Japonezii cred ca au gasit solutia pentru stoparea evolutiei Sindromului Dawn

7 iulie 2013 | 0 comentarii |

Ei considera ca un medicament folosit in tratatea Alzheimerului poate fi eficient in cazul copiilor afectati de trisomia 21.

 

test ariceptUn laborator farmaceutic japonez a anuntat ca a inceput testarea pe subiecti umani a unui medicament utilizat la ora actuala contra maladiei Alzheimer. Cercetatorii Companiei Eisai considera ca acest medicament ar putea incetini deficientele asociate sindromului Down (trisomia 21).

In cadrul studiului demarat de compania japoneza, in care sunt implicate 10 spitale din aceasta tara, se va testa inhibitorul de colinesteraza Aricept (clorhidrat de donepezil), timp de patru ani, pe subiecti afectati de sindromul Down, cu varste cuprinse intre 15 si 39 de ani. Spitalele incluse in proiect au inregistrati zeci de pacienti din aceasta categorie de varsta, cu trisomie 21.

Acest medicament este utilizat, de obicei, in tratarea simptomelor maladiei Alzheimer, pentru ca se pleaca de la ipoteza unui deficit cerebral de acetilcolina la anumiti pacienti, iar mai multe studii au aratat ca donepezilul imbunatateste anumite functii cerebrale.

Sindromul Down (sau trisomia 21) este o afectiune congenitala cauzata de o anomalie in diviziunea celulara care stimuleaza productia unui cromozom 21 excedentar in fiecare celula.

Din adolescenta, circa 6% dintre persoanele atinse de sindromul Down au probleme de coordonare, tulburari de somn si sufera de diverse tulburari comportamentale.

Acest test vizeaza evaluarea modului in care medicamentul poate ameliora calitatea vietii acestor persoane, diminuand problemele cu care se confrunta”, sustin specialistii japonezi, care apreciaza ca in cazul in care testele sunt concludente, tratamentul ar putea usura atat viata pacientilor, cat si  eforturile celor care se ocupa de ei, medici, psihologi si membrii familiei in care exista un pacient cu Dawn.

Speranta cercetatorilor japonezi se leaga de faptul ca anumite simptome resimtite de persoanele atinse de acest sindrom sunt aceleasi cu cele ale pacientilor cu Alzheimer, carora li se prescrie Aricept.

Grupul farmacutic nipon Eisai, infiintat in 1936, este unul dintre cei mai importanti jucatori farma de pe piata internationala in ceea ce priveste medicamentele pentru tratarea unor boli degenerative sau cancer, iar cercetarea ocupa un loc important in investitiile companiei.


Categorii: Business, Farmacii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*