Managerul spitalului Malaxa, cautat sa dea explicatii pentru comportamentul „de maidan”

29 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

UPDATE: 12.00 Primarul Gabriela Firea a anuntat ca l-a demis in aceasta dimineata pe managerul de la spitalul Malaxa si ca verificarile Corpului de control al Primariei au fost suspendate, dupa ce pe fir au intrat si procurorii anticoruptie, care au ajuns in aceasta dimineata la unitatea sanitara pentru a face verificari in ceea ce privesta activitatea fostului manager.

 

Acesta a plecat in concediu fara aprobare, imediat ce au aparut in spatiul public inregistrari in care se adreseaza angajatilor folosind un limbaj suburban, fiind acuzat si de o serie de „matrapazlacuri” financiare.

 

Florin Secureanu

Florin Adrian  Secureanu

In plin scandal legat de neregulile din activitatea de transplant de organe, alt personaj din peisajul medical a ajuns, zilele acestea, in prim-planul atentiei publice. Inregistrari in care sunt redate discutii purtate intr-un limbaj suburban, dar si mai multe dezvaluiri cu privire la ilegalitatile comise de managerul unei unitati medicale din subordinea Primariei Capitalei a acaparat atentia publica, demonstrand inca o data ca Sistemul Sanitar are nevoie de un amplu proces de deparazitare si igienizare structurala.

Florin Adrian Secureanu, managerul spitalului Malaxa, este personajul principal al noului scandal, iar de cateva zile, de cand a fost dat in vileag, este de negasit, fiind plecat in concediu de vineri, fara a primi in prealabil o aprobare in acest sens. Dezvaluirile in ceea ce il priveste au fost facute in cadrul unei anchete jurnalistice a Gazetei Sporturilor, ocazie cu care au fost facute publice mai multe inregistrari in care managerul se adresa angajatilor folosind un limbaj extrem de vulgar. Alaturi de aceste inregistrari au fost publicate si documente care aduc dovezi despre o serie de ilegalitati, prin care managerul se foloseste de banii spitalului dupa bunul plac, tinand o contabilitate dubla.

 

Spitalul-Malaxa-scandalDezvaluirile au fost facute publice ieri dimineata si, imediat, autoritatile responsabile au intrat in alerta. Ministerul Sanatatii a solicitat Primariei Capitalei, in subordinea careia se afla spitalul Malaxa, sa permita accesul echipei Corpului de control la unitatea medicala, insa pana sa isi dea acest acord, primarul general al Capitalei si-a trimis, la Malaxa, proprii inspectori.

Verificarile Corpului de control al primariei au inceput ieri dimineata, Gabriela Firea aratandu-se revoltata si de faptul ca managerul Secureanu a disparut de vineri, fara a mai da niciun semn de viata, fiind plecat intr-un concediu pentru care a cerut aprobare retroactiv. Primarul sustine ca l-a sunat in mai multe randuri pe manager, insa telefonul acestuia este inchis, sortite esecului fiind si alte incercari de a-l contacta pe acesta in cursul zilei de ieri.

 

Dr. Florin Adrian SecureanuDe la spital, angajatii au comunicat ca managerul este plecat in concediu, iar o solicitare in acest sens a sosit pe adresa Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti abia ieri. Gabrieia Firea a declarat insa ca cererea de concediu nu este una legala, intrucat aceasta ar fi trebuit adresata primarului Capitalei, in subordinea careia se afla unitatea medicala si nu administratiei spitalelor. „Daca cele prezentate in presa se confirma, consecinta e clara – incetarea contractului de manager. Eu fac apel catre domnul manager sa nu se ascunda de primar si de presa, sa vina la serviciu, sa puna la dispozitie toate documentele care se solicita. Conform celor relatate in presa, domnul manager, printr-o societate comerciala si prin facturi nelegale, tiparite la un calculator, scotea din contabilitate sume destul de mari, in cash, zilnic”,  a mai precizat prinarul Capitalei.

O noua serie de dezvaluiri facute in aceasta dimineata indica faptul ca in timpul mandatului lui Florin Adrian Secureanu, care se afla de 9 ani in functia de manager, spitalul Malaxa a incheiat 10 contracte de prestari servicii cu o firma de bijuterii, pentru curatarea instrumentarului de la sectia de Obstetrica-Ginecologie, scopul real al acestui contract fiind, de fapt, achizitionarea de bijuterii pe care managerul le oferea amantei sale.

 


Adaugati un comentariu


 

*