Medicul Gheorghe Burnei scapa de arestul la domiciliu

20 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Judecatorii au decis astazi ca acesta poate fi cercetat in libertate. Tot astazi, ofiterii anticoruptie au ridicat noi probe de la Marie Curie, in dosarul in care medicul este cercetat.

 

perchezitii dgaJudecatorii Curtii de Apel au decis, astazi, ca medicul Gheorghe Burnei, acuzat de procurori de grave fapte de coruptie si de unele erori profesionale, poate fi cercetat in libertate.

Astazi s-a derulat un nou episod din dosarul in care medicul ortoped Gheorghe Burnei este cercetat pentru luare de mita. Ofiterii anticoruptie au ridicat, in aceasta dimineata, noi documente de la spitalul Marie Curie, in timp ce chirurgul asteapta pe holurile Curtii de Apel sa se judece contestatia pe care a depus-o impotriva masurii de arest la domiciliu. Medicul a ajuns la Curtea de Apel escortat de politisti si insotit de avocatul sau, sperand ca instanta de apel va revoca masura de arest la domiciliu, dispusa impotriva sa.

In timp ce medicul asteapta decizia judecatorilor de la Curtea de Apel, la spitalul Marie Curie a avut loc o noua „vizita” a ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie, care au ridicat noi documente in acest dosar. Este vorba despre documente pe care le solicitasera la momentul primei descinderi si care au fost acum scoase din arhiva spitalului, dupa cum au precizat surse din cadrul anchetatorilor.

 

Dr. Gheorghe Burnei

Dr. Gheorghe Burnei

Odata cu masura arestului la domiciliu, impotriva medicului Gheorghe Burnei a fost luata si masura sechestrului asigurator pe conturile personale, precum si pe sumele care au fost ridicate din biroul sau de la spital, cu ocazia perchezitiei, despre care se banuieste ce provin din mita.

Totodata, arestul la domiciliu a atras si suspendarea medicului, pentru 29 de zile, din toate functiile pe care acesta le detinea in cadrul UMF Carol Davila, decizie fireasca, daca tinem cont de faptul ca in perioada arestului la domiciliu nu isi putea indeplini atributiile impuse de aceste functii. In cadrul UMF Carol Davila, medicul este profesor la catedra de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, avand si calitatea de prodecan. Dupa decizia de revocare a masurii de arest la domiciliu, dispusa astazi de Curtea de Apel, este de asteptat ca si universitatea sa revoce masura suspendarii, iar medicul sa se poata intoarce la catedra.

 

Av. Cristian EneDaca Gheorghe Burnei a evitat sa faca declaratii dupa acest nou episod al scandalului in care este implicat, avocatul sau, Cristian Ene, a prezentat jurnalistilor un punct de vedere al clientului sau in legatura cu acuzatiile ce i se aduc. „Opinia doctorului Burnei este aceea ca nu a facut experimente pe niciun pacient. A tratat toti pacientii in aceleasi conditii medicale, cu rezultate pe care le stiti, deosebite. Domnul profesor doctor Burnei nu a conditionat vreodata actul medical de primirea vreunui bun sau vreunei sume de bani. De asemenea, in cei peste 40 de ani de profesie medicala si-a indeplinit atributiile de medic cu constiinta profesionala aferenta si, intr-adevar, sunt peste 20.000 de operatii in care pacientii au fost foarte multumiti dar, de asemenea, pot aparea si incidente post-operatorii. Pe langa aceste aspecte, mai este o situatie. Trebuie sa fim cu totii corecti si societatea romaneasca trebuie sa inteleaga ca mentalitatea de a darui o cafea sau o icoana unui medic si, de asemenea, medicul sa primeasca o icoana sau o cafea, poate duce la acuzatia de luare de mita. Sper ca pe viitor, mentalitatea romaneasca sa se schimbe, in sensul ca nici cetateanul sa nu mai ofere o cafea sau o icoana si nici medicii sa nu mai fie pusi in asemenea situatii”, a declarat avocatul medicului.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*