Excelenta in lumea farmaceutica, premiata la Gala Farmacistilor – FOTO GALERII

14 decembrie 2016 | 0 comentarii |

La a V-a editie a evenimentului organizat de Colegiul Farmacistilor din Romania, Nina Neagu – SanatateaBuzoiana.ro a fost premiata pentru „Profesionalism in Jurnalism Farmaceutic”.

 

trofeu Galagala farmacisti2gDevenita deja o traditie, GALA Farmacistilor si-a primit invitatii, la cea de-a V-a editie, cu straie noi, de sarbatoare, asa cum a promis odata cu anuntarea evenimentului, Prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR).

Farmacisti din intreaga tara, personalitati din lumea academica, din industria farma si din institutii publice care colaboreaza cu profesionistii din domeniul farmaceutic au onorat invitatia Colegiului Farmacistilor si chiar au acordat unele dintre premii. Marii absenti au fost ministrul Sanatatii si presedintele CNAS, care chiar daca nu au fost prezenti asa cum au facut-o predecesorii lor, in anii precedenti, nu au catadicsit sa-si trimita cel putin un reprezentant al institutiilor pe care le conduc, la acest eveniment.

De cinci ani incoace, in ultima luna din an, cand fiecare dintre noi se afla la ceas de bilant si isi invetariaza reusitele si, poate, proiectele esuate, dar si cand isi stabileste noi proiecte si strategii pentru viitorul an, Colegiul Farmacistilor din Romania a decis ca este momentul in care merita sa fie premiate EXCELENTA si PROFESIONALISMUL in domeniu, intr-o atmosfera de GALA, din care sa nu lipseasca prietenia, voia buna si optimismul.

Evenimentul a debutat, asa cum era de asteptat, cu intampinarea oaspetilor cu un pahar de sampanie, cu urari de bun venit si strangeri de mana, cu schimbare de amabilitati si cu bucuria revederii intre colegi.

 

Gala - prof. LupuleasaGala farmacistilor 2016 (13)In discursul de deschidere a evenimentului, profesorul Dumitru Lupuleasa si-a declarat bucuria de a-si regasi „colegii farmacisti, partenerii si invitatii de onoare, pentru a premia excelenta si profesionalismul din lumea farmaceutica”.

Presedintele Colegiului Farmacistilor si-a manifestat, totodata, speranta ca toti cei prezenti se vor simti bine, atat datorita organizarii evenimentului cat si pentru ca „marcam cea de-a V-a editie a GALEI Farmacistilor in straie noi, in aceasta eleganta sala de la World Trade Plaza. Acum cinci anii nu ma gandeam ca vom ajunge sa facem din acest eveniment o traditie, dar iata ca acest prilej de a ne intalni, de a ne bucura de realizarile colegilor nostri, de a sustine si de a rasplati, macar simbolic, performanta si profesionalismul a capatat consistenta. Avem un juriu nou, iar amfitrion ne va fi, ca la fiecare editie, actorul Gabriel Coveseanu. Imi face placere si onoare sa va regasesc, pentru a ne aplauda, impreuna, colegii nominalizati si pentru a-i premia pe castigatori”.

Imediat dupa acest discurs, emotiile, bucuria si aplauzele au pus stapanire pe sala, iar primii nominalizati au fost anuntati.

Premiul de Onoare pentru cel mai activ Colegiu a fost adjudecat de Colegiul Farmacistilor Timis, prin Florina Gherman-presedinte. La aceasta categorie au mai fost nominalizate colegiile din Galati, Neamt si Bacau.

 

Dalia Miron - Dumitru Lupuleasagala farmacisti2gPremiul de Excelenta in Cercetare Farmaceutica a avut patru premianti. Trofeul si diploma atribuite conf. univ. dr. Gabriel Hancu, de la UMF Targu Mures au fost inmanate de Alina Barcaru, director executiv Farmexim, care a subliniat, cu acest prilej, contributia remercabila a acestuia in cercetarea farmaceutica, mentionand ca lucrarile sale stiintifice au o contributie importanta pentru dezvoltarea si progresul domeniului farmaceutic.

Conf. univ. dr. farm. Lacramioara Ochiuz de la UMF „Gr. T. Popa” Iasi a primit acelasi premiu din mana profesorului Dumitru Lupuleasa, presedintele CMR. Acesta a apreciat scoala de Medicina si Farmacie de la Iasi si pe cei care „fac cinste profesiei noastre, atat prin nivelul academic ridicat al absolventilor, cat si prin studiile, cercetarile si lucrarile publicate”.

