Luni – ultima sedinta ordinara din acest mandat a Consiliului Judetean Buzau

La sedinta de luna viitoare, Consiliul Judetean va avea o alta componenta, pe care buzoienii o vor stabili prin vot, la alegerile locale din 5 iunie.

 

Consiliul Judetean buzauPutin mai devreme ca de obicei, consilierii judeteni buzoieni sunt convocati luni, 23 mai, la ultima sedinta ordinara din actualul lor mandat, eveniment ce va avea o semnificatie deosebita pentru fiecare membru al Consiliului Judetean. Sedinta va incepe la ora 9.00 si va avea pe ordinea de zi 18 proiecte de hotarari ce vor fi supuse la vot.

Primul dintre acestea se refera la aprobarea utilizarii excedentului bugetar pe anul trecut, o parte dintre acesti bani urmand a fi alocati reabilitarii cladirii Spitalului Judetean si extinderii si modernizarii Blocului Operator si sectiei UPU.

Un alt proiect se refera la aprobarea unor modificari in statul de functii al Spitalului Judetean, consilierii fiind convocati sa isi dea votul si aspura unor proiecte ce vizeaza asistenta sociala. Este vorba despre stabilirea costului mediu lunar in perioada ianuarie-aprilie 2016 pentru o persoana cu handicap care beneficiaza de protectie speciala in doua unitati de asistenta ale DGASPC si modificarea si actualizarea componentei Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

 

consiliul judeteanUltimele doua proiecte de hotarari asupra carora consilierii isi vor exprima votul in actualul mandat se refera la acordarea titlurilor de Cetatean de Onoare celor doi militari buzoieni care si-au pierdut recent viata in Afganistan, precum si camaradului lor care a fost ranit in urma aceluiasi incident, iar acum se afla internat intr-un spital militar din Germania. Propunerea de acordare a acestui titlu a fost facuta in cadrul precedentei sedinte extraordinare a Consiliului Judetean, la acel moment nefiind inca intocmita documentatia necesara, dat fiind timpul scurt scurs de la tragicul eveniment.

Cele doua proiecte de hotarari au fost elaborate intre timp si, cu siguranta vor fi aprobate in unanimitate, astfel ca  sublocotenentii post-mortem Adrian Vizireanu si Marian Dumitrescu, impreuna cu colegul lor care a supravietuit, sergentul major Bogdan Dragomir, vor deveni cetateni de onoare ai judetului.

 

Lista completa a proiectelor de hotarari ce vor fi supuse la vot in sedinta de luni, 23 mai:

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*