Medic șpăgar, demascat tocmai de rugăciunile prin care cerea Divinității să-l „apere” de procurori

Acesta se ruga cu voce tare, în cabinet, atunci când era singur, pentru „bani mulți”, sănătate pentru pacienții de la care lua șpagă și protecție în fața procurorilor.

 

Un chirurg de la  Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru luare de mită. Una dintre dovezile pe care anchetatorii le au împotriva sa o reprezintă chiar propriile rugăciuni și monologurile pe care medicul obișnuia să le rostească cu voce tare, atunci când era singur în cabinet, prin care cerea sprijinul Divinității în ceea ce făcea.

Ancheta a fost demarată după ce împotriva medicului chirurg au fost făcute patru denunțuri din care reieșea că acesta refuza să opereze până când pacientul nu îi oferea o sumă de bani, indiferent de starea materială a acestuia. Nu avea un tarif fix, însă în cazul în care primea o sumă prea mică era nemulțumit, iar obiceiul său de a refuza să intre în sală înainte de a primi o șpagă de la pacient era deja notoriu.

În urma denunțurilor primite împotriva sa, procurorii au demarat cercetările obținând avizul de a instala aparatură de înregistrare în biroul de la spital al medicului, acolo unde acesta obișnuia să primească banii de la pacienți. Nu mică a fost surpriza procurorilor când au constatat că dovezi solide împotriva sunt furnizate chiar de medicul suspectat, care obișnuia să vorbească singur în cabinet și să se roage cu voce tare, invocând ajutor divin pentru șpăgi mari și protecție în fața procurorilor.

 

Astfel, după cum reiese dintr-un comunicat al procurorilor, medicul a fost înregistrat rugându-se într-o zi după ce tocmai primise spaga aferentă de la un pacient: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A., fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!”. Din această înregistrare reiese clar că medicul era conștient de activitățile sale ilicite, însă asta nu l-a împiedicat să primească 9 șpăgi în decurs de 10 zile, după cum susțin anchetatorii. Aceasta s-ar fi întâmplat în perioada 6-16 iunie, dovadă stând alte înregistrări ale monologurilor pe care chirurgul le rostea în cabinet. De pildă, în data de 9 iunie, fiind de gardă, medicului îi sună telefonul, iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi peste un sfert de oră revine în cabinet, unde își spune singur „dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez; dacă nu, nu internez!”.

Două zile mai târziu, este înregistrat comentând nemulțumit după ce tocmai primise un plic cu bani de la un pacient. După ce omul a ieșit din birou,  medicul a început să numere banii primiți rostind următorul monolog: „subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşul, doar n-ai vrea moşul… moşul trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6!”

 

Pe baza dovezilor obținute, anchetatorii au obținut mandat de percheziție, iar în cursul zilei de ieri au descins la domiciliul și la cabinetul medicului suspect. În cabinet, într-un dulap din lemn, au fost găsiți 52.200 de lei, 3.400 de euro şi 350 de lire sterline, precum și mai multe sticle cu băuturi alcoolice, cafea, parfumuri și ţigări despre care anchetatorii bănuiesc că provin tot din șpagă. În total procurorii susțin că medicul ar fi comis 13 infracțiuni de luare de mită, în sprijinul acuzațiilor având denunțurile celor patru martori precum și probele adunate de la demararea anchetei.

Este posibil ca acestor fapte să li se adauge altele noi, întrucât în această perioadă sunt analizate probele obţinute din exploatarea mandatelor de supraveghere tehnică emise de judecător, pentru perioada 17 iunie – 8 iulie. Medicul chirurg a fost reținut pentru 24 de ore chiar la ieșirea din gardă, iar în cursul zilei de azi urmează să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate  de procurorii gorjeni.

 


Adaugati un comentariu


 

*