Medicul Gheorghe Burnei ramane sub control judiciar si departe de sala de operatie

Sentinta definitiva pronuntata de Curtea de Apel ii interzice, in continuare, sa profeseze in spitalele publice, o clinica privata infirmand si informatia conform careia ar fi incheiat un acord de colaborare cu acesta.

 

Dr. Gheorghe Burnei

Incercarile medicului Gheorghe Burnei de a scapa de masura de control judiciar impus impotriva sa in urma scandalului de luare de mita in care a fost implicat, au fost sortite esecului. Curtea de Apel Bucuresti a dat, ieri, o sentinta definitiva prin care mentine cercetarea sub control judiciar a acestuia.

Initial, profesorul chirurg ortoped care tip de zeci de ani a fost supranumit „ingerul copiilor” atacase aceasta masura la Tribunalul Bucuresti. Instanta i-a respins insa cererea, fapt pentru care dr. Gheorghe Burnei a atacat sentinta la Curtea de Apel. In incercarea de a-i determina pe judecatori sa ridice masura controlului judiciar, medicul a declarat ca el nu a cerut niciodata nimic, nimanui si ca toata activitatea sa s-a desfasurat in sprijinul copiilor care nu gaseau in Romania rezolvare la problemele lor medicale. „Dupa aceste operatii, parintii aveau o exuberanta si veneau… Nu am conditionat actul medical. Parintii au venit din proprie initiativa si au lasat acei bani acolo. Nu am cerut nimic de la nimeni. Nu am facut rau nimanui. Toti banii aia lasati acolo nu i-am folosit eu. Nu am luat nimic acasa. Puteam sa ma duc in sistemul privat sau in strainatate si n-am facut-o. Acum m-am trezit cu o avalansa de procese. Am adus economii la Casa de Asigurari de Sanatate de milioane de euro. De 7 luni nu am tinut cursuri pentru studenti. Nu mai am activitate, nu pot sa ma mai intretin. N-am gasit un loc unde sa-mi desfasor activitatea. De trei saptamani mi s-a dat voie sa lucrez in spitale private, dar acolo nu sunt conditii”, a aratat dr. Burnei.

Nu a reusit sa-i convinga insa pe judecatori, totodata epuizand si orice cale de atac a masurii de control judiciar.

 

In consecinta, medicul va ramane in continuare sub control judiciar, masura ce nu ii permite sa isi reia acrivitatea in cadrul Spitalului Clinic de Copii „Marie Curie” si nici in alta unitate medicala din sistemul public.

Zilele trecute a fost dezmintita, oficial, si informatia conform careia profesorul Gheorghe Burnei ar fi urmat sa opereze, incepand chiar de azi, in cadrul unei clinici private. Informatia fusese lansata in spatiul public chiar de catre fiul sau, care a postat un mesaj pe Facebook, prin care anunta ca, incepand cu data de 19 iulie, medicul va incepe consultatiile si va efectua chiar anumite interventii chirurgicale in cadrul clinicii private Gral Medical, precizand totodata ca aceste consultatii si interventii vor fi efectuate doar contracost, intrucat masura de control judiciar nu ii permite inca tatalui sau sa profeseze in spitalele publice.

La scurt timp dupa aparitia acestui mesaj, clinica Gral Medical a precizat, printr-un comunicat, ca „Gral Medical nu are in prezent sectie de ortopedie, dotarea sectiilor existente este orientata catre chirurgia oncologica, iar tratamentul este tintit catre adulti si nu catre copii. Clinica  nu a incheiat nicio forma de colaborare cu medicul Gheorghe Burnei si nu are configurat in softul medical servicii medicale si orar pentru specialitatea ortopedie, acesta este si motivul pentru care nu se pot face programari prin sistemul propriu de call center sau online de pe site”.

 

Problemele pentru cunoscutul chirurg ortoped de la spitalul Marie Curie au inceput in luna decembrie a anului trecut, cand impotriva sa, procurorii au demarat cercetarile sub aspectul comiteri iinfractiunii de mita, in urma unor dezvaluiri aparute in presa. Cazul sau este unul controversat, anchetatorii si o parte a opiniei publice acuzand-l pentru practicile ilicite, in timp ce lumea medicala si multi dintre pacientii pe care i-a operat il apreciaza ca fiind unul dintre cei mai buni profesionisti in ortopedie pediatrica si un pionier in domeniul sau.

In urma perchezitiilor efectuate in biroul medicului, anchetatorii au gasit mai multe sume de bani despre care sustin ca ar fi fost primite drept mita de la parintii copiilor pe care i-a operat. Procurorii sustin ca au probe solide pentru acuzatiile de luare de mita, iar o alta latura a anchetei se refera la faptul ca medicul ar fi prelevat de la pacientii copii, fara consimtamantul apartinatorilor, tesut osos si ligamente, fara respectarea normelor in vigoare in domeniu. Procurorii sustin ca exista probe care indica faptul ca astfel de tesuturi au fost folosite pentru transplant in cazul altor copii, desi ar fi fost pastrate in conditii improprii, astfel de fragmente fiind gasite in congelatorul frigiderului din cabinetul medicului.

 

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*