O noua serie de perchezitii la Marie Curie, in dosarul medicului Burnei

14 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Anchetatorii verifica spatiile pe care nu le-au controlat la primele descinderi, in cautarea de noi probe impotriva medicului chirurg ortoped.

 

marie curieIn aceasta dimineata, procurorii au descins din nou la spitalul de copii Marie Curie din Capitala, pentru a continua seria de perchezitii inceputa saptamana trecuta intr-un dosar complex, care il are ca protagonist pe cunoscutul medic chirurg ortoped pediatru Gheorghe Burnei. Cu ocazia primelor descinderi a fost verificata locuinta medicului si biroul acestuia de la spital, la final, anchetatorii sigiland cateva spatii din cadrul unitatii medicale, in vederea unei perchezitii ulterioare.

Aceasta are loc in cursul zilei de astazi, la cercetari participand si medicul Gheorghe Burnei, care a fost preluat de acasa de anchetatori, aflandu-se in arest la dmiciliu inca de duminica seara. Verificarile vizeaza in principal faptele de coruptie de care medicul este acuzat, anchetatorii cautand insa si alte indicii despre eventualele experimente medicale si operatii nejustificate pe care medicul le-ar fi efectuat de-a lungul timpului.

Acuzatile oficile se refera in prezent doar la infractiunea de luare de mita in mod reprtat, fapte pentru carte anchetatorii dispun de probe solide, in baza carora s-a si dispus masura arestarii la domiciliu.

 

Dr. Gheorghe Burnei

Dr. Gheorghe Burnei

In seama medicului Gheorghe Burnei sunt puse nu mai putin de 15 fapte de luare de mita comise in perioada octombrie-noiembrie, cercetarile in cazul sau incepand dupa ce mama unei paciente a reclamat faptul ca medicul i-a solicitat printr-o asistenta suma de 4.000 de euro pentru a procura si instala o tija metalica de care avea nevoie copilul sau.

Au urmat alte cateva sesizari, sustinute si de o serie de dezvaluiri facute in spatiul public referitoare la practicile medicale neconventionale la care apela medicul. In acest context, au avut loc primele perchezitii la sfarsitul saptamanii trecute, ocazie cu care, in biroul medicului au fost gasite sume importante de bani, pastrate in mai multe plicuri. Astfel, anchetatorii au ridicat 13.343 de lei, 5.015 euro si 750 de dolari, bani despre care se banuieste ca ar fi fost primiti drept mita de la parintii copiilor operati.

 

gheorghe-burneiBanuielile sunt confirmate de o serie de declaratii date de martori, inscrisuri si inregistrari ambientale, in timp ce medicul a declarat in prima faza ca nu a cerut niciodata bani pentru a opera copiii. Surse din randul anchetatorilor au dezvaluit ca pe parcursul cercetarilor, medicul si-ar fi nuantat declaratia recunoscand ca a primit unele sume din partera parintilor copiilor operati, insa nu a solicitat niciodata bani sau alte bunuri si nici nu a conditionat efectuarea actului medical de primirea unor astfel de cadouri.

Cu toate acestea, procurorii spun ca medicul apela la diferite tertipuri, pretinzand ca este foarte ocupat, sau ca operatia este foarte dificila, astfel incat parintii copiilor cu probleme ortopedice sa se simta obligati sa ii plateasca diferite sume de bani pentru ca medicul le-ar face un favor.

Totodata, medicul este acuzat ca ii convingea pa parinti ca protezele necesare sunt foarte dificil de procurat si ii obliga pe acestia sa le achizitioneze doar de la o firma anume, amenintandu-i ca in caz contrar nu va efectua operatia. In multe cazuri, astfel de proteze af fi putut fi procurate gratuit prin intermediul spitalului, mai sustin anchetatorii.

 

Dr. Gheorghe Burnei

Dr. Gheorghe Burnei

Acestea sunt datele certe pe care procurorii le au in prezent la indemana si pe baza carora pot merge mai departe cu ancheta in ceea ce priveste faptele de coruptie puse in seama chirurgului ortoped.

Cu ocazia perchezitiilor de azi acestia mai cauta probe si in sprijinul unor eventuale acuzatii de tentativa de omor sau omor puse in seama medicului, prin prisma intterventiilor chirurgicale cu titlu experimental pe care acesta le-a efectuat.

Desi aceste acuzatii nu au fost confirmate inca de o comisie de experti in domeniul medical, in spatiul public se vorbeste mult pe aceasta tema, dat fiind faptul ca detaliile sunt mult mai spectaculoase si astfel prind mai bine la public, decat o spaga incasata de un medic, fapt devenit deja bsanal.

Se vorbeste despre „oasele de copii pastrate in frigider”, despre modul in care medicul cumpara oase de vita de la macelarie, pe care le fierbea apoi intr-o oala pe aragaz pentru ca apoi sa le implanteze pacientilor, despre materialele procurate de acesta de la producatori neautorizati si depsre operatii inutile facute unor copii sanatosi, insa toate acestea raman deocamdata la stadiul de speculatii pana cand o comisie formata din experti in domeniul ortopediei si medicinei legale nu se va pronunta in privinta interventiilor efectuate de medicul Gheorghe Burnei.


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*