S-a dat startul in cursa pentru Bursele Neurodiab

16 februarie 2016 | 0 comentarii |

Anul acesta, 12 medici rezidenti si specialisti in domeniul diabetului vor avea sansa de a beneficia de o sponsorizare pentru a participa la un curs de specialitate.

 

neurodiab (1)Societatea de Neuropetie Diabetica Neurodiab a anuntat ca va continua si in acest an demersurile dedicate dezvoltarii profesionale continue a specialistilor in domeniul neuropadiei diabetice, cei vizati in primul rand fiind medicii rezidenti si tinerii specialisti in diabet, nutritie si boli metabolice. Printre altele, aceste demersuri se vor materializa in acest an si prin derularea proiectului Bursa Neurodiab”, proiect prin care 12 medici tineri vor putea beneficia de sponsorizare pentru a participa la un curs de pregatire postuniversitara de prestigiu, care va avea loc in toamna, la Budapesta. Este vorba de Cursul de Pregatire Clinica Postuniversitara Magyar Imre, care va avea loc in perioada 17-19 noiembrie, in organizarea Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului.

Programul cursului include sesiuni stiintifice, workshopuri, dezbateri, acoperind toate domeniile esentiale, precum si toate noutatile din diabetologia de astazi.

 

Dr. Ioan Andrei Veresiu,

Dr. Ioan Andrei Veresiu,

Presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica, medicul Ioan Andrei Veresiu, a precizat ca proiectul nu este unul nou, organizatia acordand in fiecare an burse tinerilor medici care doresc sa participe la acest curs. „Bursierii vor avea prilejul sa invete de la experti de renume de peste hotare, sa isi consolideze cunostintele medicale clinice si sa descopere noi abordari profesionale, in ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat si complicatii ale acestei afectiuni cronice. Proiectul nostru s-a bucurat de succes in anii anteriori si suntem convinsi ca, si de aceasta data, vom contribui la imbunatatirea calitatii educatiei medicale”, a declarat acesta cu ocazia deschiderii perioadei de inscrieri pentru burse. Totodata, medicul Ioana Andrei Veresiu a mai precizat ca anul acesta, comitetul de organizare a cursului va fi coordonat de profesorul Peter Kempler, o personalitate recunoscuta in domeniu, care a participat in numeroase randuri si le evenimente stiintifice organizate de Neurodiab in Romania.

 

MediciDe cele 12 burse oferite in acest an de societatea Neurodiab pot beneficia rezidentii in diabet, nutritie si boli metabolice,  din anii II-III-IV, precum si medicii specialisti in anul I-II de specialitate, cu conditia ca acestia  sa fie membri ai Neurodiab si sa aiba cotizatia platita la zi.

Cei interesati sa obtina una dintre aceste burse trebuie sa descarce de pe site-ul Neurodiab formularul de participare care trebuie completat in limba engeza. Documentul trebuie apoi timisi prin e-mail la adresa secretariat@neurodiab.org cu mentiunea „Aplicatie Bursa Neurodiab 2016”, urmata denumele si prenumele aplicantului.

Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 15 aprilie 2016, iar castigatorii burselor vor fi alesi in cadrul Comitetului Stiintific al Societatii de Neuropatie Diabetica, rezultatele urmand a fi publicate pe site-ul societatii, pana la data de 15 iulie 2016.

 


Adaugati un comentariu


 

*