Prof. univ. dr. farm. Robert Valentin Sandulescu – rector al Facultatii de Farmacie din cadrul UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj a fost decernat de secretarul general al CFR, farm. prim. Ionel Vasile. Reprezentantii Colegiului Farmacistilor Cluj au primit premiul in numele sau, scuzandu-i absenta de la festivitate, precizand ca este „prins” intr-o alta activitate de la care nu putea sa lipseasca.

Ca sa insufleteasca atmosfera, Cove a presarat momentele festive cu momente artistice, in care a fost ajutat si de o colega de la Teatrul National.

 

Gala - Prisada - PaunGala farmacistilor 2016 (6)Conf. univ. dr. farm. Daria Simona Miron, de la UMF „Carol Davila” Bucuresti, a primit Premiul de excelenta in Cercetare Farmaceutica din mana Conf. univ. dr. Doina Paun – consilier prezidential, care a folosit acest prilej pentru a transmite farmacistilor un mesaj din partea presedintelui Klaus Iohannis. „Sunt deosebit de onorata sa particip la acest eveniment si sa inmanez un premiu pentru cercetare stiintifica. As vrea mai intai sa va transmit un mesaj din partea Administratiei Prezidentiale, care apreciaza excelenta farmaceutica, in contextul mai larg in care apreciaza excelenta in domeniul medical si sprijina cercetarea in toate domeniile, fara de care nu exista progres in societate. Aveti resurse si potential intelectual, iar acestea trebuie valorificate si apreciate. Aveti una dintre profesiile nobile de care sanatatea noastra, a tuturor, are nevoie. Va desfasurati activitatea tacuti, zi si noapte, participand la mentinerea sanatatii noastre, iar noi va apreciem si va sustinem. Iar pentru ca se apropie Sarbatorile, va dorim multa putere de munca, Sarbatori Fericite si un An Nou mai bun, mai prosper, mai bogat in evenimente fericite. Personal, vreau sa va spun ca toti sunteti laureati”, a precizat consilierul prezidential Diana Paun.

Emotionata, dr. Daria Simona Miron a multumit inaltului oaspete si Administratiei Prezidentiale pentru mesajul incurajator, dar si profesorului Lupuleasa care „acum 10 ani ne-a primit in casa dansului, a facut si continua sa faca cinste acestei bresle pe care o reprezinta cu demnitate si cu intelepciune, ajutandu-ne pe toti sa intelegem ca avem una dintre cele mai frumoase si mai nobile profesii din lume”.

 

Gala farmacistilor 2016 (3)Lupuleasa - Adriana IonescuLa categoria Premiul pentru farmacisti cu activitate extraprofesionala deosebita, farm. prim. Liliana Panzaru din Suceava a fost premiata si aplaudata pentru picturile sale, iar conf. univ. dr. Ovidiu Crisan din Cluj a primit acest premiu pentru felul in care s-a facut remarcat ca scriitor si poet. Premiile au fost acordate de Cristina Pricop –director executiv ADRFR si de Petru Craciun – director general CEGEDIM. In timp ce imagini cu tablouri ale talentatei sucevene au rulat pe ecranul din spatele scenei, actorul Gabriel Coveseanu a recitat din versurile celuilalt premiant la aceasta categorie.

Premiul de onoare pentru intreaga activitate in farmacie a fost atribuit farm. Elena Puha (Suceava), care a primit distinctia si trofeul de la Nicoleta Radu – presedintele Colegiului Mures. Farm. Dorina Irina Muresan (Arges) a primit premiul de la Adriana Ionescu – marketing manager Mylan Romania. Extrem de tonica si de vivace, in ciuda varstei care „bate la poarta a 80 de ani”, asa cum a spus ea insasi, farmacista Muresan a tinut sa sublinieze ca „farmacistul nu este un praf intre oameni, ci un om intre prafuri”, iar „farmacia este o profesie de omenie”.

La aceeasi categorie s-au acordat si doua distinctii post-mortem, farmacistelor Speranta Iacob (fosta presedinta a Colegiului Cluj) si Judith Lukacs (Targu Mures),  pentru care s-au pastrat si cateva momente de reculegere.

 

Ursula Stanescu -Doinita Cocris- Nicoleta RaduLa categoria Premiul pentru Carte farmaceutica au fost trei premii, juriul apreciind ca lucrarile lor sunt la fel de importante. Astfel, Cof. dr. farm. Robert Acunceanu (UMF Carol Davila) a fost premiat de dr. Nicolae Fotin, directorul ANMDM, Conf univ. dr. farm. Ursula Stanescu – fost decan si prorector stiintific la UMF Iasi (si colaboratorii) a primit premiul de la Doinita Cocris – vicepresedinte CFR, iar  Conf. univ. dr. farm. Lavinia Vlaicu si colaboratorii (UMF Carol Davila) a primit premiul de la Razvan Prisada – vicepresedinte CFR.

