Managerul spitalului de la Socola, retinut pentru ca ar fi facut angajari „pe pile”

Medicul psihiatru Lucian Burlea este acuzat de procurorii anticoruptie de trafic de influenta, abuz in serviciu si fals. Alaturi de acesta a fost retinut si fostul sef de la Achizitii, Sebastian Popa.

 

Spitalul Socola

Spitalul Socola

Spitalul de Psihiatrie de la Socola, devenit de curand singurul Institut Regional de Psihiatrie din tara, se afla in centrul unui scandal, aproape intreaga conducere a institutiei fiind ridicata  de procurorii DNA, intr-un dosar ce vizeaza angajari ilegale si licitatii trucate.

Procurorii anticoruptie, insotiti de mascati, au descins ieri, la spitalul din Socola, unde au efectuat o perchezitie, ridicand cu aceasta ocazie vrafuri de dosare si alte documente, precum si mai multe calculatoare. Totodata, mai multi angajati cu functii importante, in frunte cu managerul spitalului, medicul Lucian Burlea, au fost invitati la sediul din Iasi al DNA pentru a fi audiati, acestia fiind principalii suspecti in dosarul de coruptie instrumentat de procurori.

Audierile s-au intins pana tarziu in noapte, iar la finalul acestora managerul spitalului a fost retinut, impreuna cu Sebastian Popa, fost sef al Serviciului de Achizitii din cadrul unitatii medicale, si fost cumnat al managerului.

Acuzatiile oficiale ce li se aduc acestora sunt abuz in serviciu, trafic de influenta si fals si se refera la o serie de licitatii trucate de pe urma carora s-ar fi incasat niste spagi consistente, precum si la unele angajari ilegale facute in spital.

 

Dr. Lucian Burlea

Dr. Lucian Burlea

Desi ieri, cand a fost dus la audieri, managerul Lucian Burlea sustinea ca nu are habar despre ce era vorba, acesta a fost retinut azi-noapte, dupa mai bine de 12 ore de audieri. Potrivit presei locale iesene, se pare ca intreg scandalul a pornit de la un concurs pentru ocuparea unui post vacant in cadrul spitalului, sub mandatul de manager al lui Lucian Burlea.

Cu aceasta ocazie, Alina Deaconita, una dintre angajatele sectorului administrativ, care a fost audiata la randul sau ieri, ar fi intervenit pe langa conducerea spitalului pentru a inlesni ocuparea postului respectiv de catre sotul sau. Acesta a si obtinut postul, numai ca, in perioada in care a fost sustinuta proba scrisa si cea orala la concurs, el se afla in Anglia. Concursul fusese supervizat de Sebastian Popa, iar in urma reclamatiilor facute de ceilalti angajati cu privire la ilegalitatile comise, acesta a fost demis chiar de directorul Lucian Burlea, impreuna cu care a fost retinut azi-noapte.

 

mascatiSe pare ca tocmai Sebastian Popa este cel care a facut denuntul la DNA, dupa ce a fost demis, insa a avut surpriza sa cada si el in plasa procurorilor. Numele sau este implicat in cealalta parte a dosarului, legata de o serie de licitatii trucate privind unele contracte de achizitii.

Se pare ca fostul director financiar, Maria Radulescu, a incheiat un contract de furnizare de produse cu o firma al carei reprezentant zonal era nimeni altul decat sotul sau, documentul fiind semnat de cei doi in calitate de beneficiar, respectiv furnizor, fara ca managerul spitalului si nici Sebastian Popa, care era seful Serviciului de Achizitii sa sesizeze ca ar fi fost ceva in neregula cu acest contract.

 

valentines-day-medicalScandalul de la spitalul Socola vine „la pachet” cu un altul, care zguduie lumea medicala ieseana, in care sunt implicati nu mai putin de 18 medici foarte cunoscuti. Se pare ca acestia au fost denuntati la DNA chiar de amantele sau tinerele cu moravuri indoielnice in compania carora isi petreceau mult timp, fiind filmati pe ascuns de catre ele in timp ce pretindeau si primeau spaga de la pacienti.

Si, pentru ca scenariul sa fie demn de o tragi-comedie, in scandal sunt implicati si trei judecatori care au fost retinuti aseara, sub acuzatia ca le-au oferit suspectilor date din dosar si i-ar fi informat ca sunt monitorizati de DNA.

Potrivit presei locale din Iasi, acestia ar fi facut dezvaluirile cu ocazia petrecerii de Ziua Indragostitilor, la care au participat impreuna cu cativa dintre medicii suspectati de DNA, ocazie cu care, usor ametiti de alcool, le-au facut acestora marturisiri complete.

 


Adaugati un comentariu


 

*