Medicii, asteptati peste o luna la Scoala de Vara NeuroDiab

Evenimentul se adreseaza in special medicilor tineri, rezidenti sau specialisti in diferite domenii ale medicinei si se va desfasura la Sinaia, in perioada 17-19 iulie.

 

simpozion neurodiab diabetCursurile organizate anul acesta de catre Societatea de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab, pentru tinerii rezidenti si medici specialisti implicati in managementul neuropatiei diabetice, se vor desfasura intre 16 si 19 iulie, la hotelul New Montana din Sinaia.

Tematica centrala a cursurilor din acest an va fi  „Neuropatia autonoma – de la cunostinte academice la practica clinica”, iar lectori internationali si reputati specialisti romani vor oferi un program educational care va imbina aspectele teoretice cu workshop-uri menite sa imbunatateasca practica medicala curenta a medicilor curanti.

Printre temele de discutii care vor fi abordate in cadrul Scolii de Vara NeuroDiab 2015 se numara rolul neuropatiei vegetative in afectiunile cardiovasculare din diabet, disfunctia autonoma si reglarea anormala a tensiunii arteriale circadiene la pacientii cu toleranta scazuta la glucoza, motilitatea gastrointestinala in diabet, neuropatia somatica si autonoma in evolutia spre ulceratie, neuropatia fibrelor subtiri, disfunctia erectila sau disfunctia vezicii urinare cauzata de neuropatia autonoma.

 

Dr. Ioan Veresiu

Dr. Ioan Veresiu

Editia de anul acesta a Scolii de Vara NeuroDiab propune o tematica vasta, de actualitate, in ceea ce priveste problematica si managementul neuropatiei diabetice, in particular al neuropatiei autonome.

Cursurile vor avea o abordare pluridisciplinara, acoperind teme de importanta majora din specialitatile implicate in ingrijirea persoanelor cu neuropatie diabetica. Totodata, participantii vor fi implicati in ateliere practice, pentru ca scopul principal al conferintei este acela de a oferi un program de educatie medicala continua, care sa completeze conceptele teoretice cu aspecte ce tin de practica medicala curenta, dupa cum a declarat dr. Ioan Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

 

 diabetInvitat special al Scolii de Vara NeuroDiab 2015 va fi prof. dr. Peter Kempler, de la Universitatea de Medicina Semmelweis din  Budapesta, unul dintre cei mai renumiti profesionisti in domeniu din Europa. Acestuia i se va alatura prof. dr. Tamas Varkonyi de la Universitatea de Medicina Szeged din Ungaria, impreuna cu renumiti specialisti romani in domeniu precum conf. univ. dr. Ioan Veresiu, dr. Tudor Lupescu, dr. Andrei Manu-Marin, dr. Bogdan Florea, asist. univ. dr. Cosmina Bondor.

Cursurile Scolii de Vara NeuroDiab 2015 se adreseaza exclusiv medicilor tineri – rezidenti si specialisti in diabet, neurologie, medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, urologie, nefrologie, chirurgie, ortopedie, medicina de familie. Inregistrarea se face online, completand formularul de pe site-ul Societatii de Neuropatie Diabetica.

 


Adaugati un comentariu


 

*