În plină alertă de coronavirus, sistemul informatic al CNAS este nefuncțional

10 martie 2020 | 0 comentarii |

Conducerea instituției transmite că „se lucrează la soluționarea problemelor tehnice apărute”, iar dacă nu se va rezolva până la sfârșitul zilei, vor fi luate măsuri de validare a serviciilor de sănătate offline.

 

Platforma Informatică a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (PIAS) dă din nou rateuri. În situatia în care criza noului coronavirus este iminentă, medicii de familie și ceilalți furnizori de servicii de sănătate, dar și pacienții au de suferit.

Astăzi, 10.03.2020, începând cu ora 8:00, Platforma Informatica a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, datorită unor probleme tehnice. Până la remedierea problemelor tehnice apărute, furnizorii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări vor acorda servicii medicale și farmaceutice în sistem offline, conform prevederilor legale”, transmite Casa Natională de Asigurări de Sănătate (CNAS), printr-un comunicat, în care se menționează că se lucrează la soluționarea problemelor apărute.

 

Adela Cojan

Președintele CNAS, Adela Cojan, își cere scuze pentru disconfortul creat și se angajează ca în cazu în care problema nu va putea remediată până la finalul zilei, să ia măsuri care să permită validarea serviciilor acordate în sistem offline.

Ne cerem scuze  pentru inconvenientele create pacienților și furnizorilor și vă asigurăm că vom întreprinde toate demersurile necesare astfel încât serviciile medicale și farmaceutice necesare asiguraților să fie accesate și validate. Dacă până la finalul acestei zile echipa care lucrează la remedierea sistemului informatic nu va reuși sa repună total sistemul în funcțiune, vom lua în calcul măsuri care sa permită validarea serviciilor acordate în sistem offline pe perioada în care PIAS nu va fi funcțională”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

 

Dr. Sandra Alexiu

Medicii de familie reclamat încă de dimineață funcționarea defectuoasă a sistemului informatic de sănătate, iar unii furnizori de servicii de sănătate susțin că sistemul nu a funcționat optim nici în cursul zilei de luni.

Mă aștept și de la CNAS să se poarte mult mai responsabil! Cum e posibil ca momentul în care noi ne învățăm pacienții să stea acasă, să nu se înghesuie la cabinete pentru fleacuri, să își ia rețele pentru mai multe luni, ca să nu mai vină în urmatoarele 2-3 luni și să ne putem ocupa de cazurile acute, acum s-a găsit să nu meargă sistemul informatic!? E posibil să stăm câte 20 de minute la o rețetă și să dăm pe câte o lună!? Păi vă imaginați voi, cei de la CNAS ce va fi în țara asta peste o lună!?”, a scris medicul Sandra Alexiu pe pagina sa de Facebook, cerându-le decidenților să se gândească la această situație.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*