Raed Arafat: Romania nu a intrat prin coincidenta in domeniul telemedicinei

3 septembrie 2012 | 1 comentariu |

Workshopul international destinat „capabilitatii multinationale in domeniul telemedicinei”, finantat de NATO, are loc la Palatul Parlamentului.

 

„Romania, impreuna cu statele membre NATO si cu parteneri cum este Rusia, vor utiliza platforma de stiinta pentru pace a NATO,  pentru a dezvolta un sistem international, global de telemedicina, care sa faciliteze interventia la dezastre si calamitati si in cadrul situatiilor de criza pentru ajutorarea cetatenilor, separat de aplicatiile militare”, a declarat, astazi, dr. Raed Arafat, subsercretar de stat in Ministerul Sanatatii, in cadrul workshop-ului de cercetare organizat in cadrul parteneriatului NATO-Rusia, transmite Ministerul Sanatatii, printr-un comunicat de presa.

Dr. Arafat a tinut sa arate ca Romania are o experienta de 9 ani in dezvoltarea sistemului de telemedicina, iar dupa Bucuresti si Tg. Mures, in sistemul sanitar romanesc se testeaza, in prezent, al treilea nod de telemedicina care este la Iasi si prin care sunt conectate 30 spitale din zona Moldovei. 

Romania, in acest domeniu de telemedicina nu a intrat prin coincidenta, ci pentru ca are experienta si are ce oferi, a mai declarat Arafat.  

La randul sau, ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, a declarat in cadrul aceluiasi eveniment ca peste 1000 ambulante sunt dotate cu aparatura necesara pentru a transmite date in timp real si sunt conectate la UPU din spitalele judetene de la nivel national in cadrul sistemului de telemedicina. De asemenea, peste 100 de spitale sunt conectate la centrele universitare regionale. Mai avem si centrul din Delta Dunarii necesar pentru cresterea accesului la asistenta medicala a cetatenilor din aceasta zona”.
Comentarii (1)

  1. Un buzoian spune:

    MInisterul Sanatatii si CNAS se chinuie de cativa ani cu softul de evidenta a asiguratilor (mai multi saci de bani si nu prea merge) si al retetelor electronice.
    Nu zic ca telemedicina nu este OK (in varianta ca va functiona), dar cu ce medici? Cu acest soft ne vom lega la medici romani plecati in strainatate ???

Adaugati un comentariu


 

*