S-a dat startul inscrierilor la Scoala de Vara Neurodiab

Evenimentul, ajuns la cea de-a cincea editie, se va desfasura si anul acesta la Sinaia, in perioada 21-24 iulie, sub egida Societatii de Neuropatie Diabetica.

 

neurodiab (3)De cativa ani, una dintre cele mai importante manifestari stiintifice dedicate tinerilor specialisti din domeniul diabetologiei din Romania a devenit Scoala de Vara Neurodiab, care in luna iulie a acestui an isi va desfasura cea de-a cincea editie. Evenimentul va avea loc la Sinaia, fiind programat pentru perioada 21-24 iulie. Organizatorii au demarat pregatirile, asa ca au inceput deja inscrierile pentru cei care doresc sa participe. Cursurile Scolii de Vara NeuroDiab 2016 se adreseaza exclusiv medicilor tineri – rezidenti si specialisti in diabet, neurologie, medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, urologie, nefrologie, chirurgie, ortopedie, medicina de familie. Pe parcursul a 4 zile, acestia vor lua contact cu profesionisti experimentati, lectori nationali si internationali de renume si se vor implica in sesiuni stiintifice, demonstratii, prezentari de caz si ateliere practice, pregatite pentru a contribui la dezvoltarea practicii medicale in gestionarea neuropatiei diabetice.

 

neurodiab (2)Tema de anul acesta a Scolii de Vara NeuroDiab este „Abordarea moderna a neuropatiei diabetice”, iar specialistii internationali care vor fi prezenti la eveniment sunt Rodica Pop Busui din SUA, Mitra Tavakoli din Marea Britanie, Dan Ziegler din Germania si Bruce Perkins din Canada.

Una dintre componentele practice a Scolii de Vara NeuroDiab 2016 este workshop-ul interactiv pe tema Microscopiei confocale corneene, o tehnica moderna, rapida si neinvaziva utilizata pentru depistarea leziunilor timpurii la nivelul nervilor, leziuni ce preced retinopatia si microalbuminuria.

O sesiune speciala va fi dedicata si prezentarilor de cazuri clinice, lucrarile putand fi transmise pana pe 17 iunie. Sase dintre acestea vor fi selectate pentru a fi prezentate in cadrul sesiunii respective, iar trei dintre cazurile clinice expuse vor fi premiate. Inscrierile la Scoala de Vara Neurodiab 2016 se pot face numai on-line, pana la 1 iulie.

 

Dr. Ioan Andrei Veresiu

Dr. Ioan Andrei Veresiu

Despre evenimentul initiat in urma cu sase ani, principalul organizator al scolii de vara, dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica, spune ca devine, cu fiecare editie, tot mai plin de provocari pentru tinerii medici care alcatuiesc echipa de ingrijire a persoanelor cu diabet. „Am dat startul inscrierilor si ii asteptam la Scoala de Vara pe toti rezidentii si tinerii specialisti care doresc sa se puna in tema cu cele mai noi abordari si tehnici in managementul neuropatiei diabetice. Sunt invitati si anul acesta profesionisti de prestigiu din strainatate, oameni care aduc un suflu international problematicii neuropatiei diabetice, la granita tuturor disciplinelor implicate – de la diabetologie, nutritie, boli metabolice, la medicina interna, neurologie, oftalmologie, cardiologie, ortopedie, chirurgie, endocrinologie, medicina de familie. Vom pune accentul, la fel ca in anii trecuti, pe partea practica, pe dezvoltarea abilitatilor participantilor, pe dezbateri si prezentari de caz, care sa aiba o contributie reala la dezvoltarea practicii medicale a medicilor participanti”, a declarat acesta.

 


Adaugati un comentariu


 

*