IHS vrea sa cumpere terenul pe care a construit Centrul de Dializa

24 noiembrie 2014 | 0 comentarii |

Consilierii judeteni buzoieni decid, maine, soarta terenului pe care este construit Centrul de Dializa. Daca votul va fi unul pozitiv, terenul respectiv urmeaza a fi trecut din proprietate publica in proprietate privata a judetului, dupa care va fi vandut centrului medical.

 

Inaugurare Centrul de Dializa (foto arhiva)

Inaugurare Centrul de Dializa (foto arhiva)

Consilierii judeteni se vor intalni maine, intr-o noua sedinta ordinara, avand pe ordinea de zi 20 de proiecte de hotarari asupra carora isi vor exprima votul. Printre acestea se numara si doua hotarari referitoare la soarta terenului din curtea Spitalului Judetean, pe care a fost construit si functioneaza Centrul de Nefrologie si Dializa Buzau, administrat de International HealthCare Systems (IHS).

Terenul, in suprafata de 2.078 de metri patrati, s-a aflat initial in proprietatea Spitalului Judetean, insa a fost trecut in proprietatea publica a judetului, pentru a fi indeplinite conditiile legale atunci cand s-a inceput construirea Centrului de Dializa. Recent, societatea care administreaza centrul si-a exprimat disponibilitatea da a cumpara acea suprafata de teren, insa tranzactia nu va fi posibila decat cu aprobarea consilierilor judeteni. Astfel, pe ordinea de zi de maine vor fi supuse la vor doua proiecte de hotarare in acest sens, primul privind trecerea suprafetei respective din proprietatea publica in cea privata a judetului, iar cel de-a doilea vizand aprobarea vanzarii acestei suprafete de teren, catre International HealthCare Systems.

 

Inaugurare Dializa (foto arhiva)

Cristi Bigiu si conducerea IHS

Suma pe care societatea ar urma sa o plateasca pentru terenul respectiv este de 232.736 de euro, ceea ce inseamna 112 euro pe metru patrat. In proiectul privind vanzarea terenului se mai prevede ca suma respectiva va fi virata in bugetul propriu al judetului, urmand ca apoi sa fie alocata Spitalului Judetean, in vederea achizitiilor de dotari medicale. Asadar, tranzactia va fi in beneficiul celei mai importante unitati spitalicesti din judet, fapt ce poate conta mult la vot, avand in vedere situatia tensionata existenta in acest moment in Consiliu.

Un proiect din aceeasi zona, vizand defalcarea unei alte suprafete de teren din proprietatea spitalului in cea publica, pentru a se putea incepe lucrarile de reabilitare termica a unitatii, a fost respins in mai multe sedinte, pe fondul acestor tensiuni de ordin politic. In cele din urma, consilierii PNL, au hotarat sa voteze pentru aprobarea proiectului si astfel acesta a obtinut unanimitatea necesara, consilierul liberal Dorin Badulescu declarand in plenul sedintei respective ca grupul pe care il reprezinta a votat „pentru”, in acest caz, intrucat era vorba despre un proiect in beneficiul sanatatii publice.

Ramane de vazut daca lucrurile vor fi privite la fel si in sedinta de maine, cand vor fi supuse la vot cele doua proiecte referitoare la vanzarea terenului pe care se afla construit Centrul de Dializa al IHS.

 

Bigiu-Dializa-SanatateaBuzoiana.roCentrul Medical de Nefrologie si Dializa IHS Buzau a fost inaugurat la 24 mai 2013, odata cu marcarea a opt ani de cand International Healhtcare Systems (IHS), membra a Grupului SofMedica, asigura dializa pacientilor cu Boala Cronica de Rinichi din Buzau si din alte judete.

O investitie de peste 3 milioane de euro in noua cladire si dotarile aferente, dupa cum au declarat reprezentantii companiei, au facut ca Centrul de la Buzau sa fie dintre cele mai moderne centre de dializa detinute de IHS in Romania.

In 1999 s-a deschis, la Spitalul Judetean Buzau,  Centrul de dializa, astfel ca 50 de pacienti care pana atunci erau nevoiti sa mearga la alte centre din tara, au avut posibilitatea sa se trateze aici. In 2000, aveam 131 de pacienti, iar numarul lor a crescut continuu. In 2005, odata cu externalizarea serviciului si preluarea de catre IHS, calitatea serviciilor medicale a crescut considerabil, astfel ca la ora actuala, pacientii nostri beneficiaza de toate cele patru tipuri de terapie in dializa”, spunea, la inaugurare, dr. Constanta Andone, medic sef Centrul IHS.

 

Georgios Sofianos, Constanta Andone

Georgios Sofianos, Constanta Andone

In Buzau, la ora actuala sunt aproape 300 de bolnavi cu afectiuni cronice renale, care au nevoie de hemodializa (efectuata in Centrul IHS sau in Spitalul Judetean de Urgenta) sau dializa peritoneala, la domiciliu.

Centrul de Dializa Buzau este al 7-lea centru Greenfield al companiei noastre, din totalul de 13 centre existente pana in prezent. Pe langa constructia de centre noi si dezvoltarea de centre de dializa de vacanta situate in zone de interes turistic (Busteni, Constanta, Valcea), ceea ce ne individualizeaza este preocuparea permanenta pentru instruirea personalului medical si lucrul in echipa. Am inteles ca investitia in cladiri si echipamente nu aduce beneficii pacientului daca nu este insotita si de investitia in oameni”, a aratat Georgios Sofianos, administratorul IHS, la conferinta de presa care a precedat evenimentul inaugural.

IHS este membru al Grupului de companii SofMedica, prezenta in Sud-Estul Europei din 2004 si care ofera tehnologii medicale inovatoare pentru chirurgie minim invaziva si terapii de supleere a functiilor unor organe vitale – inima si rinichii, precum si servicii medicale specializate pentru pacientii cu afectiuni cronice. In cadrul grupului activeaza peste 600 de profesionisti din domeniul medical.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*