Romania are trei specialisti cooptati in Grupul European de Studiu al Neuropatiei Diabetice

Grupul se va reuni luna viitoare la Bucuresti, in cadrul celei de-a 26-a intalniri anuale.

 

Dr. Norina Gavan

Dr. Norina Gavan

In luna septembrie a anului trecut, un medic roman era cooptat in premiera sa faca parte din Grupul European de Studiu al Neuropatiei Diabetice, componenta importanta in cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului. Este vorba de medicul Norina Gavan, careia i s-au alaturat din aceasta luna alti doi specialisti romani desemnati sa faca parte din acest grup ce reuneste diabetologi de prestigiu din Europa. Noii membri ai grupului sunt dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica si dr. Bogdan Florea, directorul stiintific al aceleiasi societati, Romania ajungand sa aiba astfel trei reprezentanti in cadrul unueia dintre asociatiile ce reprezinta principalii promotori ai dezvoltarii in planul cercetarii si cunoasterii stiintifice, raportat la neuropatia diabetica, la nivel international.

„Afilierea celor doi specialisti in neuropatie diabetica la grupul european Neurodiab, alaturi de experti internationali de prestigiu, confirma contributia pe care acestia au avut-o, in cadrul Societatii de Neuropatie Diabetica, la progresul stiintific si la cresterea nivelului educatiei profesionistilor romani in zona de neuropatie diabetica” se arata intr-un comunicat al organizatiei europene.

 

Dr. Andrei Veresiu

Dr. Andrei Veresiu

Despre cooptarea sa in grupul european de studiu, medicul Ioan Andrei Veresiu a declarat ca inseama „o confirmare a eforturilor de dezvoltare a domeniului neuropatiei diabetice prin proiectele de cercetare si educationale pe care le-am desfasurat in Romania in cadrul Societatii de Neuropatie Diabetica in ultimii ani”. Acesta a mai precizat ca implicarea in Grupul de Studiu pentru Neuropatie Diabetica va facilita accesul la informatie si experienta internationala astfel incat proiectele Societatii de Neuropatie Diabetica vor putea fi extinse, la fel ca si nivelul stiintific al evenimentelor dedicate profesionistilor din sfera medicala.

Evolutia inregistrata in zona de neuropatie diabetica de catre profesionistii romani a fost recunoscuta si prin alegerea Romaniei pentru desfasurarea celei de-a 26-a intalniri anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice, care va  avea loc in perioada 9-12 septembrie, la Bucuresti.

 

Dr. Bogdan Florea

Dr. Bogdan Florea

La randul sau, medicul Bogdan Florea a declarat ca accederea in comunitatea europeana Neurodiab, pe de-o parte, dar mai ales organizarea intalnirii anuale a grupului in Romania, reprezinta un pas important in perspectiva imbunatatirii cunoasterii stiintifice in zona de neuropatie diabetica si a practicii medicale in domeniu in randul medicilor romani. „Este un moment foarte important pentru profesionistii din aria de neuropatie diabetica din tara noastra, pentru ca aportul de cunostinte, date, experienta adus de intalnirea Neurodiab inseamna o oportunitate extraordinara pentru dezvoltarea profesionala a medicilor implicati in gestionarea neuropatiei diabetice”, a declarat dr Bogdan Florea.

Evenimentul va reuni profesionisti de prestigiu international din domeniul neuropatiei diabetice precum prof. dr. Andrew Boulton, prof. dr. Simona Frontoni, prof. dr. Dan Zielger, prof. dr. Peter Kempler, dr. Henning Andersen, prof. dr. Pietro Cortelli, prof. dr. Rayaz Malik, dr. Luciano Bernardi, prof. dr. Solomon Tesfaye, dr. Tamas Varkony si prof. dr. Rodica Pop-Busui.

 


Adaugati un comentariu


 

*