Hospice Casa Sperantei deschide un nou centru de ingrijiri paliative in Bucuresti

18 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Inaugurarea oficiala a noului asezamant va avea loc maine, in prezenta a aproximativ 150 de persoane, printre care si invitati „cu sange albastru”.

 

hospiceHospice Casa Sperantei, organizatie medicala non-profit reprezentativa in Romania in domeniul  acordarii de ingrijiri paliative copiilor si adultilor cu boli incurabile aflati in stadiul terminal, se extinde prin deschiderea unui nou centru de ingrijiri care va fi inaugurat maine in Capitala, in prezenta a aproximativ 150 de invitati, printre care se vor remarca personalitati precum  Ducesa de Norfolk, Dominic de Habsburg, Printesa Marina Sturdza sau ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummel. La ceremonia si-a confirmat prezenta si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, impreuna cu alte personalitati publice, ambasadori, fete regale si celebritati ale vietii publice. De asemenea, vor fi prezenti si reprezentanti ai mediului de afaceri care au sprijinit in mod activ construirea primului Centru de Ingrijire Paliativa cu profil clinic si educational din Bucuresti, precum Patrick Desbiens, initiator al apelului si Presedinte GlaxoSmithKlein Franta,  Christopher Lay, Presedintele Patronilor Onorifici din Marea Britanie, Londra si Sorin Mindrutescu, Presedintele Patronilor Onorifici din Romania.

 

Graham Perolls, fondatorul Hospuce Casa Sperantei

Graham Perolls, fondator Hospice Casa Sperantei

Constituita initial in 1992 la Brasov, la initiativa actualului presedinte, cetateanul britanic Graham Perolls, Hospice Casa Sperantei a devenit in timp cea mai importanta organizatie medicala non profit din Romania, numarandu-se printre putinele care asigura in mod gratuit si nediscriminatoriu ingrijiri paliative pentru bolnavii aflati in faze avansate ale unor boli incurabile, in cazul carora medicina moderna este neputincioasa. Dupa 22 de ani de activitate, organizatia is extinde reteaua de servicii prin deschiderea primului centru ce ingrijire paliativa cu profil clinic si educational din Bucuresti, crescand astfel numarul de bolnavi care vor putea beneficia de serviciile oferite de Hospice Casa Sperantei. Startul ceremoniei de inaugurare va fi dat de Ducesa de Norfolk si Dominic de Habsburg, iar la finalul acesteia, London Community Gospel Choir va oferi un concert invitatilor. Tot in cadrul evenimentului, acelasi cor va sustine incepand cu ora 19.30 un concert la sala Auditorium a Muzeului National de Arta.

 

Andrei Irode, manager Blackhawk Security

Andrei Irode, manager Blackhawk Security

Cea mai mare parte a fondurilor necesare deschiderii noului centru dar si desfasurarii activitatii zilnice provin din donatii, datorita profilului activitatii sale, organizatia castigand de-a lungul timpului simpatia si sprijinul a numeroase personalitati din diferite domenii, de la sportivi la artisit, politicieni, oameni de afaceri si reprezentanti ai caselor regale, in special cea a Marii Britanii, care s-au implicat in numeroase campanii de strangere de fonduri si au donat sume importante obtinute in urma unor evenimente la care au participat. Una dintre cele mai recente campanii de strangere de fonduri in folosul acestei organizatii se numeste Rock pentru Hospice,  si a fost demarata la jumatatea lunii trecute de catre Andrei Irode, managerul Blackhawk Security, firma care se ocupa de partea de securitate la o buna parte din cele mai importante concerte rock din Romania. Acesta isi doneaza timp de sase luni veniturile personale obtinute in urma serviciilor prestate la evenimentele de acest gen. Totodata, pe pagina oficiala a evenimentului, gestul sau poate fi urmat de oricine doreste sa faca o donatie, find necesar doar sa urmeze pasii indicati pe site. Urmatorul eveniment rock la care Blackhawk Security va asigura securitatea este Metalhead Meeting din data de 27 septembrie, veniturile personale pe care managerul Andrei Irode le va obtine cu aceasta ocazie urmand a ajunge in conturile Hospice Casa Sperantei.

 


Categorii: Actual, Fundatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*