Mai multi bani pentru Sanatate

24 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, si premierul Victor Ponta au recunoscut la Targu Mures ca bugetul Sanatatii trebuie suplimentat. Doctorul Raed Arafat a fost felicitat.

 

Sambata, in prezenta premierului Victor Ponta, a ministrului Sanatatii Vasile Cepoi, a dr. Raed Arafat si a altor oficialitati centrale si locale s-a inaugurat noua UPU-SMURD a Spitalului Judetean de Urgenta Tg. Mures.

Cu aceasta ocazie, ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, a apreciat ca noua UPU-SMURD din Targu Mures este dovada consecventei dr. Raed Arafat, spre deosebire de numeroasele reforme pornite in sanatate si abandonate, declarand totodata ca daca sanatatea este o prioritate, atunci acest domeniu are nevoie de mai multe fonduri.

Daca sanatatea este o prioritate, atunci trebuie mai multi bani in sanatate. Sa vedem de unde trebuie sa luam. Stim ca nu sunt bani, banii sunt putini, dar ca pondere in sanatate trebuie sa fie mai multi decat sunt acum. Guvernul sustine acest lucru si speram sa avem alaturi, asa cum spunea si dl. prim-ministru (Victor Ponta – n.r.), si Ministerul de Finante, care sa ne sprijine sa stabilim o strategie de crestere a finantarii sistemului de sanatate”, si-a exprimat speranta ministrul Cepoi.

Programul de infiintare a UPU-SMURD de la Targu Mures trebuie continuat, trebuie sa avem astfel de centre si in alte orase ale tarii, cel putin la nivel regional, a apreciat si premierul Victor Ponta, la inaugurarea celei mai moderne Unitati de Primiri Urgente din tara.

Aceasta unitate de primiri-urgente cred ca ar face invidios orice cetatean al UE. O mandrie pentru Romania, ca tara, si o mandrie pentru Targu Mures, pentru toti cei care au pus umarul la constructia acestei unitati. (…) Acest program trebuie continuat. (…) Targu Mures merita aceasta unitate de primiri urgente si in mod sigur trebuie sa avem si in alte orase ale tarii, si poate vom reusi macar ca la nivel regional sa avem un asemenea centru, fie ca vorbim de Bucuresti, Iasi, Timisoara, Constanta. E vorba de salvarea de vieti omenesti, de a oferi medicilor si asistentilor conditii de munca la nivelul pe care il merita si de a arata ca exista un domeniu in Romania in care suntem cu adevarat la nivelul cel mai inalt”, a spus premierul.

Multumindu-le si felicitandu-i pe cei care au realizat un asemenea obiectiv si pe dr. Raed Arafat care „inevitabil se confunda cu aceste realizari”, primul ministru Victor Ponta si-a exprimat solidaritatea cu cei care activeaza in sistemul de urgenta si in mod special cu echipajul care si-a pierdut viata la Galati, admitand ca „orice leu cheltuit in plus inseamna de fapt o viata salvata si cred ca, in mod sigur, pentru sanatate si pentru educatie, sunt cei mai buni bani pe care un guvern din aceasta lume poate sa ii cheltuiasca”.

La randul sau, dr. Raed Arafat, subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii, considerat parintele SMURD, a aratat ca deschiderea noului centru UPU-SMURD este „o schimbare radicala in sistemul de urgenta din Targu Mures. (…) Investitia a fost facuta de Ministerul Sanatatii, prin Programul Bancii Mondiale, din economii facute pe programul de urgenta. (…) Costul investitiei, cu echipamente cu tot – si aici vorbim inclusiv de Computer Tomograf, Roentgen, exact dupa standardele care sunt afara – este de 3.020.000 euro. Vorbim de un spatiu de 2.500 mp, plus un subsol care are depozite”, a explicat Arafat.

Potrivit subsecretarului de Stat, la noua unitate de primiri-urgente vor lucra 30 de medici si medici rezidenti. De asemenea, in UPU va fi inclusa si urgenta pediatrica in cadrul careia vor activa sase medici pediatri.


Adaugati un comentariu


 

*