Consiliul Judetean Buzau se implica in lupta antidrog

In aceasta dimineata, consilierii judeteni au aprobat in unanimitate strategia antidrog pentru perioada 2014-2020.

 

cjbIn urma cu cateva ore s-a incheiat  sedinta lunara a Consiliului Judetean Buzau, printre proiectele de hotarari aflate pe ordinea de iz aflandu-se si cel referitor la strategia judeteana antidrog pentru perioada 2014-2020, precum si a planului de actiuni pe frontul luptei antidrog, in aceeasi perioada. Proiectul a fost dezbatut in comisiile de specialitate iar in cursul zilei de azi a fost votat in unanimitate de consilierii judeteni. Strategia judeteana este parte a unei strategii mai ample derulate la nivel national, coordonatorul principal fiind Agentia Nationala Antidrog. Noua strategie include o noua abordare la nivel de politici nationale si politici judetene in domeniul drogurilor, punandu-se accent in mod deosebit pe demersurile svaluative si analitice, precum si pe colaborarea cu mediul profesional si academic.

 

Dealeri droguri arestati

Dealeri droguri arestati

Din datele analizate de consilierii judeteni, rezulta ca alcoolul si substantele noi cu proprietati psihocative sunt cele mai consumate droguri in randul buzoienilor, generand in egala masura probleme sociale si de sanatate, materializate in accidente de circulatie, accidente de munca, atitudini agrersive, conflicte etc. S-a astbilit ca acest consum de alcool si substante psihoactive noi creste in perioada verii din cauza numarului mare de baruri si terase deschis pana la ore tarzii, si a faptului ca elevii si studentii sunt in vacanta, din aceste doua categorii facand parte marea majoritate a consumatorilor. Urmeaza , deci o perioada „fierbinte” din acest punct de vedere, intrucat de saptamana viitoare, vara va debuta oficial, cel putin din punct de vedere calendaristic, in caz ca vremea va lasa de dorit in aceasta privinta.

 

UPU-SB_1480Potrivit datelor furnizate de Spitalul judetean de Urgenta Buzau, in perioada  ianuarie 2013 – martie 2014, la Unitatea de Primire Urgente a unitatii medicale au fost raportate 16 internari ca urmare a consumului de substante cu efect psihoactiv, Buzaul aflandu-se totusi intr-o zina de risc mic in ceea ce priveste urgentele medicale cauzate de consumul de droguri.

In ceea ce priveste infractiunile din acest domeniu, in aceeasi perioada, pe teritoriul judetului au fost depistate 5 infractiuni si destructurate 3 retele care distribuiau pe scara larga substante psihoactive.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*