

Saptamana cuprinsa intre 5 si 11 august este pentru tine, nativ din  Fecioara, una agreabila, cel putin din prisma tranzitului planetei Jupiter prin segmentul tau natal, care iti poate aduce dupa caz, varsta si pozitie sociala, ceea ce ai nevoie: rabdare, sanatate, putere de munca, protectie fizica, intuitie, noroc. Bune ar trebui sa fie zilele de 9 si 10 august, cand si Luna se va afla in tranzit prin semnul Fecioarei facand o conjunctie benefica cu planeta Venus.

Dintr-o alta perspectiva, Mercur paraseste casa prietenilor si nu mai esti avantajat in ceea ce priveste discutiile, sfaturile si sprijinul pe care te bazai in evolutia ta personala. Devii mai tacut, mai izolat, iar gandurile si vestile vin tarziu, trunchiat sau intr-un fel care nu iti este tocmai util. Planetele Jupiter si Marte iti dau suficienta determinare, dar si circumspectie, uneori chiar crispare.

Atentie la tot ceea ce poate sa presupune o chestiune de sanatate cu un risc asupra functiilor cerebrale, mai ales daca te afli in preajma varstei de 50 de ani ori chiar au depasit-o, pentru ca exista riscul unei suprasolicitari la nivelul circulatiei cerebrale, al functiilor cognitive, al fiziologiei creierului in ansamblu. Atentie si la riscul posibil al unor accidente, traumatisme, lovituri de toate felurile cu consecinte neplacute asupra corpului fizic si cu impact asupra inimii, a coloanei vertebrale, ochilor si capului in general.

BalantaBalanta (23 septembrie – 22 octombrie)

In sfarsit, dupa o lunga perioada de probleme sociale si familiale, aceasta saptamana este si pentru tine, nativ din zodia Balantei, una de acalmie, de restabilire a armoniei, de stabilire a unor noi contacte umane, relatii de simpatie, de prietenie, sau de consolidare a unor cunostinte intamplatoare, pe baza unor interese comune. Incepand cu dupa amiaza zilei de 8 august Mercur intareste  schimbul de idei, de convingeri care stau la baza unor relatii, al unor scopuri comune sau chiar al unei activitati care se bazeaza pe constiinta, apartenenta la grupuri de interese, de presiune sau de manifestare publica. In ciuda stresului de rigoare, lucrurile merg inainte in ceea ce priveste munca si relatiile sociale.

In zilele de 9 si 10 august trebuie sa fii insa mai grijuliu cu starea ta de santate, pentru ca exista cateva elemente care pot sa presupuna o modificare a starii de spirit sau chiar a unei functionari normale a organismului in ansamblu care este obosit, epuizat sau incercat de caldura, de stres, de epuizare, de efort, de munca. Impreuna cu un regim normal de munca, alimentatia ar trebui sa reprezinte al doilea factor de care trebuie sa tii cont, de pe de o parte preventiv, iar pe de alta parte ar putea fi transformata intr-un excelent mijloc de revigorare, chiar cu potential de vindecare, potrivit dictonului socratic prin care ni se spune: „Mancarea sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie mancare”.

ScorpionScorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Cel mai important domeniu in care astrele isi pun amprenta asupra ta, nativ din Scorpion, este legat de cariera. Au loc evenimente, reactii asupra carora destinul vine cu provocari simtite uneori ca o povara. Esti obligat sa tii cont in tot ceea ce faci, la nivel personal sau al familiei ori al grupurilor de interese pe care le respecti si le sustini, de ceea ce este nevoie.

Incepand cu ziua de 8 august, Mercur iti da mai multa fermitate in opinii, dar pe de alta parte favorizeaza atitudinea aroganta, autoritara, categorica, chiar dictatoriala. In anumite cazuri ar putea incepe o etapa noua sau primesti  semnalul unei tulburari semnificative de viata si cariera. Tot ceea ce a venit ca oferta din partea unor prieteni, sub forma de sprijin, solidaritate sau sentimente, incepe sa fie sa fie analizat, reevaluat. Nimic din ceea ce se intampla in aceasta perioada in relatiile cu prietenii nu se pierde ci se reevalueaza, se castiga.

Atentie la tot ceea ce se intampla intre 9 si 10 august cu privire la o prezenta publica, la un discurs sau la o chestiune de sustinere a unui interes personal, ori colectiv, pentru ca lucrurile intra in contradictie si nu se vor rezolva decat peste un an. De aceea este mai bine ca in aceasta saptamana si in cele care urmeaza sa vorbesti mai putin, chiar sa taci si sa meditezi, sa astepti o perioada mai buna, cand vei fi intr-i stare oratorica si mentala mai buna.

SagetatorSagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Soarele contribuieon aceasta saptamana la o relansare mentala a constiintei si atitudinii tale, nativ din Sagetator, te mobilizeaza, te obliga sa fii activ, eficient, sa te misti, sa te agiti, sa vorbesti, sa provoci situatii avantajoase pentru tine. Acest context este avantajat si prin interventia planetei Mercur, responsabila cu gandirea, deciziile si comunicarea ceea ce te face mai original, mai simpatic, mai autoritar, mai elocvent. Planeta Venus, la randul ei, atenueaza  asperitatile in plan public si lucrurile devin agreabile, placute, mai comode, se poate vorbi chiar despre un succes, simpatie, notorietate in plan profesional, in special in zilele de 9 si 10 august cand potentialul este amlificat de Luna noua.

