Consilierii judeteni decid maine alocarea de noi fonduri pentru SJU Buzau

Banii provin din excedentul bugetar al judetului, inregistrat anul trecut, si vor fi utilizati pentru lucrari de reabilitare si achizitia de dotari medicale si nemedicale.

 

Consiliul Judetean buzauConsilierii judeteni sunt convocati maine, incepand cu ora 10.00, in sedinta extraordinara, avand un singur punct pe ordinea de zi, a carui adoptare reprezinta o urgenta, nemaiputand fi amanata pana la sedinta ordinara care va avea loc la afarsitul lunii. Proiectul supus la vot se refera la alocarea sumei de 9.000 de lei din excedentul bugetar pe 2015 al judetului, Spitalul Judetean Buzau urmand sa utilizeze aceasta suma pentru achitarea unor lucrari de reabilitare si modernizare precum si pentru achizitia de utilitati medicale si nemedicale pentru noua maternitate, care a fost data zilele trecute in administrarea Spitalului Judetean.

Astfel, daca proiectul va fi aprobat, 5.000 de lei vor fi destinati lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean, precum si celor de modernizare si extindere a blocului operator si a UPU, in timp ce 4.000 de lei vor fi folositi pentru noi achizitii necesare noii maternitati, sectie exterioara a SJU Buzau.

 

masaa operatie3Suma era prevazuta anterior pentru a fi alocata unitatii sanitare, insa pentru ca acest lucru sa se poata face respectand prevederile legale, este nevoie de modificarea unui punct al unei hotarari mai vechi a Consiliului Judetean, privind o prima rectificare a bugetului judetului din acest an. Practic, maine se va vota operarea acestei modificari in textul vechii hotarari, odata adoptat proiectul, cei 9.000 de lei din excedentul bugetar putand fi virati in conturile spitalului, spre a fi folositi in scopurile precizate.

Lucrarile de reabilitare a Spitalului Judetean precum si modernizarea si extinderea UPU si blocului operator au devenit in prezent principala preocupare in domeniul Sanatatii a administratiei judetene, pana nu de mult, prioritara fiind darea in folosinta a noii maternitati. Acest lucru s-a intamplat spre finalul lunii trecute, cand maternitatea a fost preluata de Spitalul Judetean, consilierii fiind astfel achitati de obligatiile ce le reveneau in ceea ce priveste darea in folosinta a noului sediu.

 


Adaugati un comentariu


 

*