O doctorita, o asistenta medicala si doua infirmiere au ajuns dupa gratii

Ele au fost retinute in aceasta dimineata, urmand ca judecatorii sa decida daca le dau mandate de arestare preventiva. Procurorii au descoperit ca acestea au pensionat medical sute de persoane sanatoase si le acuza de  luare de mita, trafic de influenta, fals si abuz in serviciu.

 

spaga-medicUn nou caz penal pune intr-o lumina proasta lumea medicala romaneasca. O ancheta demarata de procurori in cazul catorva sute de cazuri de pensii medicale acordate frauduros a scos la iveala implicarea unor cadre medicale, care au primit mita si au eliberat in fals documente folosite apoi de circa 230 de persoane pentru a se pensiona pe caz de boala si a incasa astfel ilegal indemnizatiile cuvenite pentru cei aflati in astfel de situatii. Este vorba despre o doctorita si o asistenta medicala care faceau parte din Comisia de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita, comisie apartinand de Casa Judeteana de Pensii Calarasi, precum si despre doua infirmiere de la spitalul din Oltenita, cercetate in prezent pentru luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu si fals. Medicul Laura Ionela Bustan, asistenta Veronica Duta si cele doua infirmiere au fost retinute in aceasta dimineata si urmeaza sa fie prezentate instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, dupa ce procurorii au stabilit ca sunt implicate in aceasta afacere ilegala.

 

cumvaputetipensiona1-1386519787Conform datelor oferite de anchetatori, in acelasi dosar sunt cercetati si doi politisti, acuzati de trafic de influenta, care ar fi intervenit pe langa medicul si asistenta de la Comisia de Expertiza Medicala pentru ca rudele lor sa poata obtine documente medicale in baza carora sa primeasca pensii de boala. Doctorita si asistenta sunt suspectate ca au eliberat documentele respective atat rudelor politistilor cat si altor persoane, unele dintre ele trimise pe filiera celor doua infirmiere, de la spitalul din localitate. In perioada 2012-2014, politistii si procurorii au deschis patru dosare penale complexe cu privire la savarsirea a 509 infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, luare si dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta, fals si uz de fals.

Astfel, 230 de persoane s-au pensionat medical in baza documentelor false obtinute de la medicul Laura Ionela Bustan si asistenta sa, incasand apoi ilegal indemnizatiile reprezentand pensiile medicale acordate pentru afectiuni de care nu sufereau. Pe langa cadrele medicale retinute si cei doi politisti cercetati in stare de libertate, anchetatorii vor extinde cercetarile si in cazul celor 230 de persoane care au beneficiat ilegal de pensii medicale, acuzate la randul lor de dare de mita si inselaciune, prejudiciul adus statului  ridicandu-se la aproximativ sase milioane de lei.

Luni, politistii de la Serviciul pentru Investigarea Fraudelor si procurorii Parchetului de pe Langa Tribunalul Calarasi au facut trei perchezitii la locuintele unor membri ai Comisei de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita si la un cabinet medical din Calarasi si Bucuresti. Se pare ca in urma perchezitiilor au fost descoperite importante sume de bani.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*