Mai multi bani pentru cresterea copilului

26 septembrie 2012 | 0 comentarii |

In mai putin de o saptamana, mai exact de la 1 octombrie, indemnizatiile pentru cresterea copilului vor fi majorate cu 10 procente.

 

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 124/2011, care prevede majorarea indemnizatiilor de la 75 la 85 la suta din venitul net a fost aprobat de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, in procedura de urgenta.

Subcomisia pentru Protectia Copilului din cadrul Comsiei pentru Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor precizeaza, intr-un comunicat remis presei, ca deputatii au adoptat, ieri, pe articole, acest proiect de act normativ, astfel ca el va produce efecte chiar din prima zi a lunii viitoare.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, arata ca „stimulentul de insertie va fi acordat si persoanelor care au optat pentru concediul pana la implinirea de catre copil a varstei de doi ani”.

In 2010, odata cu taierea salariilor bugetarilor, cuantumul indemnizatiei de maternitate a fost redus cu 15%, stabilindu-se totodata ca acesta sa nu depaseasca 3.400 lei. Ulterior, Guvernul Boc a introdus o noua formula de acordare a indemnizatiei, pentru copiii nascuti dupa 1 ianuarie 2011, prin care a lasat la latitudinea parintilor decizia de a opta intre doua pachete de masuri privind durata concediului si cuantumul indemnizatiei.

 

 

Fara conditionari pentru al patrulea copil

 

Proiectul prevede, de asemenea, eliminarea conditionarii la acordarea concediului de crestere a copilului, precum si a indemnizatiei primite in prezent doar pentru primii trei copii din familie.

O alta mentiune importanta cuprinsa in proiect si la care ministrul Muncii, Mariana Campeanu a tinut foarte mult, este cea referitoare la flexibilizarea posibilitatilor de plata a beneficiarilor de ajutor social pentru cei care au de achitat taxe si impozite locale. Este vorba despre modificari mai convenabile pentru beneficiari in ceea ce priveste perioada in care acestia au obligatia de a plati impozitele si taxele respective.

Acordul pentru adoptarea acestor modificari legislative extrem de importante pentru familiile cu bebelusi a fost unul unanim din partea tuturor  grupurilor parlamentare, care si-au exprimat optiunea pentru un vot pozitiv si la sesiunea de vot final.


Categorii: Eveniment, Legislatie

Adaugati un comentariu


 

*