Nu neglija primele simptome ale unei afectiuni renale!

Blolie rinichiului debuteaza cu mult inainte ca organismul sa resimta primele simptome, iar in momentul in care acestea apar se impune prezentarea, de urgenta, la medic.

 

rinichiAfectiunile renale fac parte din categoria acelor boli care macina organismul in tacere”, afectand treptat functiile rinichiului fara ca pacientul sa resimta in vreun fel acest lucru. Din pacate, atunci cand apar primele simptome, de multe ori rinichii sunt afectati iremediabil, boala fiind deja avansata, situatie cand se poate ajunge la dializa, iar singura solutie pentru o revenire la viata normala este un transplant renal.

Pentru a evita asemenea situatii, se recomanda efectuarea cu regularitate a unor controale medicale periodice, un medic specialist putand depista in faza incipienta o afectiune renala, chiar daca pacientul nu prezinta simptomatologie specifica.

Pe masura ce boala avanseaza incep sa apara si primele semne, iar in cazul in care acestea persista, se recomanda prezentarea de urgenta la medic.

 

oboseala somnPrintre simptomele care pot indica faptul ca rinichii nu mai functioneaza corespunzator se numara oboseala. Aceasta, pentru ca  rinichii sanatosi produc un hormon cunoscut sub numele de eritropoietina, care asigura productia de oxigen necesara celulelor rosii. In cazul in care rinichii sunt afectati si nu mai produc suficienta eritropoietina, scade si numarul celulelor rosii, ducand astfel la o stare generala de oboseala si la aparitia senzatiei de ameteala.

De asemenea, cand rinichii nu functioneaza cum trebuie, organismului ii este greu sa elimine toxinele. Din aceasta cauza, poate aparea pierderea apetitului alimentar si o stare accentuata de moleseala.

 

acneeEruptiile acneice care au loc din senin, mancarimile si iritatiile pielii sunt, de asemenea, simptome ale unor afectiuni renale. Incapacitatea rinichilor de a elimina toxinele din corp duce la aparitia problemelor la nivelul pielii. In plus, cand rinichii nu isi indeplinesc rolul, apar dezechilibre ale calciului si fosforului din sange, care duce la aparitia iritatiilor si mancarimilor severe.

Respiratia sacadata este un alt simptom al afectiunilor renale, pentru ca atunci cand rinichii nu functioneaza cum trebuie, in plamani se poate acumula lichid, care duce la aparitia problemelor de respiratie. Si anemia declansata din cauza problemelor renale se poate asocia respiratiei sacadate.

Gustul metalic simtit in gura indica tot o afectiune renala, acest simptom aparand atunci cand nivelul ureei din sange creste, din cauza ca rinichii nu mai functioneaza in mod corespunzator.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*