Spitalul Marie Curie, dotat cu aparatura prin eforturile medicului Catalin Cirstoveanu

Acesta a demarat o campanie de strangere de fonduri pentru achizitionarea unui aparat pe care spitalul il imprumutase si cu care medicul a efectuat o procedura in premiera mondiala, iar romanii s-au aratat inca o data solidari cu copiii aflati in suferinta.

 

Dr. Catalin Cirstoveanu

Dr. Catalin Cirstoveanu

Medicul Catalin Cirstoveanu, cel care a realizat nu de mult, pentru prima data in lume, o procedura de dializa hepatica la un sugar, a repurtat un nou succes, de aceasta data pe plan umanitar. El a reusit, prin campania pe care a demarat-o, sa stranga banii necesari achizitionarii aparatului folosit cu acea ocazie. Mai mult, in urma campaniei demarate s-a reusit strangerea dublului sumei necesare, astfel ca, pe langa aparatul de dializa pentru nou-nascuti, Spitalul Marie Curie va putea achizitiona si un alt aparat necesar pentru copiii cu probleme cardiace.

Succesul este cu atat mai mare daca tinem cont ca banii respectivi au fost stransi in mai putin de o luna, la apelul medicului Catalin Cirstoveanu, lansat la inceputul lui iunie, raspunzand numerosi romani care au dovedit inca o data ca sunt capabili de solidaritate si sensibilitate in fata suferintei copiilor, mai mult decat autoritatile care au aceasta obligatie.

Decizia de a lansa aceasta campanie a fost luata de medicul bucurestean la scurt timp dupa ce a repurtat un succes pe plan profesional, realizand pentru prina data in lume o dializa hepatica la un sugar.

 

dializa marie curie 2O imprejurare fericita a facut ca la acel moment sa aiba la dispozitie aparatul necesar, care nu exista, de fapt, in dotarera spitalului, insa fusese imprumutat pentru o vreme de catre un importator, pentru ca medicii sa se familiarizeze cu utilizarea acestuia. Astfel, medicul a reusit sa salveze viata unui nou-nascut care ajunsese la spital cu grave probleme renale si hepatice si care fara acea dializa nu ar fi avut nicio sansa. A fost momentul in care dr. Catalin Cirstoveanu a decis sa lanseze campania de strangere de fonduri, fiind nevoie de 20.000 de euro pentru achizitionarea aparatului de dializa cu ajutorul caruia procedura fusese posibila. La scurt timp, campaniei i s-a alaturat si Fundatia Genesis Collegiate,  iar in urma actiunilor desfasurate si datorita publicitatii facute acestui caz, donatiile nu au intarziat sa apara. Cei 20.000 de euro s-au strans in timp record, iar cand suma era deja adunata in conturi, o alta  organizatie umanitara a mai donat inca 20.000 de euro.

 

dializa marie curieRezultatele au depasit astfel orice asteptari, ca urmare a sumei totale stranse in urma campaniei reusindu-se atat achizitionarea aparatului de dializa pe care spitalul Marie Curie il folosea cu titlu de imprumut, cat si achizitionarea unui alt dispozitiv, la fel de important, destinat nou-nascutilor cu probleme cardiace. O coincidenta fericita a facut ca exact in momentul in care cele doua aparate au intrat oficial in dotarea spitalului, micutul pacient a carui viata fusese salvata de dr. Catalin Cirstoveanu in urma procedurii efectuate in premiera mondiala, sa fie externat.

De sansa pe care acesta a avut-o vor putea sa beneficieze de acum incolo si alte zeci de bebelusi care vin pe lume cu probleme de sanatate, iar asta datorita implicarii dr. Catalin Cirstoveanu, care nu s-a multumit sa se limiteze doar la competentele de medic, initiind campania de strangere de fonduri pentru dotarea cu aparatura a spitalului la care lucreaza.

De altfel, medicul bucurestean nu este la prima actiune de acest gen, el reusind, tot cu ajutorul romanilor cu suflet mare, sa doteze si sa modernizeze o intreaga sectie de la Spitalul Marie Curie – Sectia de Terapie Intensiva.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*