Premiul de Onoare pentru Farmacist in farmacie de circuit deschis a fost atribuit farmacistilor Irina Truta (Neamt), Tiberiu Puscas (Gheorghieni) si Ileana Cojocaru (Iasi). Cei care au inmanat trofeele si diplomele au fost Iulian Trandafir – director general Farmexpert, Silvia Voinescu – director general Boiron si Robert Popescu – CEO A&D Pharma.

Premiul de Onoare pentru Farmacist in farmacie de circuit inchis a revenit farmacistelor Daniela Monica Rotar (Spitalul de pediatrie Sibiu) si Otilia Petrescu (Spitalul Maris Nasta Bucuresti), carora le-au inmanat premiile Razvan Prisada si Nicoleta Radu – vicepresedinti CFR.

Premiul Special al Juriului a fost acordat Dr. farm. Magdalena Badulescu, de Prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa – presedintele CFR.

 

Ionel Vasile - Nina NeaguDistinctia pentru Profesionalism in Jurnalism Farmaceutic a ajuns, anul acesta, la Buzau. Nina Neagu a primit, de la Secretarul general al CFR, Vasile Ionel, diploma si a trofeul, odata cu aprecierea juriului fata de profesionalismul si corectitudinea informatiilor din domeniul farmaceutic, publicate in SanatateaBuzoiana.ro.

Premiul de Onoare pentru farmacistul din productia de medicamente a revenit farmacistilor Kelemen Laslo Jozsef  (Gedeon Richter), Alexandrina Camelia Florea (Sandoz) si Magdalena Cazacincu (Magistra C&C). Premiile au fost inmanate de Dr. farm. Razvan Prisada – vicepresedinte CFR,  Dr. Marius Tanasa – vicepresedinte ANMDM si Prof. Dumitru Lupuleasa – presedinte CFR.

Premiul pentru Campanii sociale, de informare a publicului larg, sau adresate profesionistilor din domeniu (fundatii, companii farmaceutice, asociatii profesionale, ONG-uri), atribuit pe baza votului publicului, a fost castigat de campania „Tu ce tulpina ai?” derulata de lantul de farmacii Sensiblu impreuna cu laboratoarele Synevo pentru informarea pacientelor de sex feminin cu privire la importanta efectuarii analizelor pentru depistarea HPV. Juriul a atribuit acelasi premiu campaniei „VOTEZ PENTRU SANATATE”, derulata de Coalitia cu acelasi nume si sustinuta de ARPIM.

 

Tort - Gala farmacistilor 2016Tort -Gala CFRGALA Farmacistilor s-a incheiat cu tortul aniversar, cu urari de sanatate si Sarbatori Fericite, in clinchet de pahare si pe acordurile formatiei care a sustinut un recital antrenant.

GALA Farmacistilor este un eveniment care si-a propus aducerea in prim plan a farmacistilor ca profesionisti ai sanatatii, ca breasla si elita a societatii romanesti, incurajarea viitorilor farmacisti si sutinerea in proiectele demarate – prin nominalizarea si premierea activitatii acestora. Evidentierea rolului pe care il joaca farmacistii in societate pentru pastrarea unei populatii sanatoase, importanta existentei acestei bresle in societate, ca si necesitatea respectarii muncii lor de catre cei care le sunt alaturi in sistem, dar si de catre societatea civila este un alt obiectiv ale evenimentului. Totodata se doreste sublinierea bunelor legaturi care exista intre farmacisti si ceilalti jucatori din piata farma, producatori de medicamente, companii farmaceutice si mass-media, precum si recunosterea celor mai bune initiative din domeniul farmaceutic si al sanatatii in general.

Juriul GALEI a fost format din personalitati ale CFR, respectiv, Prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa – Presedinte Colegiul Farmacistilor din Romania, Farm. Nicoleta Radu  – Vicepresedinte Colegiul Farmacistilor din Romania, Dr.Farm. Razvan-Mihai Prisada – Vicepresedinte Colegiul Farmacistilor din Romania, Farm. prim. Doinita-Nela Cocris – Vicepresedinte Colegiul Farmacistilor din Romania, Farm. prim. Ionel-Rica Vasile – Secretar General al Colegiului Farmacistilor din Romania, Dr. Mirela Radulescu – Director Comunicare si Imagine Colegiul Farmacistilor din Romania.

 

GALERIE FOTO

PERSONALITATI SI INVITATI SPECIALI:

 

BUZOIENII:

 

EVENIMENT:

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*