Start în cursa pentru Premiul Neurodiab 2018

1 februarie 2018 | 0 comentarii |

Competiția este adresată rezidenților și tinerilor specialiști cu activitate și lucrări în domeniul neuropatiei diabetice sau al piciorului diabetic, având ca miză participarea la cel mai important eveniment științific european din domeniul dibatului.

 

Unul dintre scopurile urmărite de Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab este și acela al sprijinirii tinerilor medici specialiști în domeniul diabetologiei, oferindu-le acestora șansa să participe la evenimente științifice de anvergură internațională, care presupune de multe ori cheltuieli pe care majoritatea rezidenților sau a medicilor aflați la început de drum în carieră nu și le pot permite.

Astfel, pentru al șaselea an consecutiv, Neurodiab lansează rezidenților și tinerilor specialiști o nouă provocare, anunțând că s-au deschis înscrierile pentru competiția Premiul Neurodiab 2018, al cărei câștigător va avea sansa să participe la cel mai important eveniment științific european din domeniul diabetului și complicațiilor acestuia.

Astfel, tinerii medici rezidenţi şi specialişti, cu activitate și lucrări în domeniul neuropatiei diabetice sau al piciorului diabetic, sunt așteptați să se înscrie în competiție, doar unul dintre participanți având șansa să obțină o sponsorizare pentru a participa la la Întâlnirea Anuală a Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului, care va avea loc în perioada 1-5 octombrie la Berlin.

 

Medicii care doresc să se înscrie în cursa pentru Premiul Neurodiab 2018 trebuie să trimită o lucrare in extenso însoțită de un CV și o scrisoare de recomandare la adresa secretariat@nerurodiab.org până la data de 31 mai 2018, iar câștigătorul va fi anunțat în cadrul Școlii de Vară Neurodiab 2018, care va avea loc în perioada 19-22 iulie 2018, la Sinaia.

De asemenea, Societatea de Neuropatie Diabetică invită tinerii medici să se înscrie și la premiile oferite de Grupul de Studiu pentru Neuropatie Diabetică – Neurodiab  al Asociaţiei Europeane pentru Studiul Diabetului, premii care constau în sume de bani și care sunt acordate în cadrul Întâlnirii Anuale a Neurodiab, în perioada 5-7 septembrie 2018, la Roma.

 

Dr. Gabriela Radulian

Profesorul doctor Gabriela Radulian, preşedintele Nurodiab, a precizat că ocganizația va continua să sprijine dezvoltărea profesionala a tinerilor medici implicați în managementul neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic.

„Susținerea tinerilor medici implicați în problematica neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic, în formarea și dezvoltarea profesională reprezintă un obiectiv prioritar pentru Societatea de Neuropatie Diabetică. Premiul Neurodiab facilitează accesul la unul dintre cele mai importante evenimente internaționale în domeniu, așa cum este, Întâlnirea Anuală a Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului,  un program de educație medicală la care participă experți în domeniu din întreaga lume, practic, la ultimele noutăți și studii în diabetologie, neuropatie diabetică, picior diabetic. Contactul cu inovația, cu cercetarea științifică globală, în această sferă medicală pe care le oferă Premiul Neurodiab înseamnă o oportunitate și un aport semnificativ deopotrivă, în evoluția profesională a unui tânăr medic”, a declarat aceasta.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*