Marte si Jupiter actioneaza si ele favorabil asupra unor situatii care tin de destin, mai greu de sesizat cu ochiul liber, dar importante pentru viata si sanatatea ta, care isi au explicatia in mostenirea genetica, in educatie, in arborele genealogic, cu accente existentiale ce tin de spirit, de sentimente, de constiinta, de convingere si de credinta.

Singurele probleme cu care te-ai putea confrunta sunt de natura financiara, iar acestea se pot manifesta pe 9 si 10 august, cand s-ar putea sa ti se aminteasca de o datorie sau cand vei constata ca un tratament pe care-l credereai gratuit sau compensat nu poate fi decat cumparat si nu vei avea incotro…

CapricornCapricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Incep sa se linisteasca si pentru tine, nativ din Capricorn, relatiile parteneriale, dusmanii parca se mai calmeaza, se limpezesc niste procese, scandalurile si reprosurile se domolesc, relatiile cu familia, cu sotul sau sotia incep sa se linisteasca. Si din punctul de vedere al sanatatii iti este mult mai bine: un tratament si-a facut efectul, regimul alimentar te-a ajutat sa-ti reglezi anumite functii organice, iar ca o consecinta a celor mentionate mai sus, scapi si de o mare parte a stresului care te-a epuizat in ultimele luni. Nu va fi o mare veselie, dar este deja mult mai bine, mai simplu, incepand cu 8 august.

Alaturi de Soare, Mercur iti da o atitudine bazata pe principii corecte, pe notiuni fundamentale, pe reguli de baza care se respecta, astfel ca si toate negocierile sau ofertele pe care le vei primi sunt benefice si profitabile. Exista si posibilitatea sa primesti daruri substantiale, sub forma transmiterii unor bunuri de valoare: un obiect de arta, bijuterii, blanuri, mobilier sau obiecte cu o valoare semnificativa. Pe de alta parte, se poate spune ca ai noroc de informatii care te trimit repede, bine, corect si eficient spre domeniul ori spre persoana cea mai indicata pentru a rezolva o serie de probleme. Mare atentie insa, in relatiile cu fratii, prietenii sau partenerii, pentru ca de felul in care vei sti sa relationezi cu ei in aceasta perioada depinde in mare parte succesul de care vei avea parte.

VarsatorVarsator (20 ianuarie – 18 februarie)

Ai o saptamana amestecata, cu bune si rele, iar stresul nu lipseste din viata ta cotidiana, nativ din Varsator. Casa Sanatatii se mai limpezeste, pleaca rand pe rand planetele, nu mai sunt chestiuni atat de profunde si de rascolitoare cum au fost in ultimele saptamani si luni, dar trebuie tinut cont de cele aproximativ 24 de ore dintre 9 si 10 august cand la grad perfect se intalnesc Pluton in Capricorn cu Jupiter in Rac, intalnire esentiala, rara, care nu a mai avut loc in ultimii 160 de ani si care pot rascoli boli genetice despre care poate nici nu stiai.

Ai insa in continuare probleme de atitudine, de perceptie sau de armonizare cu dorintele si posibilitatile celorlalti, astfel ca sunt posibile furtuni emotionale, iar tu iti iesi usor din sarite, faci crize de nervi, de orgoliu si nu arareori faci dintr-un fleac o problema vitala.

Apar certuri pentru chestiuni de principiu, care degenereaza in conflict, pentru ca ambitia ta de a nu ceda cu niciun chip nu se lasa infranta, ca si cum ar fi rusine sa rezolvi o problema cu diplomatie. Avem asadar situatii tensionate, complicate, care nu pot fi ignorate, care pot sa reprezinte si o oarecare urgenta, asa incat trebuie sa te implici, sa te dedici acestora, mai putin celor care tin de familia din care provii, desi exista si nu intotdeauna intr-un chip favorabil, un lant care te tine legat de tot ceea ce reprezinta trecutul.

PestiPesti (19 februarie – 20 martie)

Se poate spune ca ai parte de o saptamana buna, nativ din zodia Pesti, in contextul in care in aceasta perioada apar ipotezele unor discutii favorabile despre o colaborare sau un parteneriat care ti se propune si care chiar daca nu se concrfetizeaza imediat, ar putea fi benefic peste catva timp.

Vei primi o oferta pe care poate nu o accepti in totalitate din primul moment, dar pe care cu siguranta o analizezi si careia ii vei raspunde cu o contraoferta nuantata, imbunatatita cu idei, cu sugestii si in felul acesta, dupa 10 august se pun bazele unei rezolvari favorabile, care insa se va concretiza peste cateva saptamani, probabil in preajma inceputului lunii septembrie.

In ceea ce priveste Casa a sasea, legata de munca si de sanatate, aceasta  este mai activa, mai solicitanta decat in alte saptamani. Poate fi vorba despre mai multa munca, dar si de o rasplata pe masura. Pot aparea cheltuieli neprevazute legate de sanatate, dar si o compensare din niste oferte financciare neasteptate. Mai proasta este relatia afectiva si cu prietenii, s-ar putea sa ai parte de dezamagiri, stres si poate chiar de tradari, de comportamente lipsite de onestitate care te-ar putea determina sa rupi cu trecutul si sa te reconfigurezi de pe alte principii. Totusi, poti profita, depinde si de tema personala, de o combinatie astrala senzationala, de exceptie, minunata si profitabila pentru un timp de cateva luni, maximum un an.


Categorii: Horoscop, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*