Inca sase cadre medicale arestate in dosarul operatiilor estetice de la Spitalul de Arsi

In prezent, opt medici si o asistenta se afla dupa gratii, acuzati de luare de mita, inselaciune si fals intelectual, iar alte sase cadre medicale sunt cercetate in libertate, pentru aceleasi infractiuni.

 

arestati arsi 1Lovitura de teatru in deja celebrul dosar al operatiilor estetice efectuate ilegal la Spitalul de Arsi din Capitala. In cursul dupa-amiezei de astazi, alti cinci medici si o asistenta au fost arestati preventiv, pentru 29 de zile, alaturandu-li-se astfel directorului unitatii medicale, Vitalie Stan, sefului sectiei de Chirurgie Plastica, Nicolae Antohi  si medicului Cristina Isac, aflati deja in arest.

Cei trei medici, arestati in urma cu o saptamana, au facut initial recurs impotriva deciziei instantei, insa acesta a fost respins. Anchetatorii au facut, la randul lor, apel impotriva deciziei de cercetare in stare de libertate a celorlalte sase cadre medicale, retinute initial pentru 24 de ore. Recursul procurorilor s-a judecat astazi, la Curtea de Apel Bucuresti, iar magistratii au aprobat propunerea anchetatorilor, decizand arestarea preventiva si in cazul celorlalte sase persoane. Astfel, medicii Ivan Vatamescu, Florica Gusa, Aurelia Isac, Carmen Boiagiu, Florin Parasca si asistenta medicala Carmen Florea s-au intors dupa gratii, pentru cel putin 29 de zile, decizia instantei fiind una definitiva.

 

arestati-arsi2Potrivit anchetatorilor, medicii pretindeau ca mita sume cuprinse intre 450 si 3.400 de euro, in functie de tipul interventiei, banii fiind impartiti intre membrii echipei operatorii, iar Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti deconta o parte din costul interventiilor,  intrucat pacientele erau internate cu un diagnostic fictiv al carui tratament este suportat de la bugetul Sanatatii.

In total, in acest dosar sunt cercetate 26 de persoane, pe langa cei 9 arestati fiind cercetati alti  medici, dar si 9 paciente care au beneficiat de operatii efectuate ilegal, in cazul lor acuzatia fiind aceea de dare de mita.

Scandalul izbucnit la Spitalul de Arsi, dupa ce aceste practici au iesit la iveala, a declansat un val de controale in zeci de spitale din tara, controale ce au fost demarate la inceputul acestei saptamani. Sunt vizate in mod special sectiile de chirurgie, echipele de control verificand daca operatiile efectuate aici sunt unele reale sau practicile medicilor bucuresteni au fost folosite ai in alte unitati medicale din tara.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*