Invenție românească pentru regenerarea stării de sănătate, premiată la Festivalul Internațional de Inventică din Silicon Valley

Invenția inginerului român Mircea Manolescu, proiectată pentru a proteja viața în caz de cutremur și pentru a scăpa de oboseală și slăbiciune fizică a primit Premiul Special al Juriului.

 

Mircea Manolescu, felicitat de ALireza Rastegar, Presedinte Federatia Internationala a Asociatiilor de Inventatori si de Lee Joon-seok, Presedinte Asociatia Coreeană de Promovare a Inventicii

Talentul și priceperea inventatorilor români au primit o nouă recunoaștere internațională. La sfârșitul acestei săptămâni, un dispozitiv creat de inginerul Mircea Manolescu a fost răsplătit cu Premiul Special, la Festivalul Internațional de Inventică din Silicon Valley.

Denumit Regenesys, dispozitivul creat de inginerul român a primit aprecierea unanimă a juriului de specialitate al evenimentului, acest aparat putând fi folosit atât în viața de zi cu zi, dar și în caz de cutemur sau alte dezastre, când poate servi drept adăpost. Manager al unei societăți comerciale din România, care are și o linie de producție pentru dispozitivele destinate salvării de vieți în caz de dezastre, inginerul Mircea Manolescu nu este la prima invenție din această sferă,  fiind autorul mai multor sisteme de protecție a vieții și clădirilor în caz de cutremur, tornade și alte dezastre naturale, unele dintre ele deja în curs de implementare în România.

 

Regenesys a fost gândit ca un dispozitiv care poate fi folosit în locuințe, creat sub forma unui adăpost individual care oferă protecție în caz de dezastru, dar care ajută și la regenerarea stării de sănătate în viața de zi cu zi. Inventatorul român spune că dispozitivul poate fi amplasat oriunde în locuință, iar de câte ori utilizatorul se simte obosit sau într-o formă fizică slabă, poate apela la el, pentru a beneficia de un tratament personalizat, capabil să înlăture aceste stări și să revigoreze organismul slăbit. „Regenesys oferă adăpost contra radiațiilor electromagnetice nocive și permite descărcarea corpului de potențialul electrostatic negativ acumulat în activitațile curente. El reface legăturile neuronale și echilibrează emisferele cerebrale, întărește și echilibrează funcțiile sexuale. Este capabil să ajute utilizatorul să-și regenereze sistemul imunitar și să vindece o serie probleme de sănătate folosind paleative specifice, obținute din cercetări recente ale medicinei alternative, ale biofotonicii și fizicii cuantice”, a declarat inventatorul român, la ceremonia de decernare a premiilor festivalului de inventică din Silicon Valley.

 

Dr. ing. Mircea Manolescu a mai precizat că urmatorul pas pe care îl va face este asocierea cu o firmă sau om de afaceri din România ori din Statele Unite, pentru a putea demara producția în serie a acestui dispozitiv și punerea sa pe piață.

Inventatorul român spune că pe piața din Statele Unite există la acest moment un interes sporit pentru dispozitivele de protecție a vieții și a bunurilor în caz de dezastre, în contextul în care, în zona faliei seismice San Andreas, în California, se estimează că va avea loc în următorii ani un cutremur de mare magnitudine, iar localnicii sunt preocupați să își asigure din timp protecția necesară.

 

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*