Dreptul medicului Burnei de a opera in spitalele publice, respins din nou in instanta

10 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Chirurgul ortoped ramane sub control judiciar, asteptand o sentinta finala in privinta acuzatiilor de luare de mita pentru care este cercetat.

 

Dr. Gheorghe Burnei

In ultimele saptamani, decizia de a i se acorda dreptul chirurgului ortoped Gheorghe Burnei, de a opera in continuare in spitalele publice, in situatia in care se afla sub control judiciar, a semanat cu un joc de alba-neagra. Medicului i-a fost aprobata aceasta solicitare intr-o prima instanta, pentru ca apoi, sa ii fie respinsa la recurs.

Un ultim episod din acest joc s-a consumat zilele acestea, cand Curtea de Apel Bucuresti a emis o sentinta definitiva, conform careia medicul nu poate sa isi reia activitatea in spitalele publice pe durata controlului judiciar.

Gheorghe Burnei facuse un nou demers in acest sens in cursul lunii trecute, dupa ce isi recapatase in luna august dreptul de a profesa din nou, insa decizia instantei a fost contestata de procurorii care ancheteaza cazul sau, acestia avand castig de cauza la apel.

 

Se intampla la sfarsitul lunii august, dupa ce perspectiva ca medicul Gheorghe Burnei sa revina in sala de operatie la sectia de Ortopedie a spitalului Marie Curie a starnit nemultumirea medicilor de pe sectie, care au anuntat public faptul ca refuza sa mai colaboreze cu acesta si chiar au amenintat ca isi vor cere transferul sau vor demisiona, in cazul in care vor fi nevoiti sa lucreze din nou cu chirurgul Burnei.

Nu s-a ajuns intr-o astfel de situatie, intrucat instanta a admis recursul procurorilor si a decis mentinerea masurii de interzicere a dreptului acestuia de a profesa in spitalele publice.

Medicul nu a renuntat si a adresat o noua solicitare in acest sens Tribunalului Bucuresti, iar la sfarsitul lunii trecute, a primit o noua sentinta favorabila. Decizia nu am mai facut „valuri” in randul fostilor colegi, poate si pentru ca la scurt timp, dupa scenariul deja stiut, procurorii au facut din nou recurs.

 

Recursul s-a judecat la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis, ieri, sa mentina interdictia impusa medicului, anuland astfel sentinta favorabila emisa la finele lui septembrie de Tribunalul Bucuresti. De aceasta data este vorba de o decizie definitiva, Gheorghe Burnei ramanand in continuare sub control judiciar, cu interdictia de a profesa in spitalele publice pe durata anchetei.

Intre timp, medicul a solicitat conducerii UMF Carol Davila sa ii aprobe cererea de pensionare, intrucat a implinit varsta de 65 de ani, cerere care i-a fost aprobata, rectorul Ioanel Sinescu declarand ca a fost vorba de un „demers perfect normal si perfect legal”. Prin urmare, incepand cu data de 22 septembrie, medicul Gheorghe Burnei nu mai indeplineste nici calitatea de cadru didactic in cadrul universitatii de medicina bucurestene.

Reamintim ca acesta este cercetat pentru luare de mita, care ar fi fost mascata sub forma unor contracte pentru donatii, anchetatorii facand verificari si in privinta acuzatiilor privind efectuarea unor operatii „experimentale” cu dispozitive neomologsate sau asupra unor pacienti care nu necesitau astfel de interventii.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*