Managerul Spitalului Colentina, Dr. Victor Cauni, înlocuit cu Andrei David de la ANMCS

22 iunie 2022 | 0 comentarii |

Andrei Cosmin David, fost director general la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, a fost numit manager interimar, după ce mandatul de lui Victor Cauni, tot de interimar, a expirat.

 

Medicul Victor Cauni a fost schimbat miercuri, 22 iunie, din funcția de manager al Spitalului Clinic Colentina, aflat în subordinea Primăriei Capitalei. Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a anunțat printr-o postare pe pagina de Facebook că „astăzi s-a încheiat mandatul de manager interimar al Spitalului Clinic Colentina al dlui Dr. Victor Cauni. Îi mulțumim pentru activitatea deosebită și eforturile depuse în ultimul an și jumătate, inclusiv în perioada grea de pandemie, când Spitalului Clinic Colentina a jucat un rol esențial în combaterea COVID-19. Domnia sa își va continua activitatea medicală prodigioasă în cadrul unității sanitare, unde conduce Secția de Urologie”. 

Într-un comunicat remis presei, ASSMB, care administrează cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei, precizează că schimbarea a avut loc ca urmare a încetării mandatului de „manager interimar al Spitalului Clinic Colentina al domnului dr. Victor Cauni” și „nu este vorba despre o demitere a domniei sale, ci despre un mandat de manager interimar care a ajuns la final”.

 

Doctorul Victor Cauni este cel care a înființat, în 2012, Secția de Urologie la Spitalul Colentina, iar în 2014 a fost premiat cu aur la Târgul Internațional de Inventică de la Geneva, pentru inventarea unui simulator destinat instruirii medicilor rezidenți în chirurgia rinichiului și a apartului urinar.

În decembrie 2020, când fostul manager de la Colentina, Remus Mihalcea, a demisionat după ce a fost ales deputat, dr. Cauni, care era director medical, a fost numit în funcția de manager interimar. Astfel, el a condus unitatea medicală în perioada dificilă a pandemiei, iar între timp a reușit să demareze proiecte importante, precum banca de țesuturi, o nouă clădire a spitalului, renovarea secției de Ortopedie, refacerea centralei termice și a instalațiilor.

Apreciat ca „un OM de o verticabilitate ireproșabilă”, unul dintre cei mai performanți manageri de spital din București și un „exemplu pentru toți managerii ce vor mai trece prin Spitalul Colentina”, dr. Cauni și-a exprimat speranța că proiectele sale, aprobate în Consiliul Municipiului București vor fi continuate.

 

Potrivit ASSMB, noul manager interimar al Spitalului Clinic Colentina este „un specialist recunoscut în mangement sanitar”, care a fost numit cu un mandat de 6 luni și vine din poziția de director general al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătătate (ANMCS), instituție în care a desfășurat o activitate continuă de peste un deceniu și în cadrul căreia a ocupat mai multe poziții de conducere, inclusiv cea de președinte al instituției, menționează ASSMB.

Suntem bucuroși că Domnia sa a acceptat să se alăture echipei noastre și avem încredere că va aduce o viziune managerială modernă la Spitalul Clinic Colentina, care va conduce la creșterea calității seviciilor de sănătate și îmbunătățirea siguranței pacientului”, precizează ASSMB.

Aceeași sursă informează că „Primăria Municipiului Bucureşti, care prin ASSMB administrează 19 unităţi sanitare din Capitală, are în intenţie să pregătească şi să organizeze în viitor concursuri pentru conducerile tuturor acestor unităţi”.

 

Andrei Cosmin David s-a aflat la conducerea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate cu delegație, timp de cinci luni, anterior fiind director la Unitatea de Evaluare și Acreditare a Spitalelor din cadrul ANMCS. Acestea sunt singurele date publice despre profilul și experiența sa profesională, pe site-ul ANMCS neexistând un CV al acestuia, ci doar declarații de avere și de interese.

Potrivit adresei ASSMB prin care este anunțată numirea lui ca manager interimar la conducerea Spitalului Colentina, Andrei David va primi lunar un salariu de peste 18.000 de lei, dublu față de cel menționat în ultima sa declarație de avere de pe site-ul ANMCS.

Reprezentanții PSD în Consiliul General al Municipiului București consideră că înlocuirea dr. Cauni este o „epurare politică” a administrației actuale și o răzbunare a lui Nicușor Dan care „nu a fost invitat la vizita președintelui Iohannis la spitalul Colentina, de Ziua internațională a Asistentului medical”.


Adaugati un comentariu


 

*