Ministrul Cepoi a deblocat 500 de posturi pentru spitale

24 mai 2012 | 2 comentarii |

Ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, face o prima dovada ca stie sa se tina de promisiuni. Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, Hotararea prin care 500 de posturi vacante din sistemul sanitar au fost deblocate si urmeaza a fi ocupate de medici, asistenti medicali si personal administrativ.

Potrivit unui comunicat al MS, actul normativ prevede deblocarea posturilor vacante atat pentru unitatile sanitare din reteaua proprie, cat si pentru cele al caror management a fost transferat la autoritatile administratiei publice locale. Astfel, speranta ca si la Buzau vor fi repartizate o parte dintre posturile deblocate devine realitate, iar acest fapt este cu atat mai apreciat cu cat unitatile sanitare cu paturi din judet au nevoie de peste 200 de angajati in plus pentru a-si desfasura activitatea in conditii normale. Numai spitalul Judetean de Urgenta are nevoie de cel putin 30 de medici si peste 50 de asistente medicale pentru a putea functiona la nivelul strict necesar.

 

Spitalele judetene, primele pe lista

 

Dintre cele 500 de posturi deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judetene de urgenta, celor care asigura asistenta medicala de urgenta pentru adulti si copii din municipiul Bucuresti, serviciilor de ambulanta si institutelor si centrelor medicale clinice, in vederea angajarii de personal de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar.

 „Este un prim pas pe care il facem pentru profesionistii din sistemul sanitar. Masura vine in sprijinul unitatilor publice din sistemul sanitar care se confrunta cu un important deficit de personal, atat personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar si alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, potrivit comunicatului amintit.

 

Bugetul spitalelor ramane neschimbat

 

Celelalte 200 de posturi aprobate de Executiv pentru deblocare se vor repartiza Institutului Regional de Oncologie Iasi pentru demararea activitatii si Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon” Iasi, in vederea reorganizarii activitatii, se mentioneaza in acelasi comunicat.

Ramane insa o problema pe care Ministerul Sanatatii o arunca in carca  autoritatilor locale in subordinea carora functioneaza unitatile medicale. Asa cum personal anticipam intr-un articol de zilele trecute, chiar daca s-a dat drumul la angajari, bugetele spitalelor raman neschimbate, asa cum au fost ele aprobate inca de la sfarsitul anului trecut, iar „deblocarea posturilor se face cu incadrarea unitatilor sanitare in limita de 70% cheltuieli de personal”, dupa cum atrage atentia ministrul Cepoi.Comentarii (2)

  1. radu spune:

    Domnul ministru spune ca s-au deblocat posturile la spitale pentru asistenti medicali. Si daca mergi la spitale ti sa spune ca nu s-a deblocat nici un post, pentru ca nu a venit scrisoare de la minister. Oare ce sa mai credem? S-au deblocat oare ?

  2. Calin spune:

    Felicitari pentru realizare!

Adaugati un comentariu


 

*