Managerul spitalului privat Athena, sefa de laborator si un medic specialist, cercetati pentru trafic de ovule

Procurorii DIICOT si politistii au descins in aceasta dimineata la spitalul din Timisoara si la locuintele suspectilor, care urmeaza sa fie adusi la audieri in cursul dupa-amiezei.

 

mascatiLumea medicala face din nou obiectul unei anchete a procurorilor, de aceasta data cei vizati nefiind medici din sistemul public de sanatate ci din sistemul privat, care activeaza in cadrul spitalului Athena din Timisoara. Este vorba de managerul spitalului, cetateanul grec Giatrai Konitantinoi, sefa de laborator, de asemenea tot cu cetatenie greaca si un medic specialist in fertilizarea in vitro, suspectati ca se ocupau cu traficul de ovule.

Nu este prima data cand spitalul privat din Timiioara se afla in atentia anchetatorilor, in luna octombrie a anului trecut, aici fiind efectuate alte perchezitii, intrucat existau suspiciuni ca in spital se faceau internari fictive pe baza carora erau trecute in evidente tratamente medicale neefectuate, care erau apoi decontate la Casa de Asigurari de Sanatate, dupa modelul practicat si de medicii de la Spitalul de Arsi, aflati in prezent in arest.

 

fertilizare-vitroDe aceasta data, anchetatorii investigheaza un alt gen de infractiune, mai precis traficul de ovule, cei doi cetateni greci – managerul si sefa de laborator – impreuna cu medicul specialist de cetatenie romana fiind considerati principalii suspecti care se ocupau cu aceasta „afacere”. La aceasta ora, perchezitiile sunt in plina desfasurare la spitalul privat din Timisoara, la locuinta mangerului grec si in alte patru locatii, la finalul acestora suspectii urmand a fi adusi la audirei, ramanand de vazut daca anvhetatorii din cadrul DIICOT vor lua apoi masura retinerii pentru 24 de ore.

Conform unor surse din randul anchetatorilor, cei trei sunt suspectati ca au platit unor studente cate 300 de euro pentru a accepta sa le fie prelevate ovule, care apoi erau impantate unor femei din strainatate, care nu puteau avea copii, pentru aceasta procedura, medicii percepand tariful de 4.000 de euro.

 

Spital-Athena-8Se pare ca procurorii DIICOT au identificat mai multe tinere care au acceptat sa primeasca bani in schimbul donarii de ovule, totodata fiind identificate si 12 mame purtatoare, care au acceptat, de asemenea, tot in schimbul unor sume de bani, sa fie inseminate cu ovule fecundate artificial.

Spitalul privat Athena a fost inaugurat in urma cu patru ani, in urma unei investitii de peste 12 milioane de euro, fiind recunoscut drept unul din cele mai mari centre medicale private din tara. Clinica are o suprafata de 5.000 de metri patrati, cu o capacitate de spitalizare de 128 de paturi, putand asigura anual 4.000 de interventii chirurgicale si 5.000 de nasteri.

 


Adaugati un comentariu


 

*