Start in cursa pentru Premiul Nurodiab 2017

21 februarie 2017 | 0 comentarii |

Castigatorul va fi premiat cu participarea la cea de-a 53-a Intalnire Anuala a Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului de la Lisabona (Portugalia), din septembrie.

 

neurodiab (1)Societatea de Neuropatie Diabetica Neurodiab a lansat cea de-a cincea editie a competitiei rasplatita cu Premiul Neurodiab, unul dintre demersurile principale pe care organizatia le desfasoara in scopul educarii si dezvoltarii profesionale a tinerilor medici. Competitia din acest an a debutat cu deschiderea perioadei de inscrieri a lucrarilor de specialitate care vor participa la concurs, premiul oferit in acest an constand in participarea la cel mai important eveniment stiintific international dedicat diabetului si complicatiilor acestuia. Este vorba de Intalnirea Anuala a Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului de la Lisabona, eveniment ajuns la cea d-a 53-a editie si care va avea loc in luna septembrie. Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate inovatiile si cele mai recente studii internationale din diabetologie si din domeniile conexe acesteia, precum boli metabolice, endocrinologie sau neurologie, iar castigatorul Premiului Neurodiab va avea astfel ocazia sa interactioneze cu lectori de prestigiu din intreaga lume si sa dobandeasca noi cunostinte in domeniu.

 

diabet controlCompetitia este destinata medicilor rezidenti sau specialisti care desfasoara activitati in domeniul neuropatiei diabetice sau al piciorului diabetic, si consta in elaborarea de lucrari de specialitate care trebuie trimise pana la data de 31 mai. Lucrarile vor fi studiate de specialistii in domeniu, iar in cele din urma va fi desemnat un casatigator, al carui numa va fi anuntat in cadrul Scolii de Vara Neurodiab, care va avea loc anul acesta in perioada 20-23 iulie, la Sinaia.

Lucrarile pot fi trimise pe e-mail, la adresa  secretariat@neurodiab.com, insotite de un CV si de o scrisoare de recomandare.

Anul trecut, premiul a fost castigat de medicul Dan Trofin, care a declarat ca aceasta distinctie „reprezinta o incurajare pentru a continua si aprofunda studiul neuropatiei diabetice. Este in acelasi timp si o dovada de apreciere a interesului pe care l-am acordat acestui subiect de actualitate in ultimii ani, prin lucrari pe care le-am prezentat la aceste evenimente. Este o oportunitate de a asculta speakeri de renume mondial si astfel, o sansa de a invata cat mai mult”.

 

Dr. Andrei Veresiu

Dr. Andrei Veresiu

La randul sau, dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele societatii Neurodiab, spune ca aceasta provocare este adresata medicilor tineri, intrucat „formarea medicala continua este fundamentala pentru toate cadrele medicale, insa este cu atat mai importanta pentru tinerii medici, astfel ca o mare parte din demersurile Societatii de Neuropatie Diabetica se indreapta catre acestia”. Acesta a mai declarat ca in urma participarii la evenimentul de la Lisabona, castigatorul premiului din acest an va avea ocazia sa dobandeasca noi cunostinte extrem de folositoare in ceea ce priveste diagnosticarea, tratamentul si controlul diabetului si al complicatiilor acestuia.

Pe langa aceasta competitie, societatea mai acorda anual si Bursele Neurodiab, proiect prin care 12 medici tineri beneficiaza de sponsorizari pentru a participa la cursuri prestigioase de pregatire post-universitara.  Anul trecut, cei 12 castigatori ai Burselor Neurodiab au participat in luna noiembrie la Cursul de Pregatire Clinica Postuniversitara Magyar Imre, de la Budapesta, iar detalii despre editia din acest an urmeaza sa fie anuntate in curand.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*