Managerul Spitalului de Arsi, seful sectiei de Chirurgie Plastica si inca un medic, arestati preventiv

Ceilalti sase medici si asistenta, care fusesra retinuti in acelasi dosar, vor fi cercetati sub control judiciar, iar alte cinci cadre medicale si noua paciente sunt cercetate in stare de libertate.

 

Dr. Vitalie Stan, de la Tribunal, in arest

Dr. Vitalie Stan, de la Tribunal, in arest

Trei medici din lotul celor zece retinuti vineri noapte si eliberati a doua zi, dupa expirarea mandatului, s-au intors duminica in arest, direct de la Tribunal, dupa ce instanta s-a pronuntat in privinta propunerii anchetatorilor ca suspectii sa fie cercetati in stare de arest preventiv. Dupa indelungi deliberari, judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis arestarea preventiva a doctorului Vitalie Stan – directorul Spitalului de Arsi, a medicului Nicolae Antohi – seful sectiei de Chirurgie Plastica din acelasi spital si a colegei acestora,  Elena Cristina Isac.

In cazul celorlalte sapte persooane retinute initial si prezentate instantei s-a decis cercetarea sub control judiciar, ceea cea inseamna ca acestea vor ramane in libertate, insa vor avea unele restrictii. Decizia nu este una definitiva, putand fi atacata cu recurs, ceea ce avocatii celor trei medici arestati au anuntat deja ca vor si face, in teremenul legal urmand sa faca recurs la Curtea de Apel.

 

Dr. Nicolae Antohi, sef Sectie Chirurgie Plastica

Dr. Nicolae Antohi, sef Sectie Chirurgie Plastica

Intre timp, in mediul on-line, pe diverse forumuri si bloguri au aparut numeroase voci care le iau apararea medicilor cercetati, ideea generala fiind aceea ca se cauta niste tapi ispasitori si ca astfel se doreste distragerea atentiei opiniei publice de la probleme mult mai importante. Printre bloggeri si cei care scriu pe forumuri se numara si fosti pacienti ai spitalului sau rude ale persoanelor care au fost internate aici si tratate de medicii suspectati in dosarul operatiilor estetice decontate de CNAS. In toate cazurile se vorbeste despre profesionalismul si daruirea cu care acesti medici  isi ingrijesc pacientii, in cazul unora dintre ei punandu-se accent si pe faptul ca au refuzat sa primeasca obisnuitele „atentii”.

Despre cazul de la Spitalul de Arsi a vorbit si presedintele Traian Basescu, care sustine ca nu este vorba dspre un caz izolat si ca bugetul Sanatatii este fraudat in mod sistematic in lipsa unei Legi a Sanatatii, presedintele vorbind chiar despre o „mafie in Sanatate”, care blocheaza introducerea cardurilor de sanatate ce ar impiedica aceste fraude.

 

Dr. Cristina Isac (sursa foto: Facebook)

Dr. Cristina Isac (sursa foto: Facebook)

Cei 16 medici de la Spitalul de Arsi aflati in vizorul procurorilor sunt cercetati pentru luare de mita, fals intelectual si inselaciune, impreuna cu o asistenta de la o clinica privata si noua paciente care au beneficiat de operatii estetice efectuate ilegal, acestea din urma fiind cercetate pentru dare de mita.

Procurorii ii acuza pe medici ca au efectuat respectivele operatii in cadrul spitalului, incasand personal sume de bani de la paciente si internandu-le pe acestea cu diagnostice fictive, pentru tratamentul carora ar fi solicitat apoi decontari de la CNAS.

Cu toate ca avocatii sustin contrariul, la locuintele si in conturile medicilor in cauza au fost gasite sume importante de bani. Unul dintre medici ar fi depus din doua in doua zile cate 14.900 de euro la banca, pentru a evita sa atraga atentia autoritatilor, stiut fiind faptul ca sumele depuse ce depasesc 15.000 de euro se raporteaza Oficiului pentru Prevenirea Spalari Banilor.

Medicii in cauza sunt, se pare, monitorizati de aproape doi ani, in urma unei sesizari facute de Serviciul de Informatii al Ministerului de Interne, urmate apoi si de un denunt facut de catre unul dintre pacienti.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*